ΕΟΚ

Πρεμιέρα με ήττα για τις Νεάνιδες

Πρεμιέρα με ήττα για τις Νεάνιδες

Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Πανευρωπαϊκό της Πορτογαλίας η Εθνική Νεανίδων, γνωρίζοντας την ήττα με 61-43 από το Βέλγιο.

Η προσπάθεια της Εθνικής Νεανίδων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Οπόρτο της Πορτογαλίας, άρχισε με ήττα της ελληνικής ομάδας από το Βέλγιο με σκορ 61-43.

Στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης, τα κορίτσια του Ευρυπίδη Μελετιάδη, έδειξαν ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Στον υπόλοιπο αγώνα, δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικές τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Αντίθετα, οι παίκτριες του Βελγίου βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα , έχοντας διαίτερη ευστοχία στα μακρινά σουτ (11/22 τρίποντα). Παράλληλα, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (43-29) και κυρίως στα επιθετικά (16).

Αναλυτικότερα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό του στο πρώτο δεκάλεπτο και προηγήθηκε με 7-12(10-14 στο 10'). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Βελγίου ανέτρεψε την εικόνα του αγώνα με όπλο της τα τρίποντα, και έκλεισε το ημίχρονο με +7 (27-20).

Στην επανάληψη, το Βέλγιο διατήρησε τον ίδιο ρυθμό και έφτασε την διαφορά στο +13 (37-24). Η ελληνική ομάδα συνέχισε να προσπαθεί να επιστρέψει στην ροή του αγώνα και τα κατάφερνε μέχρι το μέχρι το πρώτο λεπτό της τελευταίας περιόδου(40-36). Από εκείνο το σημείο και μετά , η εικόνα της ομάδας ήταν απογοητευτική και το Βέλγιο με σερί 21-7, πέτυχε ανέτα την πρώτη του νίκη στην διοργάνωση. Κορυφαία της Εθνικής η Παυλοπούλου με 11 πόντους, ενώ από το Βέλγιο ξεχώρισαν οι Βερέλστ με 15 πόντους και η Ντεβλέγκερ.

Μετά το πέρας του αγώνα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας, Ευρυπίδης Μελετιάδης, δήλωσε: ''Χάσαμε από τα κακά διαστήματα, στις αρχές του πρώτου και του τρίτου δεκαλέπτου και στο τέλος του τέταρτου δεκαλέπτου. Το Βέλγιο διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα. Η τελική διαφορά όμως των 18 πόντων είναι πλασματική" και συνέχισε για τον επόμενο αγώνα με τη Λιθουανία: "Την είδαμε κόντρα στη Σερβία. Πρέπει να κερδίσουμε και θα κάνουμε τα πάντα. Η Λιθουανία είναι μια αντίπαλος στα μέτρα μας, Με μια προϋπόθεσης, να βελτιώσουμε την εικόνα μας και να μειώσουν στο ελάχιστο τα κακά διαστήματα."

Δεκάλεπτα: 10-14, 27-20, 40-34, 61-43.

Ελλάδα (Μελετιάδης): Κυλαζίδου 3(1), Πολύζου 2, Γεροστεργίου 6(2), Θεοδώρου 4, Παυλοπούλου 11(1), Χριστινάκη 4, Καραμπάτσα 5, Στεφάνου, Μαντά, Φασούλα 8, Μπόστη.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου μας, η Σερβία επικράτησε της Λιθουανίας με σκορ 80-68.

Η επόμενη αγωνιστική (18/7)

Ελλάδα - Λιθουανία (20.30)

Σερβία - Βέλγιο

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ