ΕΟΚ

Παπαθεοδώρου: "Εμπιστοσύνη στα παιδιά"

Παπαθεοδώρου: "Εμπιστοσύνη στα παιδιά"

Η Εθνική Εφήβων ετοιμάζεται για τον αυριανό κρίσιμο προημιτελικό με την Γαλλία και οι πρωταγωνιστές ζήτησαν τη στήριξη του κόσμου, ενώ οι "τρικολόρ" δεν κρύβουν ότι βρίσκονται στο Βόλο με στόχο το χρυσό

Η Εθνική Εφήβων αντιμετωπίζει αύριο (31/7) στις 21.15 στο ΚΓ Νέας Ιωνίας τη Γαλλία. Το αποτέλεσμα του αγώνα; Πολύτιμο... Στέλνει τη μία από τις δύο ομάδες στις τέσσερις καλύτερες της Ευρώπης. Και η Ελλάδα ελπίζω να είναι αυτή που θα βρίσκεται σε αυτό το εκλεκτό γκρουπ.

Η αθλητικότητα των "τρικολόρ" είναι αυτό που θέτουν όλοι ως το μεγαλύτερο προσόν της γαλλικής ομάδας. Τόσο ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο ομοσπονδιακός προπονητής, όσο και ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο βασικός σέντερ της Ελλάδας, συμφωνούν και επαυξάνουν, όπως φαίνεται μέσα από τα όσα είχαν να πουν, λίγο πριν την έναρξη της βραδινής προπόνησης.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ηλίας Παπαθεοδώρου, τόνισε μιλώντας για την αυριανή αναμέτρηση: " Φτάσαμε στις οχτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Παίζουμε με μια ομάδα η οποία πραγματικά έχει κάνει ένα πολύ καλό τουρνουά μέχρι τώρα. Διακρίνεται για την αθλητικότητά της και τα καλά ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών της. Όμως εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, έχουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες μας, ότι πραγματικά θα κάνουμε μια καλή εμφάνιση με βασικό στόχο να περιορίσουμε τον αιφνιδιασμό των αντιπάλων και τα επιθετικά ριμπάουντ που είναι η μεγάλη τους δύναμη στην επίθεση και από εκεί και πέρα να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις στην άμυνά τους που είναι πολύ πιεστική, να βγάλουμε καθαρές φάσεις και να έχουμε καλές επιλογές για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε και στην άμυνά μας σε ισορροπία μη δίνοντάς τους αιφνιδιασμό, μη δίνοντάς τους δηλαδή το δικαίωμα να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο που είναι και το μεγάλο τους πλεονέκτημα".

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στο τουρνουά που έγινε στο ίδιο γήπεδο, λίγες μέρες πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Βόλο: " Τα φιλικά είναι άλλα παιχνίδια. Είχαμε χάσει τον αγώνα με μια διαφορά αρκετά μεγάλη, είχαμε κάνει ένα πολύ καλό δεύτερο δεκάλεπτο. Το παιχνίδι είναι διαφορετικό είναι ένας προημιτελικός, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από ότι ήμασταν πριν από περίπου 10 μέρες. Πιστεύω ότι θα είναι ένα σκληρό και πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Παραδέχεται επίσης πως η ψυχολογία μετά τις τρεις συνεχόμενες νίκες είναι ένα σημαντικό συν για τους Έλληνες νεαρούς διεθνείς: " Σε αυτές τις ηλικίες παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η κάθε νίκη και η κάθε ήττα που κάνεις. Μπορεί να αλλάξει την εικόνα μιας ομάδας σε πολύ μεγάλο βαθμό. Εμείς καταφέραμε και κάναμε τρεις νίκες, ουσιαστικά με διαφορετικό τρόπο και διαφορετικές εμφανίσεις. Χθες καταφέραμε να νικήσουμε ένα παιχνίδι με παιδιά που είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής, τώρα όλα τα παιδιά έχουν μπει στην εξίσωση, είναι χρήσιμα και μπορούν να βοηθήσουν. Η εικόνα μας στη δεύτερη φάση ήταν πολύ καλύτερη. Αυτό δεν λέει κάτι. Αύριο είναι ένα άλλο παιχνίδι, διαφορετικό παιχνίδι με διαφορετικό «πρέπει» για εμάς. Είναι νοκ άουτ αγώνας. Είμαστε όμως σε καλή κατάσταση, έχουμε εμπιστοσύνη στα παιδιά, ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν και θα είμαστε έτοιμοι για ένα καλό παιχνίδι".

Το δικό της ρόλο παίζει και η πίεση, εξηγώντας ο ίδιος τι ακριβώς εννοεί: " Η πίεση σε αυτό το επίπεδο, υψηλό όπως είναι αυτά τα παιδιά στις εθνικές ομάδες, η πίεση θα υπάρχει. Εννοείται πως πρέπει να μάθουν να ζουν στην πίεση. Αυτό που είχαμε κατακρίνει ήταν κάποια πολύ αρνητικά σχόλια, σε βαθμό ειρωνείας για τα παιδιά. Η ομάδα θα έχει καλές και κακές στιγμές, το ίδιο και οι παίκτες. Η κριτική θα υπάρχει, δεν είναι κακό και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Η κριτική κάνει καλό, αλλά να μην φτάνει στο όριο της ειρωνείας και της προσβολής, ειδικά για τα παιδιά".

Μεγάλο συν για την Ελλάδα μέχρι τώρα είναι ο κόσμος που γεμίζει το ΚΓ Νέας Ιωνίας κάθε βράδυ, δημιουργώντας μια πραγματικά εκπληκτική ατμόσφαιρα: " Έχουμε ένα καλοκαίρι στο οποίο ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την Εθνική Ομάδα. Και στην Κρήτη, αλλά και εδώ μιλάμε για κόσμο που είναι πολύ ενθουσιώδης μετά την εμφάνιση με την Τουρκία πραγματικά ήταν συγκινητική η παρουσία του κόσμου. Νιώθουμε πολύ μεγάλη τη συμπαράστασή του. Ξέρουμε ότι αύριο θα είναι γεμάτο το γήπεδο. Αυτό δημιουργεί ενθουσιασμό στα παιδιά. Αν το διαχειριστούμε σωστά αυτό τον ενθουσιασμό θα είναι κάτι πολύ θετικό για την ομάδα μας".

Γ. Παπαγιάννης: "Σύμμαχος ο κόσμος"

Ο Γιώργος Παπαγιάννης θα έχει αρκετή και δύσκολη δουλειά απέναντι στους ψηλούς της Γαλλίας, οι οποίοι και αυτοί, όπως και όλοι οι συμπαίκτες τους είναι ιδιαίτερα αθλητικοί, διεκδικώντας σε κάθε φάση τα ριμπάουντ.

" Η Γαλλία είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Έχουμε διαβάσει το παιχνίδι της και ξέρουμε ότι θα πρέπει να δώσουμε το 100% τη ενέργειάς μας για να πάρουμε το παιχνίδι. Ξέρουμε ότι αυτό θα καθορίσει και τη συνέχεια για εμάς σε αυτή τη διοργάνωση. Είναι η πιο αθλητική ομάδα στο τουρνουά και πιστεύω ότι το κλειδί θα είναι το παιχνίδι 5 εναντίον 5, το σετ παιχνίδι. Εκεί μπορούμε να «χτυπήσουμε» και να πάρουμε αυτό που θέλουμε".

Ο Παπαγιάννης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην παρουσία του κόσμου: " Πάντα είναι ένας θετικός σύμμαχος για τους παίτκες ο κόσμος. Μας βοηθάει σε κάθε παιχνίδι, μας δίνει κίνητρο παραπάνω και θα χαρούμε να δούμε το γήπεδο γεμάτο και αύριο το βράδυ".

Ασέντ: "Στόχος μας το χρυσό!"

Τη δική του άποψη και με χαμόγελο κατέθεσε ο προπονητής της Γαλλίας, Ταχάρ Ασέντ: " Δεν είναι εύκολο να πούμε τώρα ποια είναι τα κλειδιά της αναμέτρησης. Η Ελλάδα είναι μια πολύ καλή ομάδα. Είναι ένα φαβορί του τουρνουά από την αρχή της διρογάνωσης. Ίσως τα ποσοστά ευστοχίας να είναι τελικά το κλειδί για τη νίκη".

Ο Ασέντ φαίνεται να έχει... διαγράψει το φιλικό ανάμεσα στις δύο ομάδες πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος: " Ήταν ένα παιχνίδι προετοιμασίας και μόνο. Και ο Χαραλαμπόπουλος ήταν ουσιαστικά εκτός. Αύριο θα είναι μια διαφορετική ομάδα σε σχέση με την ομάδα που αντιμετωπίσαμε τότε και το γνωρίζουμε".

Ο ίδιος υποστηρίζει πως η ομάδα του θα ποντάρει "στην άμυνα" και πρόσθεσε πως δεν... ανησυχεί καθόλου για το γεμάτο γήπεδο: " Ούτε καν! Οι Έλληνες είναι φίλοι! Και σίγουρα θα στηρίξουν την ομάδα τους, αλλά δεν θα είναι... εχθρικοί με εμάς. Έχω έρθει σε πολλά τουρνουά, ήμουν και στο Ευρωπαϊκό U16 ακόμη και έχω πολλούς φίλους στην Ελλάδα".

Ξέρει πως οι Έλληνες φίλαθλοι θέλουν να δουν την Ελλάδα να ανεβαίνει στο βάθρο, αλλά και ο ίδιος το ίδιο θέλει για τη δική του ομάδα: " Ο στόχος μας είναι το χρυσό μετάλλιο. Σίγουρα! Γι’ αυτό ήρθαμε στο τουρνουά".

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ