ΕΟΚ

Μπόγρης: "Υπέρτατο να εκπροσωπώ τη χώρα μου"

Μπόγρης: "Υπέρτατο να εκπροσωπώ τη χώρα μου"

Η εθνική ομάδα 3Χ3 βρίσκεται στο Μπακού για τους Ευρωπαϊκούς αγώνες και ο Γιώργος Μπόγρης μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τους στόχους που υπάρχουν αλλά και για τις απουσίες που δίνουν έξτρα κίνητρο

Ήταν από τους παίκτες που μόλις κλήθηκαν να φορέσουν τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας για την πρώτη επίσημη διοργάνωση 3Χ3 στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στο Ζάππειο, δεν το σκέφτηκε καν δεύτερη φορά.

Ο Γιώργος Μπόγρης είναι εκεί όταν πρόκειται για τη φανέλα με το εθνόσημο. Άλλωστε έχει μεγαλώσει με τις Εθνικές Ομάδες με την πρώτη του συμμετοχή να καταγράφεται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων 2004, όταν ήταν μόλις 14 χρονών. Ο λόγος του ανήκει…

" Δεν νομίζω ότι υπάρχουν λόγια για να περιγράψω την τιμή που αισθάνομαι που σε μια ακόμη διοργάνωση εκπροσωπώ τη χώρα μου. Για μένα είναι το υπέρτατο. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, οπότε και μόνο γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος".

Ζάππειο, Βουκουρέστι και τώρα Μπακού για τις 1ες Ευρωπαϊκές Μέρες. Μια μίνι Ολυμπιάδα για την Ευρώπη. Κάτι τελείως διαφορετικό όπως παραδέχεται, όντας στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν ήδη τρεις μέρες: " Είναι διαφορετική εμπειρία και είμαι χαρούμενος που παίρνω μέρος σε αυτή τη διοργάνωση που είναι κάτι σαν Ολυμπιακοί Αγώνες της Ευρώπης. Είναι το ολυμπιακό χωριό, τα γήπεδα, οι μετακινήσεις, τα εστιατόρια των αποστολών. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα και είμαι πολύ χαρούμενος που το ζω όλο αυτό. Μακάρι να έχω την τύχη να το ζήσω και σε… μεγαλύτερη εμβέλεια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως κι αν έχει, το ζω εδώ, είναι κάτι ξεχωριστό και σίγουρα θα έχουμε καλές αναμνήσεις όλοι μας".

Η Εθνική Ανδρών 3Χ3 ταξίδεψε χωρίς τον Λεωνίδα Κασελάκη, ο οποίος είχε υποχρεώσεις στη σχολή του και έφτασε λίγο αργότερα στο Μπακού. " Θέλαμε να βρεθούμε όλοι μαζί, για να δουλέψουμε όλοι μαζί πριν την έναρξη του τουρνουά. Έχουμε την εμπειρία και άλλων διοργανώσεων 3Χ3 και πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί. Στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο, γιατί πάντα για την Ελλάδα στο μπάσκετ ο στόχος δεν μπορεί να είναι διαφορετικός. Πέρυσι, δεν τα καταφέραμε. Φτάσαμε στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιαμε. Φέτος που είμαστε πιο έμπειροι και πιο έτοιμοι, αφού είχαμε μια χρονιά που βελτιωθήκαμε, μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω".

Στόχοι υψηλοί, πίστη, φιλοδοξία, αλλά και γνώση της πραγματικότητας, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν δύσκολο όμιλο: " Είναι όντως δύσκολος και με τον τρόπο που διεξάγονται οι αγώνες θα πρέπει να μην έχουμε απώλειες, ώστε να μπούμε με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στη δεύτερη φάση. Όλες οι νίκες μετράνε. Για εμάς θα είναι πρόκληση το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε με το «καλημέρα» καλές ομάδες όπως η Σερβία, η οποία είναι η καλύτερη ομάδα του τουρνουά, η Ιταλία που είναι αναβαθμισμένη και έχει κάνει δουλειά και την Εσθονία που έχει καλή παράδοση στο 3Χ3. Κι εμείς όμως έχουμε τη δική μας παράδοση και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".

Ο Μπόγρης δεν ξεχνά και έναν παίκτη που δεν θα είναι με την ομάδα στο Μπακού. Μάλλον το αντίθετο. Βρίσκει ένα έξτρα κίνητρο στο πρόσωπό του: " Δεν θα έχουμε μαζί μας τον Νίκο Παππά που είναι τραυματίας, ήταν άτυχος και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την αποστολή. Είναι μεγάλη απώλεια για εμάς, θα μας πήγαινε ένα επίπεδο πάνω με την ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός. Έχουμε όμως έξτρα κίνητρο, γιατί θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό και γι’ αυτόν! Για τον Κασελάκη και τον Παπαντωνίου δεν χρειάζεται να πω πολλά, θα είμαστε μαζί, όπως και ο Γρηγόρης Ραλλάτος, ο οποίος μας βοηθάει για μία ακόμη φορά. Μπορεί να παίζει σε χαμηλότερη κατηγορία, αλλά για το 3Χ3 είναι πολύ χρήσιμος και θα ήταν άδικο να αναζητήσουμε έναν άλλον παίκτη, από τη στιγμή που στο παρελθόν όταν είχα πρόβλημα εγώ ή ο Νίκος μας είχε βοηθήσει. Θέλουμε να παίξουμε και γι’ αυτόν, γιατί είναι ιδιαίτερο να αγωνίζεται με τη φανέλα με το εθνόσημο. Θέλουμε να του χαρίσουμε κάποιες εξαιρετικές μπασκετικές αναμνήσεις".

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ