ΕΟΚ

Η "καρδιά" του ελληνικού μπάσκετ χτύπησε στη Νέα Υόρκη

Η "καρδιά" του ελληνικού μπάσκετ χτύπησε στη Νέα Υόρκη

Σημαντική εκδήλωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης που αφορά το ελληνικό μπάσκετ και στο οποίο έδωσαν το παρών προσωπικότητες του αθλήματος.

Στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, στην οποία τιμήθηκε και ο διεθνής άσος των Χιούστον Ρόκετς, Κώστας Παπανικολάου, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η Γιάννα Νταρίλη.

"Αυτή η πλακέτα είναι το λιγότερο που παίρνω μαζί μου από εδώ. Μόνο χαρά και συγκίνηση μπορώ να νοιώσω για όλη αυτήν την υποδοχή που μου επιφυλάχθηκε. Είναι μια σπάνια ευκαιρία για εμάς να βρισκόμαστε σε έναν χώρο με τόσους πολλούς Έλληνες. Ίσως σε κάποιους να μην φαντάζει σημαντικό, όμως είναι πολύ μεγάλο πράγμα για εμάς να εισπράττουμε αυτήν την αγάπη", είπε ο Παπανικολάου αμέσως μετά την παραλαβή της τιμητικής πλακέτας από την πρόεδρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού των Σακραμέντο Κινγκς, Ματίνα Κολοκοτρώνη.

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο ένας από τους τέσσερις Έλληνες καλαθοσφαιριστές που αγωνίζεται στο NBA, ο οποίος κατάφερε να δώσει το παρών στο Γενικό Προξενείο, με τους Κώστα Κουφό, Νικ Καλάθη και Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι δικαιολογημένα απόντες.

Όσοι έδωσαν το παρών, είδαν από κοντά σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ, όπως τον Παναγιώτη Φασούλα, που είναι Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της ΕΟΚ, τον Ομοσπονδιακό Τεχνικό, Φώτη Κατσικάρη, τον Υπεύθυνο Εθνικών Ομάδων, Νίκο Φιλίππου αλλά και τον Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς.

"Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου Ελληναρά. Μόνο... φουστανέλα δεν φοράω! Εννοώ με αυτό, ότι είμαι πολύ περήφανος που είμαι Έλληνας και πιστεύω πολύ στον Έλληνα παίκτη. Θεωρώ ότι ταιριάζει απόλυτα με αυτό που πιστεύουμε όλοι: Ότι ο Έλληνας, σε όποιο σημείο του κόσμου κι αν βρίσκεται και σε όποιον τομέα κι αν απασχολείται, διαπρέπει. Το νοιώθω περισσότερο από την στιγμή που ανέλαβα προπονητής της Εθνικής Μπάσκετ", είπε ο Φώτης Κατσικάρης.

Η "καρδιά" του ελληνικού μπάσκετ χτύπησε στη Νέα Υόρκη

Η ΕΟΚ, πέρα από τους τέσσερις Έλληνες άσους του ΝΒΑ, βράβευσε και τον γνωστό "Μπάρμπα Γιάννη" του ελληνικού μπάσκετ, τον ομογενή επιχειρηματία Γιάννη Κωστάλα. Επιπλέον, τιμητική πλακέτα έλαβαν ο Γενικός Πρόξενος Ελλάδος, Γιώργος Ηλιόπουλος, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, για την έμφαση που δίνει στα πρωταθλήματα μπάσκετ (την παρέλαβε ο Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου, Σταύρος Παπαγερμανός) και το New Greek TV (την παρέλαβε η Πρόεδρος του Δ.Σ., Γιάννα Νταρίλη) για την συνεισφορά του στην οργάνωση της εκδήλωσης.

"Για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, θα θυμίσω μια φράση του Νίκου Γκάλη: Αυτή είναι η μεγαλύτερή μας επιτυχία μέχρι την επόμενη", τόνισε ο Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος προανήγγειλε την δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, ο οποίος θα αποτελέσει "μηχανισμό υποστήριξης" για τους Έλληνες αθλητές των Αμερικανικών Κολλεγίων.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος, εκπρόσωποι των συνδέσμων Νέας Υόρκης Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, οι Ελληνοαμερικανοί παρουσιαστές του δικτύου FOX NEWS, Έρνι Ανάστος και Νικόλ Πεταλίδου, το στέλεχος των Μπρούκλιν Νετς, Άμπνερ Νιούφελντ, Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα, την ομογένεια και τις ΗΠΑ.

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ