ΕΟΚ

Η επιστολή Καφφέ στον Βασιλακόπουλο

Η επιστολή Καφφέ στον Βασιλακόπουλο

Επιστολή στην ΕΟΚ και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργος Βασιλακόπουλο, την οποία κοινοποίησε σε όλους τους συνδέσμους-μέλη της εξέδωσε η ΟΔΚΕ.

Η ΟΔΚΕ εξέδωσε επιστολή στην ΕΟΚ και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργος Βασιλακόπουλο, την οποία κοινοποίησε σε όλους τους συνδέσμους-μέλη της.

Θέμα της; Οι αποζημιώσεις των διαιτητών στα εθνικά πρωταθλήματα καθώς επίσης και η φημολογία που έχει αναπτυχθεί σχετικά με την απομάκρυνση του Ηλία Καφφέ μέσω πρότασης μομφής.

Ουσιαστικά ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ ζητάει από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να πάρει θέση.

"Κύριε Πρόεδρε,

Επανερχόμαστε στην υπ’ αρ 139 / 16-2-2015 επιστολή μας που αφορούσε στις αποζημιώσεις των διαιτητών μας στα εθνικά πρωταθλήματα της ΕΟΚ επειδή δεν πήραμε καμία απάντηση από εσάς.

Όπως σας έχουμε επισημάνει πολλάκις στο παρελθόν, οι αξιολογημένοι διαιτητές έχουν να πληρωθούν γι’ αγώνες που διαιτήτευσαν στα εθνικά πρωταθλήματα (αμοιβές διαιτησίας, ημεραργίες & έξοδα μετακίνησης) απ’ το Δεκέμβριο του 2013. Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας, οι διαιτητές μας έφθασαν σε οριακές καταστάσεις κι αρκετοί απ’ αυτούς σκέφτονται πολύ σοβαρά να σταματήσουν την ενασχόλησή τους με το λειτούργημα που υπηρετούν πιστά όλα αυτά τα χρόνια. Όπως γίνεται αντιληπτό, εδώ κι αρκετό χρονικό διάστημα οι διαιτητές μας χρηματοδοτούν τα πρωταθλήματα της ΕΟΚ.

Οι οικονομικές εκκρεμότητες προς τους διαιτητές μας αποτελούν πρώτιστο μέλημα για τη διοίκηση της ΟΔΚΕ και γι’ αυτό το λόγο ο Πρόεδρος μας πραγματοποίησε αλλεπάλληλες συναντήσεις τόσο με τον ταμία της ΕΟΚ κ. Μπασούρη και τον υπάλληλο της κ. Μορώνη, όσο και με τον Γενικό Γραμματέα κ. Τσαγκρώνη. Στο τελευταίο επιμορφωτικό μας σεμινάριο ο ταμίας της ΕΟΚ που προσκλήθηκε γι’ αυτό το λόγο, μας δήλωσε κατηγορηματικά «...Μπορεί ο Πρόεδρος σας κος Καφφές να έγινε φορτικός στην Ομοσπονδία για τις οφειλόμενες αποζημιώσεις των διαιτητών (και καλά κάνει σαν συνδικαλιστικό σας όργανο), αλλά εγώ σας μεταφέρω την διαβεβαίωση του Προέδρου μας κου Βασιλακόπουλου ότι, παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε - εξ’ αιτίας των περικοπών στη χρηματοδότησή μας απ’ την πολιτεία - θα προσπαθήσουμε το συντομότερο δυνατό να σας εξοφλήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε απ’ τα οφειλόμενα...».

Από τότε όμως, λόγω της εξέλιξης των πρωταθλημάτων, αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο οι υποχρεώσεις της ΕΟΚ προς τους διαιτητές. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως εντός της προσεχούς βδομάδας μας ενημερώσετε για το πότε προτίθεστε να καταβάλετε τα οφειλόμενα των διαιτητών εθνικών κατηγοριών, προκειμένου με τη σειρά μας να ενημερώσουμε σχετικώς όλους τους Συνδέσμους της χώρας.

Τώρα θα μας επιτρέψετε να σας ενημερώσουμε για ένα θέμα που μας λυπεί ιδιαίτερα. Επειδή η ανοχή μας κ. Πρόεδρε έχει εκληφθεί από κάποιους σαν αδυναμία, σήμερα μπορούμε να σας πούμε ότι αυτοί και οι συνοδοιπόροι τους θα είναι και οι κύριοι υπεύθυνοι για ό,τι θα ακολουθήσει.

Έχουμε πληροφορηθεί ότι, «γνωστός Πρόεδρος» Συνδέσμου Διαιτητών (ο οποίος διατηρεί πολύχρονη σχέση με άτομο του προεδρείου της ΕΟΚ), επικοινωνεί επανειλημμένα με Προέδρους Συνδέσμων και τους διαμηνύει πως ο ίδιος και η ΚΕΔ/ΕΟΚ εκτελούν εντολές του Προέδρου της ΕΟΚ κου Βασιλακόπουλου, ο οποίος ζητά επιτακτικά: «...καθαρίστε τον Καφφέ με πρόταση μομφής ή θα σας καθαρίσω εγώ».

Γι’ αυτό το λόγο, όπως πιθανώς να έχετε παρατηρήσει, τις τελευταίες δύο εβδομάδες ορίζονται ως διαιτητές σε παιχνίδια εθνικών κατηγοριών Πρόεδροι - εκπρόσωποι συνδέσμων, με σκοπό να τους συναντήσουν κάποια μέλη της ΚΕΔ/ΕΟΚ και να τους εξαναγκάσουν να προκαλέσουν έκτακτη Γενική Συνέλευση στην ΟΔΚΕ κι ακολούθως να υποβάλουν πρόταση μομφής εναντίον της παρούσας διοίκησης της. Έτσι είδαμε τις δύο τελευταίες βδομάδες να ορίζονται ως διαιτητές Πρόεδροι – εκπρόσωποι Συνδέσμων απ’ την Μακεδονία στην Αθήνα, διαιτητές να ορίζονται στην Α2 για πρώτη φορά, παραμελημένοι και ξεχασμένοι διαιτητές καθώς και κομισάριοι να ορίζονται μετά από πολύ καιρό απραξίας και άλλα πολλά παρόμοια γεγονότα. Μας έχει αναφερθεί από Πρόεδρο Συνδέσμου ότι ο «γνωστός Πρόεδρος» του είπε , ότι μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ θα χρησιμοποιήσει τους περισσότερους Προέδρους - εκπροσώπους Συνδέσμων απ’ όλη την χώρα, στην Αθήνα (όπως κι έγινε, αδιαφορώντας για τα έξοδα μετακίνησης τους) με σκοπό να υπογράψουν επιστολή η οποία θα προκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΟΔΚΕ, επικαλούμενοι αίολους λόγους όπως, τις οφειλές της ΕΟΚ ή παρεμβάσεις της ΟΔΚΕ στο Σύνδεσμο Δωδεκανήσου και στο Σύνδεσμο Στερεάς και Εύβοιας. Το θέμα φυσικά – όπως αντιλαμβάνεσθε – δεν είναι απλά και μόνο η σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για συζήτηση, αλλά η δυνατότητα υποβολής πρότασης μομφής εναντίον της παρούσας διοίκησης της ΟΔΚΕ.

Αυτοί που λειτουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο και που επικαλούνται για τις πράξεις τους τ’ όνομα σας κ. Πρόεδρε, σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Θεωρούμε ότι, μια προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας σαν τη δική σας είναι αδύνατο να ασχολείται με τα ταπεινά κίνητρα κάποιων μελών της ΚΕΔ/ΕΟΚ (όπως ευρέως συζητείται) κι ως εκ τούτου αναμένουμε από εσάς μια επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος.
Θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο έγκριτοι διαιτητές και πολύπειρα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας να έχουν υποπέσει σε τέτοιους ολισθηρούς δρόμους. Με άλλα λόγια, ορισμένα απ’ τα σημερινά μέλη της ΚΕΔ/ΕΟΚ να ακυρώνουν με μια τέτοια ενέργεια τον ίδιο τους τον εαυτό. Πεποίθηση μας είναι πως αυτά που ισχυρίζεται ο «γνωστός Πρόεδρος Συνδέσμου» - τουλάχιστον σε ότι αφορά στο πρόσωπό σας – είναι καθ’ όλα ανυπόστατα και για τον λόγο αυτό πρόκειται να τον καλέσουμε σε απολογία. Στην ΟΔΚΕ είμαστε αποφασισμένοι ν’ ακολουθήσουμε το έντιμο μονοπάτι της καρδιάς μας, χωρίς ίχνος φόβου και θα παραμείνουμε αμετακίνητοι στις αρχές μας.

Μοναδικός στόχος κάποιων μελών της ΚΕΔ (εφόσον είναι αληθινές οι πληροφορίες που λαμβάνουμε) είναι να ανατρέψουν εκβιαστικά την παρούσα διοίκηση της ΟΔΚΕ, πριν την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου του κ. Κοντονή, με απώτερο στόχο να διατηρήσουν οι ίδιοι τον έλεγχο στο χώρο της διαιτησίας. Χωρίς ίχνος ντροπής κάποιοι έχουν συγκροτήσει ήδη σε σώμα το νέο Δ.Σ. της ΟΔΚΕ (του επερχόμενου Απριλίου όπως λένε). Τα ανωτέρω δυσάρεστα γεγονότα λαμβάνουν χώρα για πρώτη φορά στα 37 χρόνια ύπαρξης της ΟΔΚΕ. Σαφώς, αν έχει υπόσταση η δράση αυτή είναι μια «μαύρη παρένθεση» στην ιστορία της Ελληνικής Διαιτησίας Καλαθοσφαίρισης, που μέχρι σήμερα μόνο εύσημα έχει λάβει για τους αγώνες της και την δράση της.

Θέλουμε να γνωρίζετε κύριε Πρόεδρε πως το συντριπτικά μεγάλο, υγιές κομμάτι της διαιτησίας υπερασπίζεται το συλλογικό του όργανο (την ΟΔΚΕ) κι έχουμε πλήρη ενημέρωση απ’ τους περισσότερους εκπροσώπους Συνδέσμων, γι’ αυτό η επικράτηση του δικαίου θα είναι για όλους μας υπόθεση ζωτικής σημασίας. Οι Πρόεδροι των Συνδέσμων ξέρουν πολύ καλά ότι, η ΟΔΚΕ αφουγκράζεται τα προβλήματά τους και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχει το καλύτερο δυνατό για το σύνολο της Ελληνικής Διαιτησίας. Όσοι όμως πιστεύουν ότι εκφράζουν και μπορούν να υπηρετήσουν καλύτερα τα συμφέροντα των διαιτητών, αν έχουν πρόσωπο και «κότσια» να διεκδικήσουν στις επόμενες εκλογές θέση στο νέο Δ.Σ. της ΟΔΚΕ, τον Οκτώβρη του 2016, μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες όπως ορίζει η αθλητική νομοθεσία.

Αναμένουμε την τοποθέτηση σας επί του θέματος.

Για το Δ.Σ. της ΟΔΚΕ
Με αθλητικούς χαιρετισμούς"

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ