ΕΟΚ

Εξώδικο Φούφη και Γκόντα σε ΕΟΚ και ΚΕΔ

Εξώδικο Φούφη και Γκόντα σε ΕΟΚ και ΚΕΔ
EUROKINISSI

Νέο επεισόδιο στη διαμάχη των διαιτητών της EuroLeague με την ΚΕΔ/ΕΟΚ. Οι Σπύρος Γκόντας και Γιάννης Φούφης απάντησαν με εξώδικο στην επιστολή που έλαβαν και η αντιπαράθεση συνεχίζεται.

Πριν από μερικές η ΚΕΔ/ΕΟΚ ζήτησε εγγράφως από τους δεκατρείς (13) διεθνείς διαιτητές να αποφασίσουν που θα σφυρίζουν , με το δίλημμα να αφορά στο "EOK - FIBA ή EuroLeague". Η απάντηση δύο εξ αυτών -του Σπύρου Γκόντα και του Γιάννη Φούφη- ήρθε μέσα από εξώδικο που έστειλαν, με την διαμάχη της Ομοσπονδίας με τους διαιτητές της EuroLeague να συνεχίζεται!

Μεταξύ άλλων, η εξώδικη απάντηση αναφέρει:

" 1. Επειδή υποθέτουμε ότι γνωρίζετε ανάγνωση, το κύριο νόημα των σκέψεων των αποφάσεων του ΑΣΕΑΔ που μας αφορούν συνίσταται στην απερίφραστη νομική και ηθική καταδίκη των ενεργειών σας. Η μομφή ότι δεν μας ενημερώσατε καν για το δήθεν ασυμβίβαστο της παρουσίας μας ως διαιτητών στην EUROLEAGUE και στα εθνικά πρωταθλήματα, αποτελεί απλώς επάλληλη αιτιολογία των αποφάσεων που συνοδεύει το κύριο περιεχόμενο αυτών, συνιστάμενο, όπως προείπαμε, στην νομική και ηθική καταδίκη των ενεργειών σας. Η επάλληλη αυτή αιτιολογία δεν είναι αναγκαία για την στήριξη της κρίσεως του ΑΣΕΑΔ, αφού, και αν υπήρχε τέτοια ενημέρωσή μας για το ως άνω δήθεν ασυμβίβαστο, η νομική και ηθική καταδίκη σας στηρίζεται επαρκέστατα στις προηγούμενες σκέψεις της αποφάσεως.

Ειδικότερα, όπως επί λέξει παρατίθεται στο σκεπτικό και των τριών αποφάσεων του ΑΣΕΑΔ που μας αφορούν, «με βάση τα προεκτεθέντα η συμπεριφορά της πρώτης των καθ’ ών η προσφυγή ΕΟΚ αποτελεί καταχρηστική άσκηση του δικαιώματός της να μην τον ορίζει, μέσω του οργάνου της, της δεύτερης των καθών ΚΕΔ ως διαιτητή σε αγώνες της Α1 κατηγορίας κατά την αγωνιστική περίοδο 2016 - 20017, δεδομένου ότι υπερβαίνει προφανώς τα όρια που επιβάλλονται από την καλή πίστη, τα χρηστά ήθη και τον εν γένει σκοπό αυτού (δικαιώματος), ενώ δημιουργήθηκε σε βάρος του προσφεύγοντος κατάσταση μη ανεκτή κατά τις περί δικαίου και ηθικής αντιλήψεις του μέσου κοινωνικού ανθρώπου. Ειδικότερα, η συμπεριφορά τους ήταν μειωτική και απαξιωτική για τον προσφεύγοντα λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι είναι διεθνής διαιτητής, αγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες και έχει την διεθνή καταξίωση … επιπρόσθετα αποδείχθηκε ότι η συμπεριφορά των προστηθέντων της πρώτης των καθ’ ών είναι και υπαίτια, καθόσον τα μέλη του οργάνου της (ΚΕΔ) από πρόθεση δεν διορίζουν των προσφεύγοντα ως διαιτητή σε αγώνες Α1 κατηγορίας…»

2. Με βάση το έγγραφο που μας αποστείλατε, είναι διαφανής η προσπάθειά σας να αναδικάσετε την έχουσα ήδη αμετακλήτως κριθεί από το ΑΣΕΑΔ υπόθεσή μας υποδυόμενοι τους αυτοσχέδιους δικαστές του εαυτού σας, κατά παράβαση της έχουσας και συνταγματικό έρεισμα αρχής περί του ότι ουδείς δικαιούται να είναι δικαστής του εαυτού του (nemo judex in causa propria).

3. Όλα όσα ισχυρίζεστε στο παραπάνω έγγραφό σας περί δήθεν αντιθέσεως της FΙΒΑ στην διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της EUROLEAGUE στηρίζονται επί προδήλως αναληθούς προϋποθέσεως και αποτελούν αποκυήματα της πλούσιας φαντασίας σας.

Όπως προκύπτει από το με ημερομηνία 20-7-2016 έγγραφο του Γενικού Γραμματέως της FIBA κ. PATRICK BAUMANN που απευθύνεται προς τις Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες της FIBA, αναγνωρίζεται ρητά το πρωτάθλημα της EUROLEAGUE ως απολύτως συμβατό προς την εποπτεία που ασκεί η FIBA επί του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και καθορίζονται οι κανόνες και οι όροι διεξαγωγής του, όμοιοι απολύτως με τους κανόνες και των λοιπών Ευρωπαϊκών διοργανώσεων που είναι, όπως και η EUROLEAGUE εγκεκριμένες από την FIBA.

Αναφέρεται στο παραπάνω έγγραφο, μεταξύ άλλων, και το ότι «ενόψει της διαφορετικότητας των αγωνιστικών διοργανώσεων στις οποίες μετέχουν Ευρωπαϊκές ομάδες καλαθοσφαίρισης, είναι σημαντικό να καθοριστούν ομοιόμορφοι και συνεκτικοί μεταξύ τους κανόνες διεξαγωγής τους, συμβατοί προς τους γενικούς κανόνες του αθλήματος. Επίσης, παρά τις διάφορες διαφωνίες, ο ρόλος μας μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας του αθλήματός μας συνίσταται στην προστασία κάθε έννοιας έντιμης διεξαγωγής των αγώνων καλαθοσφαίρισης και αποκλεισμού και της ελάχιστης υποψίας παρεκκλίσεως από τους παραπάνω κανόνες». Στην συνέχεια, δίδονται ειδικότερες οδηγίες για τον τρόπο διαιτησίας των αγώνων όλων των παραπάνω διοργανώσεων χωρίς καμία απολύτως μνεία εξαιρέσεως για το πρωτάθλημα της EUROLEAGUE.

Έτσι, η σύμφωνα με το έγγραφό σας διάσταση μεταξύ των αγώνων της FIBA και της EUROLEAGUE δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

4. Γίνεται σαφές, εν όψει των προεκτεθέντων, ότι προσπαθείτε να διαστρεβλώσετε την έννοια των αποφάσεων του ΑΣΕΑΔ που μας αφορούν, χωρίς το παραμικρό λογικό και ηθικό έρεισμα.

Κατόπιν των ανωτέρω είναι αυτονόητο ότι από καμία διάταξη νόμου ή κανονισμού δεν προκύπτει υποχρέωσή μας να επιλέξουμε την FIBA η την EUROLEAGUE προς τις οποίες αποκλειστικά θα παρέχουμε τις υπηρεσίες μας και για τον λόγο αυτό απορρίπτουμε το περιεχόμενο του εγγράφου που μας αποστείλατε και σας καλούμε και πάλι να μας ορίζετε ως διαιτητές στα Εθνικά Πρωταθλήματα των οποίων έχετε την ευθύνη διεξαγωγής τους".

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ