ΜΠΑΣΚΕΤ

Αναβλήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων!

Αναβλήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων!
INTIME SPORTS

Κωμικοτραγικές καταστάσεις, ανακοινώσεις εκατέρωθεν κι αναβολή της τελικής φάσης του Πανελληνίου Εφήβων που θα διεξαγόταν από τις 19 έως τις 23 Απριλίου στη Σκάλα Λακωνίας.

Λίγες μόλις μέρες πριν το τζάμπολ της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων, η διοργάνωση που θα διεξαγόταν από τις 19 έως τις 23 Απριλίου στη Σκάλα Λακωνίας, αναβλήθηκε! Ο μεν Δήμος Ευρώτα κατηγορεί την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την αναβολή, η δε ΕΟΚ υποστηρίζει πως εξαπατήθηκε και δέχθηκε χυδαιότητες και συκοφαντίες από τους ανθρώπους που είχαν αναλάβει τη διοργάνωση του τουρνουά.

Το Δελτίο Τύπου του Δήμου Ευρώτα αναφέρει:

" Με αποκλειστική ευθύνη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ακυρώνεται η διοργάνωση του 44ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Εφήβων στο Δήμο Ευρώτα.

Ο Δήμος Ευρώτα ως Ευρωπαϊκή Πόλη των Σπορ για το 2017, αποδέχθηκε με χαρά και τιμή να υποδεχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Βλαχιώτη την τελική φάση του 44ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων Καλαθοσφαίρισης.
Σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ο Δήμος Ευρώτα ανέλαβε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του, τόσο για την διοργάνωση και ασφάλεια των αγώνων, όσο και για την παραμονή και διαμονή των Ομάδων.

Στην Τελική Φάση οι συμμετέχουσες Ομάδες που προκρίθηκαν είναι ο ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ – ΑΣ ΠΑΟΚ.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ) και ο Πρόεδρος της, που σημειωτέον στήριξαν την υποψηφιότητα του Δήμου Ευρώτα για την κατάκτηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πόλης του Σπορ 2017, γνώριζαν το πλήρες πρόγραμμα καθώς και ότι η τελική φάση το 44ου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Εφήβων θα συνέπιπτε με το επίσημο πρόγραμμα του Δήμου Ευρώτα, ως Ευρωπαϊκή Πόλη των Σπορ.

Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης ο Δήμος Ευρώτα αποφάσισε και έγινε γνωστό στην Ε.Ο.Κ, να βραβεύσει Σωματεία, Συλλόγους και Προσωπικότητες που τίμησαν και διακρίθηκαν στον Αθλητισμό. Μεταξύ των άλλων ο Δήμος Ευρώτα θα απένειμε τιμητική διάκριση στους αδερφούς Πετρόπουλου και στον αρχηγό της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης, κ. Παναγιώτη Γιαννάκη, με την ευκαιρία συμπλήρωσης τριάντα (30) χρονών από το μεγάλο άθλο κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλου και ξεκινήματος ενός ονείρου που συνεχίζεται και σήμερα με τις νεότερες γενιές. Αυτή ήταν η απόφαση του Δήμου Ευρώτα ως Ευρωπαϊκή Πόλη των Σπορ 2017 ως ελάχιστη ένδειξη τιμής απέναντι σε μια μεγάλη Εθνική Ομάδα που μας χάρισε ελπίδες και αισιοδοξία!

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ) κι ο Πρόεδρος της με εντελώς αδιανόητο και απαράδεκτο τρόπο και κατά παράβαση του Αθλητικού Ιδεώδους θέλησαν να απαγορεύσουν την τελετή βράβευσης για τους δικούς τους προφανώς λόγους, που καλούνται να εξηγήσουν στη Φίλαθλη Ελλάδα.

Είναι πρωτοφανές στον οικοδεσπότη που επιχορηγεί την τελική φάση του 44ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Εφήβων να επιβάλλεις με αυταρχικό και τελεσίδικο τρόπο, απαγορευτικούς όρους για το εάν και ποιους ο Δήμος Ευρώτα θα βραβεύσει και μάλιστα εντός των χρονικών ορίων του τελετουργικού προγράμματος.

Αν υπάρχουν αντιπαραθέσεις και διαφωνίες στον χώρο της Καλαθοσφαίρισης αυτό δεν αφορά τον Δήμο Ευρώτα, που έχει ως στόχο να τιμά και να εκτιμά Συλλόγους και Προσωπικότητες που προωθούν τον Αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθε, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ!

Συνεπώς, ο Δήμος Ευρώτα δεν μπορεί να αποδεχθεί τελεσίγραφα, που με αυταρχικό τρόπο η Ελληνική Ομοσπονδία και ο Πρόεδρος της κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος, επιχείρησαν να επιβάλλουν για εμάς ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ. Ως εκ τούτου δεν μπορούμε να συνδιοργανώσουμε το 44ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Εφήβων με μια Ομοσπονδία που επιχειρεί να θέσει – για τους δικούς της λόγους – απαγορευτικούς όρους (μη βραβεύσεις) στην Ευρωπαϊκή Πόλη των Σπορ, που είναι ο Δήμος Ευρώτα για το έτος 2017.

Ευχαριστούμε τις έξι Ομάδες φιναλίστ του 44ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης, καθώς και τους φιλάθλους που ήθελαν να παρακολουθήσουν τους ενδιαφέροντες αγώνες και ας αναζητήσουν από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ) τους πραγματικούς λόγους ακύρωσης των αγώνων από το Κλειστό Γυμναστήριο Βλαχιώτη και ελπίζουμε να είναι ειλικρινείς (!). Ο Δήμος Ευρώτα πάντα είναι έτοιμος, όπως τώρα, σ’ αυτό το 44ο Πρωτάθλημα να τιμά την υπογραφή του και τις υποχρεώσεις του στο ΑΚΕΡΑΙΟ".

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης πέρασε λίγη ώρα μετά στην αντεπίθεση, καθώς εξέδωσε με τη σειρά της ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της:

" Με ένα μυθιστορηματικό παραλήρημα, μνημείο εξαπάτησης, διαστρέβλωσης και αθλιότητας, γεμάτο χυδαιότητες και συκοφαντίες σε βάρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ο Δήμαρχος Ευρώτα επιχείρησε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη για τον μοναδικό υπαίτιο της ματαίωσης της τελικής φάσης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Εφήβων που είχε ανατεθεί στην περιοχή του.

Επειδή ο δημόσιος διάλογος με συκοφάντες είναι περιττός, αλλά επειδή και οι συκοφαντίες δεν γίνεται να μένουν αναπάντητες, λέμε μόνο αυτό: Σήμερα, Μ. Πέμπτη 13/4/17, και ώρα 15.06, εστάλη στην Ομπσονδία mail με το οποίο ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου στο οποίο θα διέμεναν οι συμμετέχοντας με φιλοξενία του Δήμου, μας ενημέρωνε επί λέξη: "ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΕΑΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ"

Κατόπιν αυτού, παύει κάθε συζήτηση, με συκοφάντες και απλά επαναφέρουμε στο προσκήνιο το ρηθέν, "ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος". Το μόνο που μας απασχολεί πλέον, είναι να βρούμε έναν νέο τόπο διεξαγωγής της σημαντικής διοργάνωσης, συνεργαζόμενοι με ειλικρινείς ανθρώπους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ