ΜΠΑΣΚΕΤ

Αλεξανδρής: "Δίκαια πήρε το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός"

Αλεξανδρής: "Δίκαια πήρε το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός"

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή "Κάνε παιχνίδι" με τον Σωτήρη Γεωργίου για την Εθνική, τους "αιώνιους", τον Ηρακλή και την ΕΟΚ.

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ήταν ο καλεσμένος της εκπομπής "Κάνε παιχνίδι". Ο "τίγρης" μίλησε για τον Ηρακλή και την εθνική ομάδα (σε άνδρες και γυναίκες), χαρακτήρισε δίκαιο πρωταθλητή τον Παναθηναϊκού στη Stoiximan.gr Basket League και ξεχώρισε την προ 16ετίας επιτυχία του Αμαρουσίου στο Saporta Cup ως τη μεγαλύτερη επιτυχία του ως προπονητής. Ο κόουτς του Ηρακλή μίλησε ακόμα και για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Λονδίνο και το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την πολιτική!

Αναλυτικά ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μίλησε:

Για το σχέδια του το καλοκαίρι:

"Επειδή η χρονιά είναι κουραστική για έμενα, το καλοκαίρι συνήθως το περνάω με την οικογένεια μου. Δεν θέλω τα παιδιά μου να χάσουν τις ρίζες τους (σ.σ ζουν στο εξωτερικό) και γι” αυτό είμαι πάντα κοντά τους όταν έρχονται στην Ελλάδα".

Για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Λονδίνο:

"Δεν θέλω να σκέφτομαι αρνητικά αλλά όπως και να το κάνεις σε επηρεάζει. Έχουν γίνει πολλά περιστατικά. Η τελευταία τρομοκρατική επίθεση έγινε 500 μέτρα μακρυά από το σπίτι του γιου μου".

Για το αν έχει σκεφτεί να μπει στην πολιτική και για το μέλλον της Ελλάδας:

"Μου έχουν γίνει προτάσεις στο παρελθόν, αλλά αδιαφόρησα. Δεν μπορώ να συμβιβαστώ και για αυτό δεν έχω στόχο να μπω στην πολιτική. Αν δεν είσαι αισιόδοξος, δεν μπορείς να επιβιώσεις στην Ελλάδα. Προσπαθώ όσο μπορώ να βλέπω τα πράγματα θετικά. Μας έχουν ξεζουμίσει οι πολίτικοι".

Για τον Ηρακλή:

"Στεναχωρήθηκα πολύ. Είχαμε λίγα χρήματα, αλλά προσπαθήσαμε πολύ. Χάσαμε την άνοδο για πέντε πόντους. Όλη η προσπάθεια μας δεν επιβραβεύτηκε και αυτό με στεναχωρεί λίγο. Με τον Φάρο που είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην κατηγόρια τραυματίστηκε ένας παίκτης και ήταν πολύ δύσκολο για την ομάδα. Ήθελα να χαρώ την άνοδο με τον κόσμο. Ο πρόεδρος είναι εξαιρετικός άνθρωπος και έχουμε κολλήσει. Έχει υπομονή και αγάπη για την ομάδα. Η συνεργασία μας είναι άψογη".

Για το αν υπάρχουν ελπίδες να ανέβει ο Ηρακλής στην Α1:

"Αν μια ομάδα δεν πληρεί της προϋποθέσεις τότε θα ανέβουμε εμείς στην Α1. Βέβαια δεν θα το χαρώ το ίδιο γιατί δεν θα το έχω γιορτάσει μαζί με τον κόσμο".

Για τον προπονητή της Εθνικής:

"Όταν ήμουν νεότερος, ήταν στόχος μου. Και τώρα έχω την φλόγα, αλλά είναι διαφορετικά. Είμαι πιο ώριμος και δεν ξέρω αν είναι καλό αυτό. Ωστόσο θα ήθελα να δουλέψω στην Εθνική ομάδα. Δεν έχω την ίδια όρεξη με παλιά, δεν είμαι τόσο ζεστός αλλά αν γινόταν μια πρόταση θα τη συζητούσα. Στην ΕΟΚ πριν χρόνια που με είχαν ζητήσει δεν είχα και την καλύτερη αντιμετώπιση από όλους. Εύχομαι η Εθνική να προοδεύσει. Δεν μου αρέσει που φοβούνται να αναλάβουν την Εθνική ομάδα. Υπάρχουν Έλληνες προπονητές που θα τους ήθελα, αλλά δεν θέλω να πω συγκεκριμένα ονόματα. Έχουμε πολύ καλούς τεχνικούς".

Για τους Σφαιρόπουλο και Πασκουάλ:

"Δυστυχώς κρίνεσαι από το αποτέλεσμα και όχι από την συνολική παρουσία που έχεις όλη την χρόνια. Αυτό δεν θα αλλάξει. Ο Έλληνας εύκολα απομυθοποιεί αξίες. Ειδικά για τον Σφαιρόπουλο είναι λίγο άδικο, γιατί έκανε μια χρόνια πετυχημένη, λόγω και των πολλών τραυματισμών. Έφτασε στον τελικό με μια τουρκική ομάδα και αν δεν γινόταν το παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη θα είχε περισσότερες πιθανότητες. Ο Πασκουάλ επειδή είναι ξένος δεν είχε καμιά αντιπαλότητα για να δουλέψει. Είχε το χρόνο του όπως έπρεπε και όλα καλά. Τους Έλληνες όμως δεν τους αντιμετωπίζουν έτσι".

Για τον Γκαγκαλούδη:

"Ο Γκαγκαλούδης είναι μια ιστορία μόνος του. Τον έχω δεκαεπτά χρονιά μαζί μου και μπορώ να γράψω μέχρι και βιβλίο γι” αυτόν".

Για το αν η ΕΟΚ πρέπει να αλλάξει:

"Όποιος μπορεί και έχει ιδέες, ανεξαρτήτου ηλικίας, ευχαρίστως να αναλάβει. Τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει κάτι καινοτόμο, καμία πρόταση. Το ποιος πρέπει να πάει στην ΕΟΚ είναι θέμα ψηφοφορίας, άρα δημοκρατικό. Όταν ο Βασιλακόπουλος παίρνει μεγάλο ποσοστό στις ψηφοφορίες από τα σωμάτια εγώ τι να πω; Θα με περάσουν για γελοίο".

Για την πιο ωραία στιγμή που έχει βιώσει:

"Έχω ζήσει ωραίες στιγμές, αλλά η καλύτερη επιτυχία είναι με το Μαρούσι. Βέβαια και με τον Άρη ήταν κάτι πολύ δύσκολο. Είχε μεγάλη απήχηση στους οπαδούς ο τίτλος που φέραμε στην Θεσσαλονίκη".

Για τον Παναθηναϊκό:

"Ο Παναθηναϊκός απέτυχε στην Ευρώπη. Δεν μπόρεσε να πάει στο φαινάλ φορ αν και είχε πλεονέκτημα έδρας. Ακολούθησε η κατάσταση με το πούλμαν και γενικώς τα πράγματα πήραν μια άσχημη εξέλιξη. Μετά την κατάκτηση του νταμπλ η κατάσταση έφτιαξε. Ο Πασκουάλ στο τέλος έκανε καλό κοουτσάρισμα και βοήθησε πολύ στην κατάκτηση του τίτλου. Ήταν πιο φρέσκος στους τελικούς και εγώ από την αρχή τον θεωρούσα φαβορί".

Για τον Ολυμπιακό:

"Στο τέλος ο Ολυμπιακός ήταν σε κάθε παιχνίδι χειρότερος. Και αυτό γιατί ο Σπανούλης με τον Πρίντεζη, που είναι οι δυο καλύτεροι παίκτες, ήταν κουρασμένοι. Αυτά επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια το πρωτάθλημα αλλά θεωρώ ότι και ο Ολυμπιακός είχε πετυχημένη χρόνια, γιατί με μικρό μπάτζετ έφτασε στον τελικό, βελτίωσε παίκτες, όπως ο Μιλουτίνοφ και σεβάστηκε τους τραυματίες του, που αν έπαιζαν θα είχε και περισσότερε πιθανότητες για κάποιον τίτλο".

Για τους μεγάλους παίκτες που αγωνίζονται στην Ελλάδα:

"Οι παίκτες αυτοί χρειάζονται για τα μεγάλα παιχνίδια. Το πλεονέκτημα είναι ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπορούν να ξεκουράζουν τους παίκτες αυτούς γιατί οι ελληνικές ομάδες δεν είναι τόσο ανταγωνιστικές. Βέβαια αυτό μπορεί να γίνει μειονέκτημα, γιατί οι ομάδες δεν θα είναι τόσο έτοιμες όσο οι ευρωπαϊκές, που λόγω των πολλών παιχνιδιών που αγωνίζονται έχουν καλύτερο ρυθμό και έχουν και μεγαλύτερο ρόστερ".

Για την γυναικεία ομάδα μπάσκετ:

"Τις θαύμασα, τις καμάρωσα. Η Μάλτση έχει ψυχή λιονταριού όπως και όλα τα κορίτσια".

Για την Εθνική ομάδα:

"Είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν πάλι επιτυχίες. Πρέπει να χτιστεί η ομάδα πάνω στον Γιάννη (σ. σ. Αντετοκούνμπο) γιατί μπορεί να απογειώσει την Εθνική. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα έχουμε λαμπρό μέλλον. Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, ειδικά ο Γιάννης, έχουν διάθεση προσφοράς και αυτό τους κάνει να είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού. Θα είναι το επόμενο πρότυπο για τους νέους".

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του Βαγγέλη Αλεξανδρή:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ