ΜΠΑΣΚΕΤ

Αγγελόπουλος: "Πρώτος στόχος η άνοδος"

Αγγελόπουλος: "Πρώτος στόχος η άνοδος"
Αγγελόπουλος

Ο φόργουορντ του Φάρου Νίκος Αγγελόπουλος μίλησε στον Sport 24 Radio και στον Γιώργο Οικονόμου για την ομάδα του Κερατσινίου, τους στόχους της και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Για το μυστικό της μέχρι τώρα πορείας του Φάρου: “Το καλό κλίμα. Περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί εκτός γηπέδου, παρά στην προπόνηση. Έχουμε δέσει μεταξύ μας και ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε. Οι φιλοδοξίες και το κίνητρο που έχει ο καθένας ενώνονται για τον κοινό στόχο της ανόδου”.

Για το αν οι παίκτες αισθάνονται ότι έχουν να αποδείξουν κάτι: “Όσο παίζεις, αποδεικνύεις. Κάθε αθλητής πρέπει να έχει ή να ψάχνει ένα κίνητρο για να είναι ανταγωνιστικός, να βελτιώνεται κάθε μέρα και να αποδίδει όσο καλύτερα μπορεί”.

Για τον Ανδρέα Πολέμη: “Είναι μέχρι στιγμής μια τεράστια επιτυχία για τον κόουτς. Ειδικά αν σκεφτείς ότι μέχρι πριν από 3-4 χρόνια η ομάδα βρισκόταν στα τοπικά του Πειραιά, διαχειρίζεται με επιτυχία παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Α1΄και στην Ευρωλίγκα. Αυτό φαίνεται από το αποτέλεσμα και αυτό εκλαμβάνουμε και εμείς οι παίκτες στην καθημερινότητα. Από τη στιγμή λοιπόν που η ομάδα είναι αήττητη και συνεχίζει, είναι επιτυχημένος”.

Για το αν προστίθεται πίεση στους παίκτες από την πορεία της ομάδας: “Καθόλου άγχος. Είχαμε πει από την αρχή πως ότι κι αν γίνει στο Κύπελλο, ο στόχος είναι ένας. Η άνοδος στην Α1′. Ακόμη και αν παίρναμε το Κύπελλο, αλλά χάναμε την άνοδο, θα θέλαμε να το ανταλλάξουμε.”

Για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό: “Δύσκολο παιχνίδι. Δεν εξαρτάται από εμάς. Οι διαφορές είναι τεράστιες κόντρα σε μια ομάδα με μεγάλο όνομα και βαριά φανέλα. Εξαρτάται από αυτούς. Από το πόσα θα σου δώσουν για να μπορέσεις να τα εκμεταλλευτείς.”

Για το αν νιώθει δικαιωμένος σε προσωπικό επίπεδο: “Σίγουρα. Καταφέραμε κάτι τέτοιο ο καθένας για την καριέρα του με μια ομάδα Α2΄, που δεν την περίμενε κανένας”.

Για το αν ο Φάρος είναι η καλύτερη εμπειρία που έχει στην καριέρα του από πλευράς κλίματος: “Από πλευράς κλίματος στην ομάδα, ο Φάρος είναι η καλύτερη ομάδα στην οποία έχω παίξει. Στις ομάδες της Α1΄υπάρχουν πολλοί ξένοι και όσο καλό κλίμα κι αν υπάρχει, δεν μπορείς να ταιριάξεις με όλους. Εδώ είμαστε όλοι Έλληνες και είμαστε μια οικογένεια”.

Για τους στόχους του: “Θα ήθελα να τελειώσει φέτος η χρονιά και η ομάδα να τερματίσει πρώτη. Να ξεκινήσει η επόμενη χρονιά και να έχουμε στόχους, όχι απλά την συμμετοχή στην Α1΄. Να προοδεύει η ομάδα χρόνο με τον χρόνο”.

Για τον κόσμο: “Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός. Ήταν πρωτόγνωρο γι΄ αυτούς να βλέπουν την ομάδα της γειτονιάς τους να παίζει με τον ΠΑΟΚ για μια θέση στον τελικό Κυπέλλου. Τους κάναμε περήφανους και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όλοι οι παίκτες γινόμαστε αποδέκτες της χαράς και της αγάπης τους”.

Για την διοίκηση της ομάδας: “Η διοίκηση προσπαθεί. Στις εποχές που ζούμε είναι περίεργο να παίζεις σε μια ομάδα και να παίρνεις τα χρήματα για τα οποία έχεις συμφωνήσει. Μέχρι στιγμής στον Φάρο όλα πάνε καλά και ο κύριος Τσάπας είναι απόλυτα συνεπής”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ