Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Κρόνος επέστρεψε στην ελίτ

Ο Κρόνος επέστρεψε στην ελίτ

Ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου εξασφάλισε την επιστροφή του στην Α1 Γυναικών. Η Αθηνά Ζέρβα (κόουτς) και η Δανάη Καμμένου (παίκτρια) μιλούν στο Sport24.gr για τη φετινή επιτυχία και όσα αυτή φέρνει στην ομάδα.

Ήταν 2 Απριλίου 2014 όταν η εκτός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ (55-43) στα play outs της Α1 Γυναικών σήμανε τον υποβιβασμό του Κρόνου Αγ. Δημητρίου στη δεύτερη κατηγορία. Περίπου ένα χρόνο μετά (στις 22/3/2015) η επιστροφή στα σαλόνια της Α1 ολοκληρώθηκε, με τη νίκη επί της Δάφνης Αγ. Δημητρίου να βάζει τέλος στην "περιπέτεια" των "κόκκινων".

Το περσινό καλοκαίρι, οι άνθρωποι της ομάδας έκαναν τις απαραίτητες κινήσεις για την άμεση επάνοδο στην πρώτη κατηγορία. Με τον Γιώργο Χατζηδάκη στην άκρη του πάγκου και έμπειρες παίκτριες, όπως η Κατερίνα Σπαθάρου, η Κατερίνα Σπαθάρη, η Δανάη Καμμένου και η Μαρία Ζικυρίδου, οι οιωνοί ήταν κάτι παραπάνω από καλοί.

Πόσω μάλλον όταν ήρθε η νίκη - πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο Ελλάδος. Ναι μεν οι "πράσινες" παρατάχθηκαν δίχως τρεις βασικές παίκτριες (βλ. Νίκι Έιβερι, Μονίκ Όλιβερ και Κατερίνα Γλυνιαδάκη), αλλά αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο την επιτυχία του Κρόνου.

" Η νίκη επί του Παναθηναϊκού ήταν πολύ ευχάριστο για μας. Δουλέψαμε πολύ για να τα καταφέρουμε. Το διασκεδάσαμε. Μετά από αυτό υπήρχε ακόμη καλύτερη ψυχολογία. Αυτό δεν σημαίνει ότι σταματήσαμε την προσπάθεια. Αντίθετα δώσαμε το κάτι παραπάνω", επισημαίνει μέσω του Sport24.gr η Δανάη Καμμένου, που άφησε τον Αθηναϊκό για χάρη του Κρόνου Αγ. Δημητρίου, το περασμένο καλοκαίρι.

Όπως εξηγεί, όλα πήγαν εξαιρετικά καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς αφού " είμαστε μια ομάδα - οικογένεια. Υπήρχε πολύ θέληση και όρεξη γι αυτό που κάνουμε, ο καθένας στο πόστο του. Οι άνθρωποι αγαπούν πραγματικά τον αθλητισμό, και θέλουν να βλέπουν τα παιδιά να εξελίσσονται. Οι στόχοι ήταν ξεκάθαροι. Θέλαμε τον τίτλο. Η ομάδα φτιάχτηκε με πολλή αγάπη".

Το μείζον βέβαια είναι το γεγονός πως δεν άλλαξε κάτι σε σημαντικό βαθμό, όταν τον Οκτώβριο ο κόουτς Γιώργος Χατζηδάκης αναγκάστηκε να αποχωρήσει, για προσωπικούς λόγους. Το "τιμόνι" δόθηκε στην Αθηνά Ζέρβα, κι αυτή συνέχισε να καθοδηγεί τις "κόκκινες" στην κορυφή της Α1 Γυναικών.

Ο Κρόνος επέστρεψε στην ελίτ

Είχαμε επενδύσει σε κάποια παιδιά. Υπήρχε εκ των προτέρων η διάθεση για επιστροφή στην Α1. Όταν στα μισά της σεζόν ήμασταν πρώτες, ο στόχος έγινε ξεκάθαρος. Δηλαδή, η άνοδος. Πίστευα στην ομάδα και τη νοοτροπία που υπήρχε. Ο Κρόνος το οφείλει στον εαυτό του να βρίσκεται ψηλά, γιατί έχει τους ανθρώπους, το υλικό και τις υποδομές για να μείνει και να καθιερωθεί στην Α1", σχολιάζει η κόουτς του Κρόνου, πριν τονίσει πως " υπήρχε η εξής ιδιαιτερότητα. Όταν πήγα στην ομάδα, υπήρχαν εφτά γυναίκες και κορασίδες, που όμως δεν ήταν ενταγμένες στην ομάδα. Η μεγαλύτερη προσπάθεια για να είσαι ανταγωνιστικός, είναι να κάνεις καλή προπόνηση. Δείξαμε μεγάλη υπομονή με τις νεαρές κοπέλες, τα έμπειρα κορίτσια "υιοθέτησαν" αγωνιστικά από μία κορασίδα και τις βοήθησαν να εγκλιματιστούν στις απαιτήσεις της ομάδας και της κατηγορίας".

Από την άλλη όμως, τι πρέπει να αλλάξει του χρόνου; Αν πρέπει να αλλάξει κάτι. " Η φιλοσοφία μου είναι πως οι ομάδες που έχουν συνέχεια στον χρόνο, πρέπει να βασίζονται σε έναν κορμό. Δεν πιστεύω στο σενάριο της ριζικής αλλαγής του ρόστερ, όταν η ομάδα ανεβαίνει στην Α1. Το θέμα είναι πρωτίστως ηθικό, δηλαδή τα παιδιά που έφεραν την ομάδα στην Α1 να την στηρίξουν και στην πρώτη κατηγορία. Από εκεί και πέρα, είναι σαφές πως θα χρειαστούν κάποιες μεταγραφικές κινήσεις, που θα βοηθήσουν να ανέβει επίπεδο", υποστηρίζει, πριν αναφερθεί στα σημεία - "κλειδιά" της φετινής σεζόν:

" Ο Κρόνος είχε μία αδιαμφισβήτητη ποιότητα, με πορεία στην Α1 και τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα. Πάντα καλείσαι όμως να αποδείξεις τι μπορείς να κάνεις ως ομάδα. Το εντυπωσιακό της ιστορίας είναι πως ξεπεράσαμε όσα προέκυψαν, όπως η εγκυμοσύνη της Μπακάλη και ο τραυματισμός της Ζυκιρίδου, που ήταν πολύ δυσάρεστο γεγονός".

Η κουβέντα ολοκληρώθηκε με τη Δανάη Καμμένου να μιλάει για την πίεση που υπήρχε από το γεγονός πως ο Κρόνος έπρεπε να μάθει να ζει φέτος με την ταμπέλα του φαβορί να τον ακολουθεί σε κάθε παιχνίδι. Τι είπε η 25χρονη γκαρντ; " Είναι αγχωτικό όταν το ακούς διαρκώς. Θέλαμε ούτως ή άλλως να κερδίζουμε. Είχαμε πολύ καλό κλίμα μεταξύ μας, και δεν το περιορίζω στις παίκτριες. Σιγά σιγά χτίζαμε την ομάδα και στην πορεία προέκυψε η άνοδος".

TAGS Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ