Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Άρης και δεν... είναι καλά, οι γυναίκες

Άρης και δεν... είναι καλά, οι γυναίκες

Μετά από δύο χρόνια παρουσίας στη δεύτερη κατηγορία, ο Άρης επιστρέφει στην Α1 Γυναικών με στόχο να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Πως; Ο κόουτς των "κιτρίνων", Γιώργος Ατακτίδης, εξηγεί στο Sport24.gr

Δύο χρόνια άντεξε στην Α2 Γυναικών ο Άρης. Όχι γιατί δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό, αλλά επειδή φέτος ήταν... πολύ καλός για την κατηγορία. Άκρως νεανικός και άπειρος, αλλά πολύ καλός. Κάτι που αποδείχθηκε από την εξαιρετική πορεία της ομάδας του Γιώργου Ατακτίδη στο πρωτάθλημα, για να επιστεγαστεί με την κατάκτηση του τίτλου στον Βορρά και την απευθείας άνοδο στα... σαλόνια της Α1 Γυναικών.

Αν περιμένετε να διαβάσετε μια ιστορία γεμάτη έμπειρες παίκτριες, στόχους πρωταθλητισμού και όρκο... επιτυχίας στην αρχή της σεζόν, δεν πρόκειται να το διαβάσετε. Ο Άρης έκανε πραγματικό restart το καλοκαίρι με τον Γιώργο Ατακτίδη να αναλαμβάνει ένα καθόλα φιλόδοξο project, με βάθος τριετίας. Ναι, καλά διαβάσατε. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν φιλοδοξούσε να επιστρέψει τόσο γρήγορα στην Α1 Γυναικών, αλλά να δημιουργήσει μια ισχυρή βάση παικτριών που προέρχονταν από τα τμήματα υποδομής της και πάνω σε αυτή να "χτίσει".

Μόνο που η βάση που υπήρχε από φέτος, κι αφορούσε ως επί το πλείστον κορασίδες και νεάνιδες, αποδείχθηκε υπερ-ταλαντούχα. Δεν είναι μόνο η Έλενα και η Κατερίνα Τσινέκε που ξεχωρίζουν. Είναι πολλά τα κορίτσια του Άρη που μπορούν να αποτελέσουν το μέλλον του Άρη και να τον οδηγήσουν σε ασφαλή μονοπάτια στην Α1 Γυναικών. Όπως για παράδειγμα η Χρύσα Κυλαζίδου που βρίσκεται στη γυναικεία ομάδα των "κιτρίνων" εδώ και μία τριετία περίπου, αν και είναι μόλις 19 ετών.

" Κάναμε πολύ προσεκτικό προγραμματισμό το καλοκαίρι μαζί με τον Γιώργο Αντωνιάδη (υπεύθυνος αγωνιστικών τμημάτων) και χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του Άγγελου Πανταζή, τα καταφέραμε", αναφέρει στο Sport24.gr ο Γιώργος Ατακτίδης. Παρεμπιπτόντως, ο Άγγελος Πανταζής είναι ο άνθρωπος που "μάτωσε" οικονομικά για να κρατήσει τις "κίτρινες" σε υψηλό επίπεδο και να τους δώσει ό,τι χρειάζονταν για να κάνουν πρωταθλητισμό.

Πρωταθλητισμό είπαμε, ε; Στον Άρη δεν ξεκίνησαν με αυτό ως στόχο, αλλά κατέληξαν εκεί. Γιατί; " Ο προγραμματισμός που κάναμε δεν προέβλεπε την άμεση διεκδίκηση της ανόδου. Θέλαμε απλά να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να τερματίσουμε στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας", προσθέτει ο προπονητής του Άρη για να εξηγήσει πως " του χρόνου δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ως προς αυτό. Δεν θα... τρελαθούμε να διακριθούμε και να διεκδικήσουμε κάτι συγκεκριμένο. Ο στόχος παραμένει ένας και σαφής: να εξελιχθούν οι νεαρές παίκτριές μας, να πάρουν εμπειρίες και να αποτελέσουν τη βάση της ομάδας για τα επόμενα χρόνια".

Άρης και δεν... είναι καλά, οι γυναίκες

Μετά τις γιορτές που κερδίσαμε κάποια ντέρμπι και ξεφύγαμε λίγο από τους διώκτες μας", θα παραδεχθεί. Κάπου εκεί βέβαια δημιουργείται η απορία του πως μπόρεσε να διαχειριστεί όλη αυτή τη νέα κατάσταση και το "πρέπει" που συνόδευε πλέον τα παιχνίδια του Άρη: " Σε αυτό βοήθησαν πολύ οι μεγάλες, για να κρατήσουν ήρεμες τις μικρές. Μέσα από τις προπονήσεις δείξαμε ότι δεν υπήρχε περίοδος χαλαρότητας στην ομάδα, κι από τη στιγμή που οι μεγάλες ήταν ήρεμες, ομοίως κι οι μικρές παρέμεναν ψύχραιμες".

Θα μπορούσε βέβαια να πει κάποιος πως οι "κίτρινες" έχουν μεν νεαρές παίκτριες, πλην όμως αυτές έχουν αγωνιστεί σε αρκετά καλό επίπεδο για τα δεδομένα της ηλικίας τους. Μόλις πέρσι (2015) οι νεάνιδες του Άρη κατέκτησαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με την Έλενα και την Κατερίνα Τσινέκε να είναι μεταξύ αυτών που ξεχώρισαν. Η πρώτη μάλιστα αναδείχθηκε MVP του τουρνουά. Παρεμπιπτόντως, αμφότερες είναι διεθνείς με τα χρώματα της Ελλάδας, όπως κι η Χρύσα Κιλαζίδου που το καλοκαίρι αναμένεται να ενισχύει την Εθνική ομάδα των Νέων Γυναικών.

Όσο για το μυστικό της επιτυχίας, αν μπορεί να το πει κανείς έτσι; " Το σημαντικό ήταν να έχουν καλή ψυχολογία οι μικρές από την αρχή, κάναμε εύκολες νίκες και από εκεί "χτίσαμε" την ψυχολογία. Το καλό ήταν ότι δεν σκεφτόμασταν πολύ μακριά, γιατί δεν είχαμε μπει σε διαδικασία πρωταθλητισμού. Θέλαμε να μπούμε στην πεντάδα. Μετά τις γιορτές άρχισε να σοβαρεύει η κατάσταση. Το θετικό ήταν ότι έγινε πολλή δουλειά στην προπόνηση. Οι μεγάλες είναι πολύ έμπειρες, βοήθησαν πολύ και στο κομμάτι της ψυχολογίας", αναφέρει ο Γιώργος Ατακτίδης.

Άρης και δεν... είναι καλά, οι γυναίκες
TAGS Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ