ΣΕΠΚ

Ζούρος: "Ζωντανός οργανισμός το μπάσκετ"

Anadolu Efes's coach Ilias Zouros during their Euroleague Top 16 basketball match Anadolu Efes between CSKA Moscow at the Abdi Ipekci Arena in Istanbul at Turkey on Thursday, March, 01, 2012. Photo by TURKPIX
Anadolu Efes's coach Ilias Zouros during their Euroleague Top 16 basketball match Anadolu Efes between CSKA Moscow at the Abdi Ipekci Arena in Istanbul at Turkey on Thursday, March, 01, 2012. Photo by TURKPIX TURKPIX

Τις εντυπώσεις του από το Διεθνές Σεμινάριο "Αθήνα 2015" μοιράστηκε ο Ηλίας Ζούρος, ο οποίος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης.

Ο Ηλίας Ζούρος είναι από τους προπονητές που δίνει εξαιρετική βαρύτητα στο κομμάτι της επιμόρφωσης κι αυτός είναι ο λόγος που δίνει πάντα το παρών στα Σεμινάρια που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης. Ο έμπειρος τεχνικός βρέθηκε στο κλειστό του Αγίου Θωμά για να παρακολουθήσει το Διεθνές Σεμινάριο "Αθήνα 2015" και μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) αναφέρθηκε στις εντυπώσεις που αποκόμισε από τις ομιλίες, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει και μία... πρωτοποριακή ιδέα για το μέλλον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για το επίπεδο του Σεμιναρίου

" Κάθε χρόνο τα Διεθνή Σεμινάρια του Συνδέσμου είναι σε υψηλά στάνταρ οπότε δεν περίμενα κάτι λιγότερο φέτος. Έγιναν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες που βοήθησαν τους παρευρισκόμενους να δουν πως γίνεται η δουλειά στο κορυφαίο επίπεδο. Η επιμόρφωση είναι ένας από τους τομείς που ανεβάζει τον προπονητή κι αυτό πρέπει να το έχουν όλοι στο μυαλό τους. Παρ' όλα τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω μας, οι Έλληνες προπονητές έδωσαν και φέτος δυναμικό παρών αποδεικνύοντας την διάθεση και την επιθυμία που υπάρχει για επιμόρφωση".

Για τη σημασία της επιμόρφωσης στους προπονητές

" Το μπάσκετ είναι ένας ζωντανός οργανισμός που συνεχώς εξελίσσεται και αλλάζει μέσα από νέες ιδέες. Σε οποιοδήποτε επίπεδο κι αν βρίσκεται ο προπονητής επιβάλλεται να ενδιαφέρεται για την ενημέρωση και την επιμόρφωση του. Στα Σεμινάρια οι προπονητές πρέπει να παίρνουν ερεθίσματα από τις ομιλίες και να προσπαθούν να φέρουν στα δικά τους μέτρα και σταθμά όσα ακούνε και τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Η απόδειξη όλων αυτών είναι ότι τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη φαίνεται πόσο καλά καταρτισμένοι είναι οι Έλληνες προπονητές".

Για τα Σεμινάρια κι αν θα μπορούσαμε να δούμε κάτι διαφορετικό

" Έχοντας παρακολουθήσει αρκετά Σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό νομίζω ότι κάτι που θα κέντριζε το ενδιαφέρον και θα είχε μεγάλη απήχηση είναι να υπάρχουν δύο προπονητές που θα μιλούν για το ίδιο θέμα αλλά σε αντιπαραβολή. Για παράδειγμα ο ένας θα μπορούσε να μιλάει για την επίθεση στο pick n roll κι άλλος για την άμυνα. Φυσικά κάτι τέτοιο θα απαιτούσε η ομιλία να έχει μεγαλύτερη διάρκεια, όμως είμαι σίγουρος ότι θα ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική για όσους την παρακολουθούσαν".

TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ