ΣΕΠΚ

Ζαβός: "Δεν στεκόμαστε στην ταμπέλα"

Ζαβός: "Δεν στεκόμαστε στην ταμπέλα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έπειτα από τέσσερα χρόνια ο Αμύντας θα δηλώσει και πάλι παρών στο δεύτερο τη τάξη πρωτάθλημα της χώρας. Η ομάδα του Υμηττού επιστρέφει στην Α2 και ο τεχνικός της ομάδας, Αλέξης Ζαβός, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ

Ο Αμύντας κατάφερε μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ να επιστρέψει στην Α2 κι έτσι ένα πλάνο τριετίας που είχε εκπονηθεί επιβραβεύτηκε με την πολυπόθητη άνοδο. Η ομάδα του Υμηττού έπειτα από μία εξαιρετική σεζόν στην Β' εθνική θα βρεθεί και πάλι στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας και ο κόουτς Αλέξης Ζαβός, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τους στόχους που υπάρχουν αλλά και για το μεταγραφικό σχεδιασμό που υπάρχει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για τη σημασία της επιστροφής του Αμύντα στην Α2 αντρών

" Για εμάς ήταν το επισφράγισμα μίας τριετούς προσπάθειας κατά την οποία με σκληρή δουλειά είχαμε θέσει ως στόχο την επιστροφή στην Α2. Εν τέλει, το καταφέραμε με την ίδια ομάδα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί χωρίς να αλλάξουμε πολλά πράγματα πετύχαμε να φέρουμε εις πέρας το αρχικό πλάνο. Ο Αμύντας ως σωματείο δεν έχει αυτοσκοπό την συμμετοχή στην Α2, όμως θέλει πάντα να συμμετέχει ενεργά στο γίγνεσθαι του ελληνικού μπάσκετ ανεξάρτητα από την κατηγορία που βρίσκεται. Ο σύλλογος δεν στέκεται στην ταμπέλα που φέρει κάθε κατηγορίας".

Για την πορεία του μεταγραφικού σχεδιασμού

" Έχουμε αποφασίσει να μην αλλάξουμε πολλά πράγματα. Θα κρατήσουμε τον ίδιο κορμό και τα ίδια... κλαδιά θα έλεγα. Η ομάδα θα χρειαστεί μία ενίσχυση με δύο παίκτες, όμως δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό μέχρι τώρα. Το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε να είναι παιδιά που θα μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην φιλοσοφία μας και στο μοντέλο που έχουμε "χτίσει" τα τελευταία χρόνια. Δεν θα είναι παίκτες που θα πρέπει να προσαρμοστούμε εμείς πάνω τους αλλά θα είναι ικανοί να μπουν στο υπάρχον σύνολο. Από εκεί και πέρα, βασικό γνώρισμα θα είναι ο χαρακτήρας τους. Παίζει πρωτεύοντα ρόλο να έχουν όρεξη για δουλειά, να είναι καλά παιδιά, συνεργάσιμα και στις αγωνιστικές κρίσεις που θα έρθουν να μπορούν να μείνουν ενωμένοι".

Για τους στόχους που θέτονται ενόψει του νέου πρωταθλήματος

" Βλέποντας φέτος την Α2 είναι δεδομένο ότι πρόκειται για εξαιρετικά δυνατή κατηγορία. Μου κάνει θετική εντύπωση και παράλληλα με εκπλήσσει το γεγονός ότι γίνονται μεγάλες επενδύσεις στο μπάσκετ και ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα της Α2. Με αυτά τα δεδομένα αναμφίβολα διαμορφώνεται μία δυναμική που ανεβάζει τα στάνταρ. Εμείς θα επιδιώξουμε να κερδίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία και παράλληλα να παίξουμε καλό μπάσκετ που θα μπορούν να ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι. Το έργο μας θα είναι δύσκολο, όμως, πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και στην μαχητικότητα του συλλόγου. Πλέον, με τις 16 ομάδες αυξάνονται τα ταξίδια και ο ανταγωνισμός γίνεται ακόμα μεγαλύτερος, ενώ οι επαρχιακές ομάδες έχουν ιδιαίτερη δυναμική και διαθέτουν σκληρές έδρες".

TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ