ΣΕΠΚ

Χατζηχρήστος: "Το 1995 άλλαξε η ζωή μου"

Χατζηχρήστος: "Το 1995 άλλαξε η ζωή μου"
TAFFPICTURES

Το διεθνές Σεμινάριο "Θεσσαλονίκη 2016" που διοργανώνει ο ΣΕΠΚ πλησιάζει και ο γυμναστής της ΤΣΣΚΑ, Κώστας Χατζηχρήστος, εξήγησε τα θέματα που θα αναλύσει αλλά και για την ημέρα που άλλαξε η ζωή του

Για δεύτερη φορά ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων γυμναστών θα μιλήσει σε διεθνές Σεμινάριο του ΣΕΠΚ. Ο Κώστας Χατζηχρήστος, ο οποίος είναι γυμναστής και υπεύθυνος φυσικής αγωγής της πρωταθλήτριας Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για το θέμα που θα αναλύσει αλλά και για τους λόγους που οι προπονητές πρέπει να γνωρίζουν σε βάθος τους τομείς της εκγύμνασης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για την παρουσία του στο Διεθνές Σεμινάριο "Θεσσαλονίκη 2016"

"Για εμένα είναι ιδιαίτερα αυτά τα Σεμινάρια. Το 1995 στο Σεμινάριο που είχε γίνει στο "Κοντόπευκο" στην Αγία Παρασκευή ήμουν στην ομάδα επίδειξης. Εκείνη τη χρονιά ομιλητές ήταν οι Πατ Ράιλι, Ντον Νέλσον, Έντι Σάτον όμως υπήρχε κι ένας γυμναστής, ο Μάρκ Γκράμποου του Γκολντεν Στέιτ. Για εμένα ήταν η πρώτη φορά που είδα έναν strengh coach κι από τότε άλλαξε η ζωή μου. Από εκείνη τη στιγμή αποφάσισα ότι δεν θέλω να ασχοληθώ με την προπονητική αλλά με την αθλητική βελτίωση. Για εμένα είναι πάντα χαρά μου να βρίσκομαι στα Σεμινάρι κι αν κάποιος επηρεαστεί έστω και λίγο από όσα ακούσει είναι μεγάλο το κέρδος".

Για το θέμα που θα αναλύσει και τι να περιμένουμε (σ.σ. Προπόνηση ισχύος με τη χρήση αλτικών ασκήσεων: Σύγχρονα μέσα και η ορθή χρήση τους)

"Η ομιλία θα αφορά πρακτικά πράγματα, τα οποία θα μπορεί να δουλέψει ένας προπονητής. Θα μιλήσουμε για το κομμάτι της ισχύος και της έκρηξης μέσα στο γήπεδο χρησιμοποιώντας κάποιες απλές ασκήσεις. Στην ομιλία με ενδιαφέρει πάρα πολύ να αναλύσουμε το γιατί κάνουμε την κάθε άσκηση και τη σωστή φιλοσοφία της, καθώς μόνο μέσα από την σωστή εκτέλεση έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα".

Για τη σημασία της επιμόρφωσης στους προπονητές πάνω σε θέματα που άπτονται στο κομμάτι της εκγύμνασης

"Νομίζω είναι εξαιρετικά σημαντικό. Η εκγύμναση με την προπονητική είναι συνδεδεμένα γιατί οι προπονητές έχουν να χειριστούν τα σώματα των αθλητών. Είναι εξαιρετικά σημαντικό αρχικά οι κόουτς να μην κάνουν κακό στους παίκτες τους και στη συνέχεια να προσπαθούν να κάνουν κάτι καλό. Όποιος είναι προπονητής θα πρέπει να ενημερωθεί για κάποια βασικά πράγματα. Η ομιλία μου είναι προσαρμοσμένη και δομημένη για τους προπονητές καλαθοσφαίρισης και στόχο έχει να γίνει κατανοητή από αυτούς κι όχι από εξειδικευμένους γυμναστές".

Για την εμπειρία που έζησε φέτος με την ΤΣΣΚΑ

" Αναμφίβολα ήταν μοναδική. Και τα δύο χρόνια που είμαι εκεί ήταν εκπληκτικά, όμως φέτος το ιδανικό τέλος της σεζόν έκανε την χρονιά εξαιρετικά ιδιαίτερη. Από την φετινή χρονιά κρατάω όλη την πορεία μας αλλά και τη συνεργασία μου με τους παίκτες, που είναι καταπληκτικά παιδιά, και με το προπονητικό επιτελείο, με τους οποίους έχουμε δημιουργήσει ένα εξαιρετικό τιμ".

TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ