ΣΕΠΚ

Βόβορας: “Να διεκδικήσουμε και το πρωτάθλημα”

Βόβορας: “Να διεκδικήσουμε και το πρωτάθλημα”

Ο Γιώργος Βόβορας πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στην Κύπρο με το ΑΠΟΕΛ οδηγώντας στην κατάκτηση του Κυπέλλου έπειτα από 13 χρόνια και μίλησε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης

Έπειτα από δεκατρία χρόνια το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να κατακτήσει και πάλι το Κύπελλο Κύπρου και σε αυτό μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει ένας Έλληνας. Ο κόουτς της ομάδας της Λευκωσίας, Γιώργος Βόβορας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την επιτυχία της ομάδας του, για τον πήχη που παραμένει σε υψηλά επίπεδα αλλά και για το κυπριακό μπάσκετ που βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου στην Κύπρο με το ΑΠΟΕΛ

" Ήταν σημαντικό για την ομάδα, καθώς είχε 13 χρόνια να κατακτήσει αυτό το τρόπαιο. Η ομάδα έχει υψηλούς στόχους και στοχεύουμε πλέον και στο πρωτάθλημα. Το ΑΠΟΕΛ είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Κύπρου και υπήρχε από όλους μεγάλη θέληση για την κατάκτηση αυτού του τροπαίου. Έγινε ένα εξαιρετικό final four με τέσσερις πολύ καλές ομάδες που φρόντισαν να αποζημιώσουν τον κόσμο που παρακολούθησε τους αγώνες. Έγινα δυνατά και ποιοτικά παιχνίδια. Εμείς από την πλευρά μας παίξαμε σοβαρά και μένοντας πιστοί στο πλάνο μας φτάσαμε στην κατάκτηση του τροπαίου".

Για τους στόχους που υπάρχουν στη β φάση του πρωταθλήματος

" Σίγουρα ο στόχος μας μετά το Κύπελλο είναι να φτάσουμε να διεκδικούμε και το πρωτάθλημα. Στο πρωτάθλημα υπάρχουν κάποιες εξαιρετικές ομάδες όπως είναι η ΑΕΚ και ο Κεραυνός και νομίζω ότι μαζί με εμάς όλοι έχουμε ίσες πιθανότητες για να φτάσουμε μέχρι το τέλος της διαδρομής. Το σίγουρο είναι ότι θα γίνουν πολύ δυνατά παιχνίδια. Από την πλευρά μας θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε κι αυτόν το στόχο".

Για τη πρώτη του χρονιά ως χεντ κόουτς σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας

" Είναι πολύ σημαντικό ότι στην πρώτη μου δουλειά σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας ήρθα σε μία ομάδα που μου δίνει τη δυνατότητα να να δημιουργήσω ένα σύνολο που θα δίνει το 100% μέσα στο γήπεδο και θα μπορεί να διεκδικεί τρόπαια και τίτλους. Η ομάδα μέσα σε αυτό το διάστημα θεωρώ ότι βελτιώθηκε πολύ, απέκτησε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση κι έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος".

Για το επίπεδο του κυπριακού πρωταθλήματος

" Μετά από μία περίοδο που είχαν προβλήματα βλέπω μία σημαντική προσπάθεια από την Ομοσπονδία για να λειτουργήσουν και πάλι σωστά οι εθνικές ομάδες. Μέσα από αυτό αναδεικνύονται οι ντόπιο παίκτες κι αυτό βοηθάει συνολικά στην άνοδο του πρωταθλήματος. Οι ξένοι μπορεί να μειώθηκαν, όμως το επίπεδο αυτών που έρχονται είναι πολύ υψηλό κι αυτό βοηθάει να γίνονται ανταγωνιστικά παιχνίδια και να παίζεται ωραίο μπάσκετ. Νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια θα δείτε ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο στο κυπριακό μπάσκετ κι όπως έδειξε η ΑΕΚ στο φετινό Eurocup μπορεί να δούμε τις κυπριακές ομάδες να κάνουν και καλές πορείες στην Ευρώπη".

TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ