ΣΕΠΚ

Τσαρτσαρής: "Κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη"

Τσαρτσαρής: "Κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη"

Ο Κώστας Τσαρτσαρής άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του και όντας πλέον στο προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού φιλοδοξεί να πετύχει όσα πέτυχε και ως παίκτης. Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ

Έπειτα από μία μεγάλη καριέρα ως παίκτης όπου κατάφερε να κατακτήσει 3 Euroleague, 10 πρωταθλήματα Ελλάδος και 8 Κύπελλα Ελλάδος ο Κώστας Τσαρτσαρής έχει ανοίξει έναν νέο κύκλο στη καριέρα του. Ο 37χρονος τεχνικός, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό του Αργύρη Πεδουλάκη στον Παναθηναϊκό, παρακολούθησε το Διεθνές Σεμινάριο "Μάκης Δενδρινός" και μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) ανέλυσε τη σημασία της επιμόρφωσης στους προπονητές, ενώ αναφέρθηκε και στο νέο πόστο που έχει στους "πράσινους"

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για τη σημασία της επιμόρφωσης στους προπονητές, καθώς στην καριέρα του συνεργάστηκε με κορυφαίους τεχνικούς

"Εκτός από τις γνώσεις που έχει ο κάθε προπονητής χρειάζεται πάντα ένα φρεσκάρισμα αλλά και να έρχεται σε επαφή με νέες ιδέες. Η διαδικασία να βελτιώνεσαι και να βελτιώνεις τον περίγυρο σου είναι πολύ σημαντικό γι αυτό δεν πρέπει να μένουμε σε γνώσεις κι επιτυχίες που θεωρούμε δεδομένες. Πρέπει πάντα να βάζουμε καινούρια στοιχεία στο πινακάκι μας και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά γιατί ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Μόνιμα έρχονται νέες ιδέες και θα πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι".

Για τη σημασία της άρτιας κατάρτισης στους προπονητές που δουλεύουν με νέους παίκτες

"Όπως και να το κάνουμε το παρών και το μέλλον κρίνεται από τη δουλειά που γίνεται στις νεαρές ηλικίες. Για την Ελλάδα είναι τεράστιο κεφάλαιο οι μικρές εθνικές, καθώς έχουμε να επιδείξουμε πάρα πολλές διακρίσεις σε επίπεδα Παίδων και Εφήβων, ενώ μετέπειτα τα ίδια παιδιά στήριξαν την αντρική ομάδα αλλά και τις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος. Πλέον, βλέπουμε Έλληνες παίκτες να ξεχωρίζουν σε όλο τον κόσμο κι αυτό συμβαίνει γιατί έχουν αποκτήσει όλα τα εφόδια από μικροί ώστε να κάνουν μετέπειτα μεγάλα πράγματα".

Για το ταλέντο στις μικρές ηλικίες, καθώς δουλεύει και με αυτές τις ηλικιακές ομάδες

"Ταλέντο υπάρχει, όμως από μόνο του δεν μπορεί να φέρει επιτυχίες. Το ταλέντο είναι σημαντικό εφόδιο, όμως υπάρχουν παιδιά που μπορεί να υστερούν σε αυτό το κομμάτι αλλά με αφοσίωση, σκληρή και ποιοτική δουλειά καταφέρνουν να ξεπεράσουν κάποιους που φέρουν τον τίτλο του ταλαντούχου. Το σημαντικό είναι εμείς οι προπονητές να δίνουμε το έρεισμα και τα εφόδια για να μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους".

Για τους στόχους που θέτει στο νέο ξεκίνημα που έκανε μπαίνοντας στο προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού

"Οι στόχοι οι δικοί μου συμβαδίζουν απόλυτα με αυτούς που έχει η ομάδα. Θέλω να βοηθήσω από ένα διαφορετικό πόστο την ομάδα για να μπορέσει να φτάσει στους στόχους της που είναι η κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι ένα διαφορετικό κομμάτι για εμένα που δεν το είχα ξαναζήσει. Αυτό που βίωσα τον τελευταίο μήνα του πρωταθλήματος αποτελεί ένα σημαντικό και δυνατό εφόδιο, ώστε να είμαι πιο έτοιμος για τη νέα σεζόν".

TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ