ΣΕΠΚ

Θεωρία, ασκήσεις και οι κραυγές του Αγγέλου

Θεωρία, ασκήσεις και οι κραυγές του Αγγέλου

Οι Έλληνες προπονητές έδωσαν δυναμικό παρών στο Σεμινάριο του ΣΕΠΚ, επιβεβαιώνοντας ότι η επιμόρφωση είναι πάνω από όλα. Διαβάστε για τις κραυγές του Αγγέλου και τα "μυστικά" που ακούστηκαν.

Η αυλαία για το Διεθνές Σεμινάριο "Αθήνα 2015" που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (με άξιο συμπαραστάτη τον OTE TV) άνοιξε το μεσημέρι της Παρασκευής. Πολλοί ήταν οι προπονητές από την Α1, την Α2, αλλά και το εξωτερικό που έδωσαν το παρών στο κλειστό του Αμαρουσίου. Αυτός που έδωσε το σύνθημα ήταν όπως κάθε χρόνο ο πρόεδρος του ΣΕΠΚ, Παναγιώτης Γιαννάκης που τόνισε: "Η συμμετοχή στα Σεμινάρια είναι πολύ σημαντική. Όλα όσα ακούτε αποτελούν εφόδιο για το μέλλον και θα μπορέσουν να σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη. Οποιαδήποτε απορία έχετε είναι ευκαιρία να την εκφράσετε και κερδίσετε ό,τι μπορείτε από την παρουσία σας".

Ο Βαγγέλης Αγγέλου ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο τις ομιλίες. Ο ασίσταντ κόουτς της Εφές μίλησε για το "ριμπάουντ" δείχνοντας πολλές ασκήσεις και φέρνοντας πολλά παραδείγματα από τη φετινή του εμπειρία στην τουρκική ομάδα. Έδωσε μεγάλη έμφαση σε συγκεκριμένα σημεία του θέματος, όπως η επαφή και η προσαρμογή της επίλυσης του προβλήματος στην καθημερινή προπόνηση, ενώ δεν δίστασε να έρθει στα χέρια με τους παίκτες! Για καλό φυσικά, αφού προσπάθησε να τους δείξει πόσο σημαντική είναι η αποφασιστικότητα, που εν προκειμένω εκφράζεται από τη φωνή. Οι κραυγές του Έλληνα προπονητή ακούστηκαν μέχρι την... Κηφισίας, ζεσταίνοντας για τα καλά το κοινό που απήλαυσε την παρουσίαση του, ως συνήθως.

Θεωρία, ασκήσεις και οι κραυγές του Αγγέλου

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο ομοσπονδιακός προπονητής Τζώρτζης Δικαιουλάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο "χτίσιμο της ομαδικής άμυνας". Αυτό που επί της ουσίας έκανε ήταν να σπάσει την ομαδική άμυνα στο ένα, στα δύο, στα τρία και στα τέσσερα άτομα πριν τα συνθέσει ξανά στο "πέντε-πέντε". Δεν στάθηκε τόσο στην τακτική, όσο στον τρόπο διδασκαλίας και στις λεπτομέρειες που επιφέρουν το αποτέλεσμα. Έδειξε πολλές ασκήσεις και η μεθοδικότητα του κέρδισε το ακροατήριο. Στο πλευρό του και ο Σάκης Παραλίκας, αλλά και ο Δημήτρης Μισιακός που ήταν υπεύθυνος για την ομάδα επίδειξης, που απαρτιζόταν κυρίως από παιδιά της εφηβικής ομάδας του Παναθηναϊκού.

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο προπονητής της γυναικείας ομάδας της Φενέρμπαχτσε, αλλά και της εθνικής Γυναικών τιμήθηκε από τον αντιπρόεδρο του ΣΕΠΚ, Σούλη Μαρκόπουλο, κερδίζοντας ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα.

Την πρώτη ημέρα έκλεισε ο assistant coach των Φοίνιξ Σανς, ο μικρός στο δέμας, αλλά εντυπωσιακός στις ιδέες και στον τρόπο Μάικ Λονγκαμπάρντι, που ανέλυσε το "pick-n-roll" όπως εφαρμόζεται στο ΝΒΑ.

Θεωρία, ασκήσεις και οι κραυγές του Αγγέλου

Η δεύτερη και τελευταία ημέρα του Σεμιναρίου αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Η αρχή της ημέρας θα γίνει με τον γυμναστή Γιώργο Βαβέτση να μιλάει για το "total training planning for basketball teams". Στην συνέχεια ο Αμερικανός, Μάικ Λονγκαμπάρντι θα αναφερθεί στις "ειδικές συνθήκες" Vance Walberg θα πάρει τα ηνία μιλώντας για την «dribble drive motion-drills», ενώ θα ακολουθήσουν δύο ομιλίες του πρωταθλητή Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος θα αναλύσει το "video feedback & teaching: defensive analysis" και "offense Vs overhelping defence". Στις 16.00 οΒαγγέληςΑγγέλου σε συνέχεια της σημερινής του ομιλίας θα μιλήσει για την "άμυνα στο close out στο σύγχρονο μπάσκετ". Η αυλαία του Σεμιναρίου θα πέσει με τον προπονητή των Phoenix Suns να παίρνει και πάλι τον λόγο για να αναφερθεί στην "great player defense".

Θεωρία, ασκήσεις και οι κραυγές του Αγγέλου
TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ