ΣΕΠΚ

Συγχαρητήρια στην Εθνική

Συγχαρητήρια στην Εθνική

Συγχαρητήριες ανακοινώσεις για την άνοδο της Εθνικής Νέων Γυναικών εξέδωσαν ο ΣΕΠΚ και ο Αθηναϊκός που θέλησαν να εξάρουν τις προσπάθειες των διεθνών.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης και ο Αθηναϊκός θέλησαν να συγχαρούν την Εθνική ομάδα Νέων Γυναικών για την επιστροφή της στην Α' κατηγορία και με ανακοίνωση που εξέδωσαν μοίρασαν συγχαρητήρια στην Ελένη Καφαντάρη και στις παίκτριες της.

Ο ΣΕΠΚ ανέφερε στην ανακοίνωση του

" Ο ΣΕΠΚ επιθυμεί να συγχαρεί την Εθνική ομάδα Νέων Γυναικών U20 και την προπονήτρια Ελένη Καφαντάρη για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου και την άνοδο στην Α' Κατηγορία. Τέτοιες επιτυχίες μπορούν να μας γεμίζουν με ελπίδα ότι το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ έχει παρόν αλλά και ελπιδοφόρο μέλλον.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι κέρδισε με 68-65 την Λιθουανία κι έτσι κατέλαβε την τρίτη θέση που της εξασφάλισε το εισιτήριο για την Α' Κατηγορία.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης θέλει να αποδώσει τα εύσημα στην προπονήτρια, στις παίκτριες και σε όλα τα μέλη της ομάδας για αυτή την επιτυχία, κάνοντας παράλληλα την ευχή αυτή η άνοδος να αποτελέσει την απαρχή για σταθεροποίηση στην κορυφή και για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στη συνέχεια".

Από την πλευρά του ο Αθηναϊκός έκανε έναν απολογισμό τονίζοντας:

" Μετά από ένα εξαντλητικό 11ήμερο, με 9 παιχνίδια και μόλις 2 ρεπό, τα κορίτσια της Εθνική μας ομάδας των Νέων Γυναικών (U20), κατάφεραν να επαναφέρουν την Εθνική μας εκεί που ανήκει: στην Α’ Κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Με 4 αθλήτριες στην 12άδα που τη περασμένη σεζόν φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας μας, Χριστινάκη, Καραμπάτσα, Σταμάτη και Νιξίνα (εκ των οποίων Σταμάτη και Νιξίνα συνεχίζουν και τη νέα σεζόν με την ομάδα μας, ενώ Χριστινάκη και Καραμπάτσα θα συνεχίσουν στην Αμερική) και φυσικά τις υπόλοιπες αθλήτριες, Φασούλα, Κυρατζή, Εμμανουηλίδου, Γούναρη, Αγγελίδου, Καλημέρη, Λούκα, Νάστου, και την coach Καφαντάρη, η ομάδα μας κατέλαβε τελικά την 2η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας και του χρόνου θα αγωνιστεί στην Α’ Κατηγορία!

Τα παιχνίδια της ομάδας μας:

2/7/15 – ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ – ΕΛΛΑΔΑ 79-71

3/7/15 – ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 44-84

4/7/15 – ΕΛΛΑΔΑ – ΜΕΓ.ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ 60-52

6/7/15 – ΑΥΣΤΡΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 59-56

7/7/15 – ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΡΑΗΛ 76-54

8/7/15 – ΕΛΛΑΔΑ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 54-47

10/7/15 – ΣΟΥΗΔΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 57-61

11/7/15 – ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 88-95 παρ. (80-80)

12/7/15 – ΕΛΛΑΔΑ – ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 68-65

Η Ελεάννα Χριστινάκη ψηφίστηκε στην καλύτερη 5άδα των αγώνων! Η ίδια βγήκε και 3η σκόρερ της διοργάνωσης, η Κυρατζή 1η στις ασίστ, η Φασούλα 3η στα ρμπάουντ, η Καραμπάτσα 3η στα κοψίματα!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας αυτής!"

TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ