ΣΕΠΚ

Πιστιόλης: "Στην προπονητική αν δεν πας μπροστά τότε πας πίσω"

Πιστιόλης: "Στην προπονητική αν δεν πας μπροστά τότε πας πίσω"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ, Ανδρέας Πιστιόλης, θα μιλήσει στο Διεθνές Σεμινάριο προπονητικής που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης και αναφέρθηκε στη σημασία της επιμόρφωσης για τους προπονητές

Ένας πρωταθλητής Ευρώπης και της VTB με την ΤΣΣΚΑ, ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη, Ανδρέας Πιστιόλης, θα είναι εκ των ομιλητών του Διεθνούς Σεμιναρίου "Θεσσαλονίκη 2016", το οποίο ξεκινάει την προσεχή Παρασκευή (1/7). Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για το θέμα που θα αναλύσει αλλά και για τα συναισθήματα του από την άκρως πετυχημένη σεζόν της ΤΣΣΚΑ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για την παρουσία του στο Διεθνές Σεμινάριο "Θεσσαλονίκη 2016"

" Είναι το πρώτο που θα μιλήσω στην Ελλάδα, όμως είχαν προηγηθεί διεθνή Σεμινάρια σε Σερβία και Τουρκία. Είναι μεγάλη τιμή να καλούμαι από τον Σύνδεσμο για να συμμετάσχω στο "Θεσσαλονίκη 2016" και να έχω την ευκαιρία να μοιραστώ με άλλους προπονητές τη γνώση που έχω αποκτήσει μέσα στα χρόνια που βρίσκομαι στο μπάσκετ. Κι εγώ παρακολουθούσα και συνεχίζω να παρακολουθώ πολλά Σεμινάρια γιατί πάντα έχεις να κερδίσεις κάτι ακούγοντας μία ομιλία. Αναμφίβολα με βοήθησαν πολύ στην πορεία μου ως προπονητής".

Για το θέμα που θα αναλύσει και τι να περιμένουμε (σ.σ. Η αμυντική φιλοσοφία της ΤΣΣΚΑ)

" Πρόκειται για αμυντικές καταστάσεις που θα αναλύσουμε. Θα υπάρξει μία ανάλυση του τρόπου που γίνονται οι κινήσεις της άμυνας σε διάφορες καταστάσεις που χρησιμοποιούμε στην ΤΣΣΚΑ κι αφορούν αρκετά το pick 'n' roll. Παράλληλα, θα υπάρξει και μία ανάλυση του τρόπου διδασκαλίας όλων αυτών από τον προπονητή προς τους παίκτες του γιατί κι αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι".

Για τη σημασία της επιμόρφωσης στους προπονητές

" Αυτό είναι το Α και το Ω. Οι προπονητές πρέπει συνεχώς να ακολουθούν την εξέλιξη του μπάσκετ γιατί ιδίως στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι κάθε χρόνο αλλάζει η μορφή του αθλήματος, καθώς παρουσιάζονται κάποιες ομάδες που με τον τρόπο παιχνιδιού τους το επηρεάζουν. Είναι καθήκον του προπονητή να θέλει να γίνεται καλύτερος. Στον χώρο μας, αν δεν πας μπροστά τότε πας πίσω, οπότε πρέπει πάντα να εξελίσσεσαι".

Για την εμπειρία που έζησε φέτος με την ΤΣΣΚΑ και τους τίτλους που κατέκτησαν

" Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Μαζί με τον Δημήτρη είχαμε ζήσει αντίστοιχες στιγμές και στον Παναθηναϊκό, όμως τώρα είναι διαφορετικά. Είμαστε Έλληνες προπονητές που δουλεύουμε σε μία ξένη ομάδα, η οποία έχει τεράστια ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και όπως καταλαβαίνετε μία τέτοια επιτυχία είναι σπουδαία. Είναι πολύ σημαντική και για την καριέρα μας, καθώς ο Δημήτρης το πήρε ως πρώτος προπονητής κι εγώ ως άμεσος συνεργάτης του, όμως είναι τιμάει γενικότερα τους Έλληνες προπονητές που δείχνουν να τα καταφέρνουν περίφημα και στο top επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ".

TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ