ΣΕΠΚ

Πέρκος: "Η αέναη κίνηση του μπάσκετ"

Πέρκος: "Η αέναη κίνηση του μπάσκετ"
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Πέρκος μέσα από την ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης μοιράστηκε τις εντυπώσεις του από το "Θεσσαλονίκη 2016"

Το Διεθνές Σεμινάριο "Θεσσαλονίκη 2016" μαγνήτισε τα μπασκετικά βλέμματα και αρκετοί προπονητές βρέθηκαν στο "Paok Sports arena". Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν κι ο κόουτς Στέφανος Πέρκος, ο οποίος την τελευταία δεκαετία εργάζεται σε ομάδες επιπέδου Α1 και Α2. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) και μοιράστηκε τις εντυπώσεις του από το Σεμινάριο, ενώ αναφέρθηκε και στο επαγγελματικό του μέλλον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για το επίπεδο του "Θεσσαλονίκη 2016", το οποίο παρακολούθησε από κοντά

" Καταρχήν όπως όλοι οι Έλληνες προπονητές έτσι κι εγώ χαιρόμαστε απεριόριστα που η κάρτα μας έχει βγει παραέξω και μετράει πολύ. Το προϊόν ¨που λέγεται "Έλληνες προπονητές" είναι εξαγώγιμο και με τα αποτελέσματα που φέρνει έχει καταφέρει να έχει μεγάλη βαρύτητα στο παγκόσμιο χρηματιστήριο του μπάσκετ. Ήταν ιδιαίτερη χαρά να ακούσουμε δύο κορυφαίους προπονητές (Ιτούδης, Μπαρτζώκας) μαζί με τους συνεργάτες τους (Πιστιόλης, Παππάς, Χατζηχρήστος, Βαβέτσης, Μποζίκας) να μας αναλύουν τον τρόπο που δούλεψαν μέσα σε μία δύσκολη κι απαιτητική χρονιά φέρνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα".

Για την σημασία της επιμόρφωσης στη δουλειά του προπονητή

" Θεωρώ ότι ένας προπονητής επιβάλλεται να επιμορφώνεται δια βίου. Το μπάσκετ είναι κάπως σαν... μόδα και συνεχώς αλλάζει και διαφοροποιείται κάνοντας μία αέναη κίνηση. Αν κάποιος δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις είναι δεδομένο ότι το μπάσκετ θα τον αφήσει πίσω. Τα Σεμινάρια εντός κι εκτός Ελλάδας παράλληλα με κάποιες άλλες μορφές επιμόρφωσης (βλ. βιβλία, ίντερνετ) αποτελούν θαυμάσια ευκαιρία για τον καθένα μας να μένει κοντά στις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις του αθλήματος μας".

Για το επαγγελματικό του μέλλον

" Τα τελευταία δέκα χρόνια έχω ευτυχίσει να εργάζομαι σε ομάδες υψηλού αγωνιστικού επιπέδου που είχαν πάντα σαφής στόχους και κατευθύνσεις στα δύο κορυφαία πρωταθλήματα της Ελλάδας (Α1, Α2). Αυτή τη στιγμή παρότι υπήρξαν κάποιες προτάσεις δεν κατέληξαν με επιτυχία, καθώς προτεραιότητα μου είναι να συνεργαστώ με έναν σύλλογο που θα συνδυάζει όραμα και θα μου δώσει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μαζί κάτι δυνατό. Είμαι ανοικτός σε συνεργασίες που θα μπορούν να αποφέρουν μακροπρόθεσμα καρπούς υγιούς αθλητισμού, πρωταθλητισμού και όμορφων ανθρώπινων σχέσεων".

TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ