ΣΕΠΚ

Μποζίκας: "Να προσαρμοστούμε στο καινούριο"

Μποζίκας: "Να προσαρμοστούμε στο καινούριο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το διεθνές Σεμινάριο "Θεσσαλονίκη 2016" που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης πλησιάζει και ο κόουτς Γιώργος Μποζίκας, ο οποίος είναι εκ των ομιλητών, εξήγησε τα θέματα που θα αναλύσει

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στη φετινή Ευρωλίγκα τερματίζοντας στην τρίτη θέση της διοργάνωσης. Ο συνεργάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα, Γιώργος Μποζίκας, μαζί με το υπόλοιπο τιμ των Ρώσων, θα μιλήσει στο διεθνές Σεμινάριο "Θεσσαλονίκη 2016" και μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) αναφέρθηκε τα θέματα που θα αναλύσει το σταφ της Κουμπάν αλλά και για τους λόγους που η επιμόρφωση είναι απαραίτητη στους προπονητές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για την παρθενική του παρουσία ως ομιλητής σε ένα διεθνές Σεμινάριο

" Αρχικά θα ήθελα να πω ότι συμμετέχω ως μέλος του σταφ της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Μέχρι τώρα έχω βρεθεί σε πολλά σεμινάρια του Συνδέσμου ως παίκτης στην ομάδα επίδειξης αρχικά και μετέπειτα που ακολούθησα την προπονητική ως συμμετέχων. Για εμένα είναι καλό που υπάρχει αυτή η συνέχεια γιατί πλέον θα περάσω από όλα τα πόστα. Εκτός από τα Σεμινάρια έχω συμμετάσχει και στο εκπαιδευτικό ταξίδι που κάνει ο Σύνδεσμος στην Αμερική με υπεύθυνο τον κ. Ροδόπουλο. Αυτό το ταξίδι είναι κάτι πρωτοποριακό σε όλη την Ευρώπη. Στην Λοκομοτίβ Κουμπάν στο προπονητικό επιτελείο υπάρχει κι ένας Σέρβος (Sasha Gruic), ο οποίος μας έχει πει ότι στην χώρα του δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, οπότε καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι αυτό για εμάς τους Έλληνες προπονητές".

Για το θέμα που θα αναλύσει και αφορά το "χτίσιμο της άμυνας της Λοκομοτίβ"

" Πιστεύω θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί θα πούμε πολλά στοιχεία που αφορούν το χτίσιμο της ομάδας, το στήσιμο με τα δυνατά μας σημεία στην άμυνα, καθώς η Λοκομοτίβ ήταν η ομάδα με τους καλύτερο παθητικό στην Ευρωλίγκα, ενώ μέσα στην ημέρα θα υπάρξει αναφορά και στο επιθετικό κομμάτι όπου θα αναφερθούμε στο τρόπο που καταφέραμε να παίξει η ομάδα ένα ομαδικό μπάσκετ κάτι που ήταν στις προθέσεις και στην φιλοσοφία του κόουτς Μπαρτζώκα εξ αρχής. Εκτός των άλλων, στις ομιλίες θα γίνουν εκτενής αναφορές στη διαχείριση προσωπικοτήτων, στη χρήση του βίντεο τόσο στο διάβασμα του αντιπάλου όσο και στο σημαντικότερα κομμάτι που αφορά την ανάλυση του δικού μας παιχνιδιού, ενώ θα γίνει αναφορά στο καθημερινό μας ασκησιολόγιο που ήταν η ρουτίνα μας και μας έφερε μέχρι εδώ".

Για τη σημασία της επιμόρφωση στους προπονητές

" Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι όλοι πρέπει να καταλάβουμε που πάει το μπάσκετ γιατί συνέχεια αλλάζει και εξελίσσεται. Η επιμόρφωση χρειάζεται πάντα, όμως ειδικά τώρα με τους νέους κανονισμούς που έχουν μπει πρέπει συνέχεια να βλέπεις τις αλλαγές και να θέτεις προβληματισμούς. Είναι σημαντικό ότι στο διεθνές Σεμινάριο θα μιλήσουν οι προπονητές δύο ομάδων που έφτασαν στο υψηλότερο σημείο στην Ευρώπη. Πρέπει όλοι να δούμε που βρίσκεται στην παρούσα φάση το μπάσκετ και να προσαρμοστούμε στο καινούριο".

TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ