ΣΕΠΚ

Λυκογιάννης: "Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί η Εθνική"

Λυκογιάννης: "Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί η Εθνική"
INTIME SPORTS

Ο τεχνικός του Κολοσσού, Άρης Λυκογιάννης μίλησε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης για την μέχρι τώρα πορεία της Εθνικής αλλά και για το "όπλο" που έχει κόντρα σε ομάδες όπως η Ισπανία κι η Ιταλία

Η Εθνική ομάδα έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ και ήδη έχει βάλει σημαντική υποψηφιότητα για την κορυφή του ομίλου της. Ο προπονητής του Κολοσσού, Άρης Λυκογιάννης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τα όσα έχει δει μέχρι τώρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ εξηγεί τον τομέα που πρέπει να βρει λύση η Εθνική ώστε να βοηθηθεί για να βρεθεί μέσα στα μετάλλια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για την μέχρι τώρα πορεία της Εθνικής

" Η πρώτη φάση είναι αναγνωριστική για τις ομάδες σαν την ελληνική. Η Εθνική προσπαθεί να πάρει τα αποτελέσματα και παράλληλα να μονταριστεί και να βρει τους ρόλους της ενόψει των κρίσιμων παιχνιδιών που θα έρθουν. Η βάση της είναι κυρίως αμυντική κι όλοι οι παίκτες προσπαθούν να πιέσουν. Για εμένα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς έχοντας παρακολουθήσει και τα υπόλοιπα παιχνίδια με ομάδες που έχουν πολύ ταλέντο (Ισπανία, Ιταλία) νομίζω ότι αυτό είναι το σημείο που θα στηριχτούμε για να τους χτυπήσουμε".

Για το ρόστερ της ομάδας και μέχρι που μπορεί να φτάσει

" Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το ρόστερ είναι γεμάτο. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να παίξουν σε πολλές θέσεις κι όλοι τους είναι έμπειροι με παραστάσεις από το ψηλότερο επίπεδο. Ακόμα κι αυτοί που παίζουν λίγο, όπως οι Μάντζαρης, Περπέρογλου και Καϊμακόγλου είναι παιδιά που έχουν κερδίσει σχεδόν τα πάντα στην καριέρα τους. Δεν έχουμε πρόβλημα από θέμα ρόστερ. Όπως συμβαίνει παραδοσιακά, έτσι κι αυτή η Εθνική στερείται το κλασικό περιφερειακό σουτ που για εμένα είναι απαραίτητο στο σύγχρονο μπάσκετ. Εμείς δεν έχουμε κάποιο σταθερό σουτέρ παρότι έχουμε κάποιους παίκτες που στην καλή τους μέρα μπορούν να παίξουν αυτόν το ρόλο. Πιστεύω ότι αν καλύψουμε αυτό το κομμάτι τότε μπορούμε να πάμε πραγματικά μακριά".

Για τους αντιπάλους που θα προτιμούσε να αποφύγουμε νωρίς

" Νομίζω είναι λάθος η Εθνική να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Θα πρέπει να μείνει συγκεντρωμένη στο δικό της πλάνο γιατί δεν υπάρχει ομάδα φόβητρο που να μην μπορεί να χτυπήσει. Αν θες να πας στα μετάλλια πρέπει να χτυπήσεις τους καλύτερους κι αυτό δεν πρέπει να το φοβηθεί η ομάδα. Το μόνο πράγμα που πρέπει να τους απασχολεί είναι πως θα δέσουν και πως θα βρουν τους ρόλους τους ακόμα καλύτερα. Από εκεί και πέρα η προετοιμασία για τον κάθε αντίπαλο είμαι σίγουρος ότι θα γίνει με τον καλύτερο τρόπο μέσα από το σκάουτινγκ και την τεχνική καθοδήγηση".

Για την πορεία της προετοιμασίας με τον Κολοσσό

" Είναι μία καινούρια ομάδα αρκετές νέες προσθήκες. Από το περσινό ρόστερ έμειναν μόνο τρεις παίκτες (Λαρετζάκης, Μανωλόπουλος, Λίντεν). Όπως καταλαβαίνετε είναι αναγνωριστική περίοδο και προσπαθούμε να συνδυάσουμε την βελτίωση της φυσικής κατάστασης με κάποια πράγματα στο 5 εναντίον 5 παιχνίδι. Αυτό είναι ένα δύσκολο κομμάτι και νομίζω ότι λίγο έως πολύ όλες οι ομάδες θα μπορέσουν να μονταριστούν μέσα στο πρωτάθλημα κι όχι νωρίτερα".

TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ