ΣΕΠΚ

Κουφός: "Να δικαιώσουμε τις προσδοκίες"

Κουφός: "Να δικαιώσουμε τις προσδοκίες"
INTIME SPORTS

Για το νέο του βήμα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Κατάρ, όπου θα αναλάβει τα ηνία της Αλ Ραγιάν μίλησε ο Στέργιος Κουφός, αναλύοντας τους στόχους του για την ερχόμενη σεζόν.

Ο Στέργιος Κουφός ετοιμάζεται να προσθέσει το όνομα του στη λίστα με τους Έλληνες προπονητές που κάνουν καριέρα εκτός Ελλάδος. Ο 47χρονος τεχνικός μετακομίζει την ερχόμενη σεζόν στο Κατάρ για να καθίσει στον πάγκο μίας από τις ιστορικότερες ομάδες της χώρας, της Αλ Ραγιάν.

Έχοντας στο πλευρό του τους Θανάση Γιαπλέ και Βασίλη Σκουρτόπουλο, καλείται να οδηγήσει την ομάδα ξανά στην κορυφή και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΣΕΠΚ (sepk.gr) μιλά για το νέο κεφάλαιο της καριέρα του και τους λόγους που τον οδήγησαν να κάνει το βήμα στο εξωτερικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο sepk.gr

Για την συνεργασία του με την Αλ Ραγιάν και πως προέκυψε: "Πιστεύω ότι ήταν θέλημα Θεού. Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή διανύουμε μία δύσκολη περίοδο κι αυτό όπως είναι φυσικό έχει επηρεάσει πολύ και το μπάσκετ, οπότε η πρόταση από την Αλ Ραγιάν ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Η προσέγγιση για συνεργασία έγινε από μία πηγή που δεν περίμενα ποτέ ότι θα μπορούσε να με βοηθήσει, καθώς με το ασιατικό μπάσκετ δεν είχα ποτέ οποιουδήποτε είδους επαφή είτε με κάποια ομάδα είτε με κάποιον παίκτη. Πιθανολογώ ότι πολύ μεγάλο ρόλο έπαιξε το Διεθνές Σεμινάριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη το 2012, στο οποίο ήμουν ομιλητής μαζί με τους Ομπράντοβιτς, Τρινκέρι, Ιτούδη και Φραγκιά. Σε εκείνο το Σεμινάριο υπήρχαν αρκετοί προπονητές από αυτές τις χώρες και είδαν τον τρόπο παιχνιδιού μου αλλά και τα όσα είχα αναλύσει τότε. Είμαστε τυχεροί γιατί υπάρχουν στη χώρα ως προπομποί οι Βασίλης Φραγκιάς κι ο Γιώργος Μπιτζάνης, οι οποίοι έχουν αφήσει άριστες εντυπώσεις με τη δουλειά που κάνουν στην Εθνική του Κατάρ. Εμείς τώρα θα κληθούμε να παντρέψουμε τις κουλτούρες όσο πιο γρήγορα γίνεται και να εμφανιστούν μέσα στο παρκέ πράγματα που θα πλησιάζουν το ευρωπαϊκό μπάσκετ".

Για τη νέα πρόκληση της καριέρας του που είναι προ των πυλών κι αυτό την φορά είναι εκτός Ελλάδας: "Αν κάποιος δει την πορεία μου θα καταλάβει ότι στη ζωή μου πάντα ακολουθώ το συναίσθημα και δεν φοβάμαι να πάρω τεράστιες αποφάσεις και να μπω σε μεγάλες προκλήσεις. Εξαρχής ένιωσα τεράστια έκπληξη, καθώς οι άνθρωποι που με πλησίασαν ήταν απόλυτα ενημερωμένοι για όλα όσα με αφορούν. Γνώριζαν τον τρόπο παιχνιδιού μου, τους παίκτες που έχω αναδείξει κι έχουν παίξει μέχρι ΝΒΑ, τα όσα έχω πετύχει στη καριέρα μου και ό,τι έχω κάνει μέσα σε όλα τα χρόνια της καριέρας μου. Μας έχουν σε μεγάλη εκτίμηση και για εμένα αυτό είναι μεγάλο δέλεαρ, ενώ θέλω πολύ να γνωρίσω μία καινούρια κουλτούρα και κάτι διαφορετικό. Σίγουρα τα δεδομένα που υπάρχουν εκεί αυτή τη στιγμή δεν είναι όπως στα ευρωπαϊκά πρότυπα, όμως η δίψα που έχουν περίσσευε για να με πείσει να πάω στο Κατάρ. Από την πρώτη στιγμή έδειξαν ότι έχουν τεράστιο ζήλο στο πως να στελεχώσουν την ομάδα τους κι αυτό μου άρεσε πολύ. Μέσα από τη συζήτηση μαζί τους εντυπωσιάστηκα από το πρόγραμμα που θέλουν να εφαρμόσουν αλλά και το τεράστιο όραμα που έχουν. Μου είπαν πως χτίζουν ένα μεγάλο παλέ ντε σπορ με σκοπό να διεκδικήσουν σε μερικά χρόνια σημαντικές παγκόσμιες διοργανώσεις. Βλέποντας όλα αυτά κατάλαβα πόσο μεγάλη τιμή είναι να είμαι μέρος αυτού του προγράμματος και πόσο πιστεύουν σε εμένα".

Για τους στόχους που υπάρχουν στην Αλ Ραγιάν: "Η Αλ Ραγιάν είναι μία ομάδα ιστορική, η οποία τη δεκαετία του '90 και στις αρχές του 2000 κατακτούσε όλους τους τίτλους. Μάλιστα έχει καταφέρει και την μεγαλύτερη διάκριση για το μπάσκετ του Κατάρ κατακτώντας το 2002 και το 2005 το Πανασιατικό πρωτάθλημα. Όπως καταλαβαίνετε η φανέλα της ομάδα είναι τεράστια για τη χώρα. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει καταφέρει να κάνει πρωταθλητισμό μένοντας μακριά από τους τίτλους. Στο Κατάρ έχουν τρεις σημαντικές διοργανώσεις που είναι το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Κύπελλο του Εστεμμένου Βασιλιά στο οποίο παραβρίσκεται πάντα ο Σεΐχης. Η Αλ Ραγιάν τα τελευταία χρόνια δεν είναι τόσο καλά και δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο, οπότε άμεσος στόχος μας είναι να επανέλθει κατακτώντας τουλάχιστον ένα τίτλο. Πρέπει να δείξουμε ότι η ομάδα είναι έτοιμη να διεκδικήσει και πάλι τρόπαια ώστε μακροπρόθεσμα να γίνει αυτό που ήταν".

Για τη συνεργασία του με τον Θανάση Γιαπλέ και τον Βασίλη Μητσόπουλο: "Είναι η πρώτη φορά που ομάδα της χώρας θα εμπιστευτεί ένα προπονητικό τιμ κι όχι μόνο έναν προπονητή. Είναι σημαντικό που θα βρίσκονται κοντά μου οι Θανάσης Γιαπλές και Βασίλης Μητσόπουλος, καθώς γνωρίζουν καλά τη δουλειά μου αλλά κι όσα ζητάω οπότε θα υπάρχει μία μεγάλη βοήθεια. Είναι πολύ τιμητικό ότι στην ομάδα αποφάσισαν να πλησιάσουν περισσότερο στα ευρωπαϊκά πρότυπα κι αυτή τη νέα προσπάθεια θέλουν έστω και πιλοτικά να την ξεκινήσουν μαζί μας. Εύχομαι τόσο εγώ όσο κι η ομάδα να δικαιώσουμε τις μεγάλες προσδοκίες γιατί γι αυτούς είναι πρωτόγνωρο να εμπιστευτούν ένα ολόκληρο τιμ, οπότε θέλουμε να τους δείξουμε ότι έκαναν σωστή επιλογή κι ότι θα πρέπει να συνεχίσουν στο ίδιο μονοπάτι".

TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ