ΣΕΠΚ

Καντζούρης: "Ο μεγαλύτερος στόχος της χρονιάς"

Καντζούρης: "Ο μεγαλύτερος στόχος της χρονιάς"

Ο Ηλίας Καντζούρης στέφθηκε πρωταθλητής Γερμανίας με την Μπάμπεργκ όντας στο πλευρό του Αντρέα Τρινκιέρι και μίλησε για την εμπειρία της γερμανικής λίγκας στο σάιτ του ΣΕΠΚ

Η Μπάμπεργκ τη φετινή σεζόν έκανε την απόλυτη έκπληξη στο πρωτάθλημα της Γερμανίας, καθώς κατέκτησε το τρόπαιο ξεπερνώντας τα εμπόδια των Μπάγερν και Άλμπα που είχαν τον τίτλο του φαβορί. Πίσω από αυτή την επιτυχία, όμως, κρυβόταν κι ένας... Έλληνας, καθώς στο πλευρό του Αντρέα Τρινκιέρι βρίσκεται ο Ηλίας Καντζούρης. Ο έμπειρος τεχνικός που στο παλμαρέ του έχει ένα πρωτάθλημα Λιθουανίας κι ένα κύπελλο Ρωσίας μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr).

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Γερμανίας κι αν αρχικά έμοιαζε εφικτός στόχος

" Ο δρόμος ήταν μακρύς κι επίπονος, όμως στο τέλος σε όλους έμεινε η ικανοποίηση ότι οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Ήμασταν μία εντελώς καινούρια ομάδα που χτίστηκε από το μηδέν, καθώς τόσο το προπονητικό σταφ όσο και οι παίκτες ήταν νέοι στον σύλλογο. Όπως καταλαβαίνετε αυτό από την αρχή της χρονιάς ήταν ένα μειονέκτημα σε σχέση με τους άλλους διεκδικητές. Παράλληλα, μέσα στη χρονιά είχαμε να αντιμετωπίσουμε και δύο σημαντικά προβλήματα τραυματισμών σε βασικούς παίκτες (Μπράουν και Ντάνκαν). Το ευχάριστο είναι πως σε όλο αυτό το διάστημα επικράτησε ότι η ομάδα είναι πάνω από πρόσωπα και μέσα από τη σκληρή δουλειά δείξαμε χαρακτήρα αποδεικνύοντας ότι ουδείς αναντικατάστατος. Βρέθηκαν λύσεις εκ των έσω και με δύο προσθήκες που μας έδωσαν επιλογές αντί των τραυματιών, καταφέραμε να διαχειριστούμε την πίεση των τελικών κόντρα σε μία έμπειρη και γεμάτη ομάδα όπως είναι η Μπάγερν Μονάχου. Κάπως έτσι φτάσαμε τελικά στην κατάκτηση του μεγαλύτερου στόχου της χρονιάς".

Για το μυστικό της επιτυχίας της φετινής Μπάμπεργκ

" Κατά την γνώμη μου το τρίπτυχο της επιτυχίας μας ήταν η ομαδική δουλειά, η κατάλληλη χημεία και η πίστη στις δυνατότητες της ομάδας και στη δουλειά μας. Αυτοί ήταν οι βασικοί πυλώνες που μας έφεραν μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος".

Για την επιστροφή στην Euroleague και τα πλάνα που υπάρχουν

" Όταν παίζεις παράλληλα στην Ευρωλίγκα και στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Γερμανίας χρειάζεσαι σίγουρα ένα πιο γεμάτο ρόστερ που θα σου δίνει περισσότερες λύσεις, καθώς η Ευρωλίγκα απορροφά πολύ ενέργεια σωματικά και πνευματικά. Η ομάδα θα κληθεί να αντεπεξέλθει σε δύσκολους αγώνες τόσο μέσα στην εβδομάδα όσο και τα Σαββατοκύριακα. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ρόστερ που θα μπορεί γρήγορα να αντιδράει και να διαχειρίζεται τα συναισθήματα έπειτα από κάποιο καλό ή κακό αποτέλεσμα. Αναμφίβολα θα είναι ένας μαραθώνιος και σημασία έχει ποιος θα αντέξει να φτάσει πρώτος στο τέλος".

Για την κλήρωση της Euroleague που φέρνει αντιμέτωπη την ομάδα του με ΤΣΣΚΑ, Μάλαγα, Μακάμπι, Νταρουσάφακα και Σάσαρι

" Στον όμιλο μας υπάρχουν οι παραδοσιακές δυνάμεις, οι πρωτοεμφανιζόμενες κι αυτές που θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Βλέποντας τον όμιλο δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη γιατί είναι πολύ νωρίς ακόμα και δεν έχουμε πλήρη εικόνα των κινήσεων που θα κάνουν οι ομάδες. Θα περιμένουμε για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Το σίγουρο είναι ότι στην Ευρωλίγκα παίζουν οι κορυφαίοι κι έτσι περιμένουμε όλες οι ομάδες να έχουν καλά ρόστερ στο τέλος. Όλα τα παιχνίδια, θα είναι όπως πάντα, υψηλότατου επιπέδου".

Για το επίπεδο του γερμανικού πρωταθλήματος

" Ζώντας εκεί και βλέποντας από μέσα τη διοργάνωση μπορώ να σας πω ότι οι Γερμανοί προσπαθούν πάρα πολύ για να ανεβάσουν το επίπεδο του μπάσκετ. Έχουν απίστευτη οργάνωση και αυτό θεωρείται δεδομένο γι αυτούς. Προσπαθούν σκληρά να βελτιωθούν στο κομμάτι της τεχνογνωσίας κι επειδή έχουν όλη την καλή διάθεση είμαι σίγουρος ότι μόνο προς τα πάνω μπορούν να πάνε.

Ασχολούνται πάρα πολύ με τομείς όπως το μάρκετινγκ με αποτέλεσμα να έχουν έσοδα και όλα τα γήπεδα να είναι γεμάτα. Αυτό που μου προξένησε μεγάλη εντύπωση είναι ο πολιτισμός που επικρατεί στα παιχνίδια. Σε όλα τα παιχνίδια ακόμα και στα ντέρμπι οι οπαδοί των δύο ομάδων κάθονται δίπλα δίπλα χωρίς κανέναν αστυνομικό ανάμεσα τους. Αυτό ίσως θα έπρεπε να μας προβληματίσει στην Ελλάδα".

Για το Σεμινάριο "Αθήνα 2015" και τις εντυπώσεις που αποκόμισε

" Πάντα τα Σεμινάρια είναι υψηλού επιπέδου και είναι πάρα πολύ καλό να τα παρακολουθείς. Μέσα από τις ομιλίες παίρνεις καινούριες ιδέες και προβληματίζεσαι. Γενικά η επιμόρφωση είναι ο οδηγός που χρειάζεσαι για να γίνεσαι καλύτερος. Όλα τα Σεμινάρια του ΣΕΠΚ που έχω παρακολουθήσει μου έχουν δώσει κάτι".

TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ