ΣΕΠΚ

Καλαφατάκης: "Συγκέντρωση και αυταπάρνηση"

Καλαφατάκης: "Συγκέντρωση και αυταπάρνηση"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Καλαφατάκης ανέλυσε τον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ.

Ο Χανιώτης τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τον χθεσινό (01/06) τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

" Πιστεύω ότι κρίθηκε στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έδειξε συγκέντρωση και αυταπάρνηση στο τέταρτο δεκάλεπτο. Τη διαφορά την έκαναν οι... παγκίτες Πελεκάνος, Πρίντεζης και Γλυνιαδάκης, συν τον εξαιρετικό Μπουρούσης. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως ο Ολυμπιακός άλλαξε το ρυθμό στο τέλος, τρέχοντας.

Μίλησε το κίνητρο και ο εγωισμός των παικτών του και αντέδρασε σωστά στα κρίσιμα σημεία. Πέτυχε τρία τρίποντα στην τελευταία περίοδο (δύο με τον Πρίντεζη και έναν με τον Πελεκάνο) και πίεσε στην άμυνα, κλέβοντας αρκετές μπάλες.

Σε εκείνο το σημείο, ο Παναθηναϊκός έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του και το νικηφόρο αποτέλεσμα υπέρ του Ολυμπιακού ήρθε δίκαια από όλες τις απόψεις. Το παιχνίδι είχε συγκλονιστική εξέλιξη, με εναλλαγές στο σκορ και το κέρδισε αυτός που το ήθελε περισσότερο και έκανε κατάθεση ψυχής.

Τα κοψίματα που είχε στην άμυνα ο Ολυμπιακός ήταν πολύ σωστά, ενώ οι παίκτες του τα πήγαν πολύ καλά και στην πίεση. Καθοριστική ήταν η συμβολή που είχε στην άμυνα ο Μπουρούσης, αντέδρασε σαν περιφερειακός. Δεν ήταν μόνο οι αλλοιώσεις των σουτ και τα ριμπάουντ, αλλά στο τέλος στις αλλαγές στα σκριν βγήκε απέναντι στον Διαμαντίδη και αντέδρασε πάρα πολύ σωστά.

Όσον αφορά τον τέταρτο τελικό είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι και φυσικά γίνεται σε άλλο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός έχει αυτοπεποίθηση, ενώ ο Παναθηναϊκός θέλει να κερδίσει για να πάρει το πρωτάθλημα. Πέραν από την ατμόσφαιρα και την ψυχή, θα είναι πάνω απ' όλα ένα ματς τακτικής και μέρας. Είναι ο τελικός των τελικών".

TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ