ΣΕΠΚ

Καλαφατάκης: "Κύτταρο της μάθησης τα Τοπικά Σεμινάρια"

Καλαφατάκης: "Κύτταρο της μάθησης τα Τοπικά Σεμινάρια"

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης μπαίνει δυναμικά στο κομμάτι της επιμόρφωσης για το 2016 και το πρώτο Τοπικό Σεμινάριο θα γίνει στο Άστρος Κυνουρίας με τον Γιώργο Καλαφατάκη να εξηγεί τι θα ακούσουν όσοι δώσουν το παρών

Το προσεχές Σαββατοκύριακο (2-3/4) θα λάβει χώρα το πρώτο Τοπικό Σεμινάριου του ΣΕΠΚ για το 2016 και το Άστρος Κυνουρίας θα έχει την... τιμητική του. Γιώργος Καλαφατάκης, Θόδωρος Μπολάτογλου και Θανάσης Παπαχατζής θα μιλήσουν για σημαντικά κομμάτια του μπάσκετ, ενώ θα απαντήσουν και στις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων. Λίγο πριν το Σεμινάριο ο κόουτς Καλαφατάκης ανέλυσε στο sepk.gr τι περιμένει όσους δώσουν το παρών στο κλειστό "Άστρους Χ. & Ν. Γρηγορόπουλος".

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για το Σεμινάριο που γίνεται στο Άστρος Κυνουρίας και τις προσδοκίες του

" Για εμένα τα Τοπικά Σεμινάρια είναι πάντα εποικοδομητικά και εξαιρετικά σημαντικά για την επαρχία και ειδικά τις πιο μικρές πόλεις που δεν είναι εύκολο να φτάνουν άμεσα και συχνά στην πηγή της γνώσης. Η επαρχία έχει ανάγκη από μάθηση, Σεμινάρια και γνώσεις. Το γεγονός ότι ζήτησαν να γίνει αυτό το Σεμινάριο δείχνει ότι στο Άστρος Κυνουρίας υπάρχει διάθεση για δουλειά, υπάρχει προοπτική και γενικά φανερώνει ότι κάτι καλό γίνεται. Ο Σύνδεσμος πιστός στις αρχές του ανταποκρίνεται σε τέτοιους είδους κινήσεις και πρωτοβουλίες δείχνοντας ότι είναι κοντά σε όσους έχουν θέληση για μάθηση. Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι μόνο τα Διεθνή Σεμινάρια που προσφέρουν στη γνώση. Τα Τοπικά είναι το κύτταρο της μάθησης, καθώς δίνουν την ευκαιρία στους προπονητές χωρίς να φύγουν από τον τόπο τους να λύσουν σημαντικές απορίες που έχουν αλλά και να εμπλουτίσουν το πρόγραμμα τους με ασκησιολόγιο και γνώση".

Για το θέμα που θα αναλύσει και την σημασία που έχουν στο μπάσκετ (Ατομική προπόνηση ψηλών – Διδασκαλία της πάσας και του σουτ)

" Από την πρώτη στιγμή αυτό που μας ζητήθηκε είναι ότι θέλουν οι προπονητές της περιοχής να παρακολουθήσουν πράγματα που αφορούν ιδιαίτερα τις μικρές ηλικίες. Το γεγονός ότι θα είναι λίγα παιδιά θα βοηθήσει να δείξω συγκεκριμένα και με όσο μεγαλύτερη εμβάθυνση την ατομική προπόνηση ψηλών παικτών αλλά και τους σημαντικούς τομείς της πάσας και του σουτ. Πριν από τα συστήματα και τις περίπλοκες άμυνες είναι τα βασικά του μπάσκετ και σε αυτά πρέπει να δίνουμε τεράστια προσοχή. Δεν πρέπει να κοιτάμε σε αυτές τις ηλικίες μόνο πως θα καταστρέψουμε το παιχνίδι του αντιπάλου για να πάρουμε τη νίκη αλλά επιβάλλεται τα παιδιά να μάθουν τα βασικά του μπάσκετ και να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους. Τα βασικά στις μικρές ηλικίες είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Η προσωπική μου άποψη εδώ και χρόνια είναι ότι οι προπονητές στις μικρές ηλικίες πρέπει να είναι καλύτεροι από αυτούς που βρίσκονται ψηλά. Ο κόουτς των υποδομών πρέπει να είναι εξαιρετικός γνώστης των βασικών και παράλληλα να γνωρίζει πως θα πάρει ένα αδούλευτο παιδί και θα το εξελίξει σε έναν έτοιμο παίκτη που θα μπορεί να παίξει στο αντρικό. Όπως καταλαβαίνετε σε αυτό το επίπεδο ο προπονητής πρέπει να ξέρει όλη την αλφαβήτα του μπάσκετ κι όχι μόνο κάποια γράμματα γιατί από το Α πας στο Ω μόνο με σωστή γνώση και πρόγραμμα. Είναι μεγάλο λάθος αυτό που βλέπω να κάνουν κάποιες ομάδες, οι οποίες βάζουν έναν παίκτη του αντρικού να κάνει παράλληλα και τον προπονητή προκειμένου να συμπληρώσει το εισόδημα του".

TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ