ΣΕΠΚ

Δαμαλής: "Καθήκον και υποχρέωση η επιμόρφωση"

Δαμαλής: "Καθήκον και υποχρέωση η επιμόρφωση"

Ο Γιάννης Δαμαλής αποχώρησε πρόσφατα από τον Ηρακλή και μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ έκανε τον απολογισμό της κοινής τους πορείας, ενώ αναφέρθηκε και στην αξία της επιμόρφωσης στους προπονητές

Είναι από τους προπονητές που φροντίζει να επενδύει πάνω στο κομμάτι της επιμόρφωσης και γι αυτό εξελίχθηκε με γοργούς ρυθμούς. Ο κόουτς Γιάννης Δαμαλής, ο οποίος παρακολούθησε το Διεθνές Σεμινάριο Ατομικής Βελτίωσης "Μάκης Δενδρινός" και το Διεθνές Σεμινάριο "Θεσσαλονίκη 2016", μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τις εντυπώσεις του από τα δύο Σεμινάρια, ενώ έκανε και τον απολογισμό της συνεργασίας του με τον Ηρακλή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για τις εντυπώσεις του από τα Σεμινάρια που παρακολούθησε

" Αυτά τα Σεμινάρια είναι πολύ σημαντικά και ο ΣΕΠΚ βοηθάει πολύ όλους εμάς τους νέους που θέλουμε να εμπλουτίζουμε συνεχώς τις γνώσεις μας. Ειδικά ένα Σεμινάριο ατομικής βελτίωσης και νεαρών παικτών είχε πολλά χρόνια να γίνει και είναι σημαντικό που δίνεται έμφαση και σε αυτόν τον κομβικό για την εξέλιξη των αθλητών τομέα. Γενικότερα στο Σεμινάριο της Αθήνας οι ομιλητές στάθηκαν πολύ στη λεπτομέρεια και μπορούμε να πούμε ότι όσα ειπώθηκαν βρίσκουν εφαρμογή ακόμα και στην βελτίωση επαγγελματιών παικτών. Η προσέλευση ήταν πάρα πολύ μεγάλη κι αυτό αποδεικνύει ότι ο Έλληνας προπονητής έχει τη διάθεση για να εξελιχθεί κάτι που αντανακλάτε και στους τεχνικούς που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Ο Έλληνας προπονητής έχει παρών και μέλλον".

Για τη σημασία της επιμόρφωσης στους προπονητές, καθώς ο ίδιος βρέθηκε και στο Σεμινάριο της Αθήνας

" Θα πρέπει όλοι να προγραμματίζουμε τα οικονομικά μας ώστε να βρισκόμαστε στα Σεμινάρια. Θα είμαι λίγο αυστηρός με τον εαυτό μου και με τους συναδέρφους μου γιατί δεν είναι δυνατόν, κατά τη γνώμη μου, να μην επενδύουμε ένα όχι ιδιαίτερα υψηλό ποσό για να βρεθούμε σε Σεμινάρια που μας δίνουν γνώσεις και τροφή για σκέψη. Ξέρουμε ότι οι οικονομικές συνθήκες του καθενός είναι διαφορετικές, όμως αν κάνεις έναν ετήσιο προγραμματισμό και κάθε μήνα αποταμιεύεις ένα μικρό ποσό τότε γίνεται εύκολα. Προσωπικά θεωρώ καθήκον και υποχρέωση να παρακολουθούμε τα Σεμινάρια ανεξαρτήτως που γίνονται".

Για τον απολογισμό που κάνει κλείνοντας τον κύκλο του Ηρακλή

" Στον Ηρακλή ήμουν τέσσερα χρόνια και για εμένα έκλεισε ένας κύκλος που ήταν πολύ μεγάλος. Τέσσερα χρόνια από τη ζωή μου έδωσα ό,τι καλύτερο μπορούσα στο σύλλογο καταφέρνοντας να πανηγυρίσω μία άνοδο ως παίκτης, ενώ είχα την ευκαιρία να προπονήσω όλα τα τμήματα της ακαδημίας μέχρι και το αντρικό όπου μου έγινε η τιμή να βρεθώ ως head coach για παραπάνω από έναν γύρο. Κάποιοι λόγοι που αφορούν την διαφορά φιλοσοφίας και κάποιες επιλογές με ώθησαν να πάρω την απόφαση και να κλείσω αυτόν τον σημαντικό κύκλο της ζωής μου.

Όταν πρωτοβρέθηκα στον Ηρακλή η ομάδα ήταν υπό διάλυση, καθώς δεν υπήρχαν παιδιά στις ακαδημίες και δύσκολα στελεχώνονταν τα παιδικοεφηβικά τμήματα. Ο κύριος Χρηστίδης είχε αναλάβει τότε την ομάδα και κατάφερε λίγο καιρό μετά να ξεκινήσει μία πορεία σωτηρίας για το σύλλογο, ο οποίος όδευε προς τη διάλυση και τα τοπικά πρωταθλήματα. Αυτό δεν ήταν μία φήμη τότε αλλά βρισκόταν ως λύση στο τραπέζι. Ο κύριος Χρηστίδης, λοιπόν, ήταν ο άνθρωπος που μου άνοιξε την πόρτα του Ηρακλή και τον ευχαριστώ πολύ γι αυτό. Επίσης ευχαριστώ και όλους τους παράγοντες που ακολούθησαν όπως είναι οι κύριοι Αποστολίδης και Κάτσιος για τη στήριξη που μου έδωσαν. Κλείνοντας αυτήν την πορεία, θέλω να πιστεύω ότι τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου προσφέραμε όσο περισσότερο μπορούσαμε καταφέρνοντας να σώσουμε την ομάδα σε δύσκολες συνθήκες κι ενώ όλοι μας είχαν φαβορί για τον υποβιβασμό.

Προσωπικά εκτός από τα όσα πετύχαμε στο αντρικό είναι μεγάλη μου χαρά ότι μέσα σε αυτά τα χρόνια καταφέραμε να οργανώσουμε και την ακαδημία κάνοντας καλές πορείες στα αγωνιστικά τμήματα. Είναι τιμητικό ότι βγάλαμε 5 παιδιά στα κλιμάκια της Εθνικής, 4 αθλητές συμμετείχαν πέρσι στην αντρική ομάδα και δύο συνεχόμενες σεζόν η ομάδα του Κ20 βρέθηκε σε final four κάτι που είχε να συμβεί πάνω από 10 χρόνια όταν ακόμα ήταν στον σύλλογο οι Σχορτσανίτης και Μιλόσεβιτς. Εύχομαι σε όσους έρθουν για να συνεχίσουν αυτή την πορεία να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά το σύλλογο και φυσικά η αντρική ομάδα να βρεθεί στη θέση που πρέπει να βρίσκεται και είναι η Α1".

TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ