ΠΣΑΚΚ

Καραβανάς: "Η πιο δύσκολη απόφαση..."

Καραβανάς: "Η πιο δύσκολη απόφαση..."
INTIME SPORTS

Την απόφαση του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Καραβανάς, εξηγώντας τους λόγους, οι οποίοι τον ώθησαν σε αυτό. Διαβάστε αναλυτικά...

Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, ο Παναγιώτης Καραβανάς τόνισε ότι οι τραυματισμοί αλλά και τα χρόνια προβλήματα, τα οποία ταλαιπωρούν το μπάσκετ, τον οδήγησαν στην αποχώρηση από την ενεργό δράση.

Μάλιστα όπως τόνισε ο 27χρονος αθλητής, δεν είχε άλλη επιλογή από το να αναζητήσει το μέλλον του εκτός του επαγγελματικού αθλητισμού. Πάντως δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον ΠΣΑΚ και να ευχηθεί καλή συνέχεια στο έργο του Συνδέσμου και επιστροφή στις παλιές καλές εποχές...

Οι δηλώσεις Καραβανά στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ: " Το καλοκαίρι που πέρασε, o Παναγιώτης Καραβανάς πήρε μια από τις σημαντικότερες και δυσκολότερες αποφάσεις της ζωής του. Να σταματήσει να αγωνίζεται επαγγελματικά στα 27 του χρόνια. Ο ίδιος μέσα από την ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, ανάλυσε όλους τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση και τον ανάγκασαν να σταματήσει να ασχολείται με αυτό που αγάπησε πολύ.

Οι τραυματισμοί αλλά και το γεγονός ότι ο χώρος της καλαθοσφαίρισης αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια προβλήματα, δεν άφησαν περιθώρια στον πρώην σέντερ με αποτέλεσμα να αναζητήσει το μέλλον του έξω από τον επαγγελματικό αθλητισμό".

Σχετικά με τους λόγους, οι οποίοι τον οδήγησαν στην αποχώρηση από την ενεργό δράση: " Οι λόγοι οι οποίοι με οδήγησαν στην απόφαση μου να αποσυρθώ από την ενεργό δράση είναι δυο και τους θεωρώ το ίδιο σημαντικούς.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Κατά την διάρκεια της περσινής χρονιάς και ενώ είχα υποστεί ένα ωστικό οίδημα ο γιατρός της ομάδας που αγωνιζόμουν δεν γνώριζε τι συμβαίνει ακριβώς αλλά και την σοβαρότητα του συγκεκριμένου τραυματισμού.

Αυτό όμως αποδείχθηκε στην συνέχεια και όταν ήταν πλέον αργά για μένα. Υπήρχαν όμως και χειρότερα καθώς δεν γνώριζε τι μπορεί να συμβεί αν συνεχίσω να παίζω χωρίς πρώτα να θεραπευτώ πλήρως. Το αποτέλεσμα; Αφού με πίεσαν για να αγωνιστώ, έπαθα υποτροπή στο τραύμα.

Τι σήμαινε αυτό; Κάταγμα στο μετατάρσιο το οποίο με άφησε για τέσσερις μήνες εκτός των αγωνιστικών χώρων. Τα πρώτο «χτύπημα» για μένα είχε έρθει".

Για την δύσκολη απόφαση την οποία πήρε: " Η απόφαση μου σίγουρα δεν ήταν εύκολη καθώς το μπάσκετ για μένα ήταν ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ζωής μου και δεν θα μπορούσα τόσο εύκολα και απλά να τα παρατήσω.

Πως όμως να μπορέσω να συνεχίσω να αγωνίζομαι επαγγελματικά όταν στην ουσία ζούσα ανάμεσα σε ατελείωτα ψέματα; Όταν ακόμα μου χρωστάνε χρήματα από ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα στην αρχή της καριέρας μου πριν από αρκετά χρόνια;

Τα ψέματα που άκουγα ήταν ατελείωτα. Τίποτα διαφορετικό εκτός απ’ αυτά που έκαναν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα συνεχώς να διογκώνονται μέχρι να φτάσουν στο απροχώρητο. Το δεύτερο «χτύπημα» ήταν τελειωτικό και ακόμα πιο σημαντικό για μένα.

Καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού λοιπόν σκεφτόμουν το μέλλον μου στον αθλητισμό. Έπειτα από πολλές συζητήσεις με την οικογένεια μου και κατόπιν ιδιαίτερα ώριμης σκέψης πήρα μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις της ζωής μου.

Ευτυχώς κατάφερα να βρω κάτι εναλλακτικό να ασχοληθώ προκειμένου να μπορέσω να συνεχίσω να ζω μια φυσιολογική ζωή και να ανταπεξέρχομαι στις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Δυστυχώς όμως γνωρίζω πολύ καλά πως μέσω του αθλητισμού δεν θα τα κατάφερνα. Είναι δεδομένο και νομίζω ότι το έχουν καταλάβει και πολλοί συναθλητές μου.

Η αλήθεια είναι ότι το μπάσκετ ήδη μου έχει λείψει πολύ και για το λόγο αυτό σκέφτομαι άμεσα να ξεκινήσω και πάλι να αγωνίζομαι τουλάχιστον ερασιτεχνικά. Δεν θα μπορούσα άλλωστε να μην κρατήσω στο μυαλό μου όλες τις όμορφες στιγμές που έζησαν στην καριέρα μου, το οικογενειακό κλίμα με τους συμπαίκτες μου αλλά και τους φίλους μου που έκανα μέσα από τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα".

Τι ευχήθηκε και ποιούς ευχαριστεί: " Οι αποφάσεις μου όμως για το επαγγελματικό μπάσκετ έχουν παρθεί εδώ και καιρό και δεν πρόκειται να αλλάξουν. Μακάρι κάποια στιγμή να αλλάξει η κατάσταση στο χώρο της καλαθοσφαίρισης. Θα ήταν όλα διαφορετικά αν το μπάσκετ μπορούσε να ελκύει τους αθλητές και όχι να τους απομακρύνει λόγω των ατελείωτων προβλημάτων τους.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΠΣΑΚ και τα μέλη του. Ο Σύνδεσμος μας από την αρχή ήταν κοντά τόσο σε μένα όσο και στον Ανδρέα Βλαχόπουλο τον οποίο επίσης απομάκρυναν πέρσι από την ομάδα που αγωνιζόμουν επειδή τραυματίστηκε.

Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να συνεχιστεί το έργο του Συνδέσμου μέχρι το μπάσκετ να επιστρέψει στις παλιές καλές εποχές του και όχι να συνεχίσει να λειτουργεί με τα σημερινά δεδομένα που δεν κάνουν καλό σε κανένα".

TAGS ΠΣΑΚΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ