ΜΠΑΣΚΕΤ

Τζάμπολ στο Κύπελλο Ελλάδος

Τζάμπολ στο Κύπελλο Ελλάδος
INTIME SPORTS

Η αγωνιστική δράση εντός των τειχών ξεκινά με την έναρξη του Κυπέλλου Ελλάδος. Το Sport24.gr αναλύει τα ζευγάρια της α' φάσης της διοργάνωσης, εκεί όπου προς το παρόν συμμετέχουν μόνο οι ομάδες της Α2 κατηγορίας.

Μετά από αναμονή περίπου τριών μηνών, η δράση εντός των ελληνικών συνόρων ξεκινά. Η πρώτη γεύση θα δοθεί το απόγευμα της Τετάρτης (23/9) με τα παιχνίδια της α' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, εκεί όπου ρίχνονται στη μάχη οι ομάδες της Α2. Με αρκετές αλλαγές βέβαια, μετά τις ανακατατάξεις στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κύμης (17:00) Κύμη - Προμηθέας Πατρών (Ανδρικόπουλος - Μαγκλογιάννης - Τσαρούχα)

ΔΑΚ Βέροιας (17:00) Φίλιππος Βέροιας - Ψυχικό (Συμεωνίδης - Τσιρτσιμάλης - Δεληγιάννης)

ΔΑΚ Πευκών (17:00) Μαχητές Δόξας Πεύκων - Λιβαδειά (Δεσλής - Τζαφλέρης - Παγώνης)

Εσπέρου (17:00) Εθνικός Πειραιά - Ηρακλής (Παναγιώτου - Τσούνας - Κωνσταντινόπουλος)

Λευκάδας (17:00) Δόξα Λευκάδας - Δούκας (Γεωργιάδης - Πουρσανίδης Κ. - Ευφραιμίδης)

Αγ. Παύλου (17:00) Πευκοχώρι - Περιστέρι (Σιμητόπουλος - Τζίμα - Κοεμτζόγλου)

Π. Νικολαΐδη (18:00) Φάρος Κερατσινίου - Παγκράτι (Θεονάς - Σκούτας - Θεοδωρόπουλος)

Το Sport24.gr αναλύει τα εφτά (7) ζευγάρια της α' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, αναζητώντας τις ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Θυμίζουμε πως η διοργάνωση θα συνεχιστεί την Παρασκευή (25/9), με τις ομάδες της Basket League να ρίχνονται -κι αυτές με τη σειρά τους- στον... χορό.

Κύμη - Προμηθέας Πατρών

Ντέρμπι από (πολύ) νωρίς για τις δύο ομάδες, οι οποίες είναι μεν νεοφώτιστες στην Α2, αλλά έχουν όνειρα... ανόδου στην Basket League. Γι αυτόν τον λόγο άλλωστε ενισχύθηκαν σημαντικά το φετινό καλοκαίρι. Για παράδειγμα, η Κύμη προχώρησε στην απόκτηση του Βάιντας Καρινιάουσκας, ο οποίος πέρσι πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην Euroleague με τη φανέλα της Ζάλγκιρις, την ώρα που ο Προμηθέας Πατρών ενέταξε στο δυναμικό του τον Άγγελο Τσάμη και τον Φάνη Κουμπούρα. Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος, το πρώιμο ντέρμπι θα δώσει αφορμές για περαιτέρω συζητήσεις περί της πορείας των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα, αλλά είναι σαφές πως είναι νωρίς ακόμη για να εξαχθούν οποιαδήποτε συμπεράσματα περί της δυναμικότητας τους.

Φίλιππος Βέροιας - Ψυχικό

Αν και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην Α2 μες στο κατακαλόκαιρο (μετά τη δικαίωση στο ΑΣΕΑΔ για το παιχνίδι με τον Ηρακλή), ο Φίλιππος Βέροιας είχε εσωτερικές παλινωδίες, που έκαναν λόγο μέχρι και για αποχώρηση από την κατηγορία. Παρόλ' αυτά είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, ξεκινώντας τη σεζόν με εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στο Ψυχικό. Από την πλευρά τους, οι "κυανοκίτρινοι" θα παρουσιαστούν ανανεωμένοι, αν και ταξίδεψαν για τη μακεδονική πόλη έχοντας απουσίες. Εν τούτοις παραμένουν το φαβορί της αναμέτρησης, κάτι που βέβαια θα πρέπει να αποδείξουν στο παρκέ.

Μαχητές Δόξας Πεύκων - Λιβαδειά

Αρκετά αμφίρροπο παιχνίδι, με τους νεοφώτιστους να μοιάζουν ικανοί να βάλουν δύσκολα στην ομάδα του Λευτέρη Καλογήρου. Το σύνολο του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη παραμένει αρκετά νεανικό, αν και έγιναν μερικές ποιοτικές προσθήκες. Πλην όμως η απώλεια του Πέτρου Γερομιχαλού (σ.σ.: πήγε στον Προμηθέα Πατρών) είναι σημαντική. Από την άλλη, οι Βοιωτοί με τον Γιάννη Γκαγκαλούδη σε ρόλο ηγέτη θέλουν να κερδίσουν την... πρώτη τάξη της νέας χρονιάς, για να συνεχίσουν τη διαδρομή τους στο Κύπελλο Ελλάδος.

Εθνικός Πειραιά - Ηρακλής

Κι εδώ υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, με τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Με τον Βαγγέλη Βλάχο στο "τιμόνι" και το δίδυμο των Φώτη Βασιλόπουλου - Αντώνη Μάντζαρη να... κινεί τα νήματα στην περιφέρεια, οι Πειραιώτες δεν θέλουν να μπουν σε διαδικασία συζήτησης περί του αποτελέσματος του αγώνα. Όσο για τον "Γηραιό"; Ο Μάικ Ντι Νούνο καλείται να ξεκινήσει άμεσα την απόσβεση του ποσού που δαπανήθηκε για την απόκτησή του. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως αυτός έχει αναλάβει χρέη ηγέτη για τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Δόξα Λευκάδας - Δούκας

Παιχνίδι με έντονο άρωμα από Basket League, αφού οι δύο ομάδες φρόντισαν να ενισχυθούν σημαντικά το καλοκαίρι. Οι γηπεδούχοι έχουν τον Στέλιο Ιωάννου και τον Δημήτρη Τσαλδάρη, ενώ οι φιλοξενούμενοι τον Παναγιώτη Καυκή και τον Γιάννη Μολφέτα, που πάντως θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμού. Στο πλευρό τους βέβαια υπάρχουν κι άλλοι παίκτες με εμπειρία από την Α2 κατηγορία (βλ. Σάκης Καρύδας, Στέφαν Τζόρτζεβιτς, Γιάννης Ροδοστόγλου), που θα ενισχύσουν τον ανταγωνισμό στο παιχνίδι. Οποιαδήποτε πρόβλεψη μοιάζει... παράτολμη, αφού -πέραν όλων των άλλων- οι δύο ομάδες έχουν αλλάξει άρδην την εικόνα του ρόστερ τους σε σχέση με πέρσι.

Πευκοχώρι - Περιστέρι

Την τελευταία εβδομάδα, οι δυο τους έμαθαν πως θα συμμετάσχουν στο Κύπελλο Ελλάδος. Αμφότερες ομάδες προβιβάστηκαν στην Α2 κατηγορία μέσω των ανακατατάξεων που έγιναν, μετά την αποχώρηση του Πανιωνίου (για τη Β' Εθνική) και του ΚΑΟΔ (προς άγνωστη κατεύθυνση). Τα ρόστερ τους είναι μεν -στο μεγαλύτερο ποσοστό- έτοιμα, αλλά η ανομοιογένεια είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να διαχειριστούν οι δύο προπονητές. Η συνέχεια επί του παρκέ...

Φάρος Κερατσινίου - Παγκράτι

Το φαβορί και το αουτσάιντερ είναι ξεκάθαρα. Ο Φάρος Κερατσινίου "κατέβασε" στην Α2 κατηγορία τη... μισή Basket League, αφού απέκτησε τους Μάριο Μπατή, Μανώλη Παπαμακάριο, Νίκο Αγγελόπουλο, Γάιο Σκορδίλη και Μιχάλη Κακιούζη. Σε αυτούς προσθέστε και τον Βαγγέλη Καράμπουλα. Από την άλλη, υπάρχει το νεανικό ρόστερ του Ντίνου Καλαμπάκου, το οποίο θα παλέψει για την έκπληξη στο κλειστό του Κερατσινίου. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του, αλλά διαχρονικά το Παγκράτι έχει αποδείξει πως ξέρει από "ζημιές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ