ΜΠΑΣΚΕΤ

Τζάμπολ στη δράση για έξι ομάδες

Τζάμπολ στη δράση για έξι ομάδες
INTIME SPORTS

Οι αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος σηματοδοτούν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων για έξι ομάδες. Το Sport24.gr αναλύει τα ζευγάρια της φάσης των "8" της διοργάνωσης.

Η νέα αγωνιστική περίοδος ξεκινά την Τετάρτη (7/10) και την Πέμπτη (8/10) για έξι από τις ομάδες της Basket League. Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ σε PAOK Sports Arena και Nick Galis Hall, το Sport24.gr κάνει μια σύντομη αναδρομή σε όσα έγιναν το καλοκαίρι και περιμένουμε να δούμε στο παρκέ των τεσσάρων γηπέδων που θα διεξαχθούν οι προημιτελικοί.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου

ΠΑΟΚ (17:00) ΠΑΟΚ - Ρέθυμνο (Φούφης - Παπαπέτρου - Πουρσανίδης Γ.)

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι το φαβορί σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά είναι σαφές πως το Ρέθυμνο έχει αυξημένες ελπίδες για την έκπληξη. Από τη μία η έλλειψη ποιοτικής λύσης στο "5". από την άλλη ο τραυματισμός του Βαγγέλη Μαργαρίτη , περιορίζουν αισθητά τις επιλογές του Σούλη Μαρκόπουλου κοντά στο καλάθι. Αυτό ενδεχομένως θελήσουν να εκμεταλλευτούν οι Κρητικοί, που θα έχουν στην άκρη του πάγκου τους για δεύτερη σερί χρονιά τον Θανάση Σκουρτόπουλο.

Αλεξάνδρειο (19:30) Άρης - ΑΕΚ (Χριστοδούλου - Πηλοϊδης - Παναγιώτου)

Το ζευγάρι της περσινής προημιτελικής φάσης της Basket League είναι αυτό που θα διεκδικήσει το ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά. Ο Άρης και η ΑΕΚ έχουν ανεβάσει κατά πολύ τον πήχη των απαιτήσεων το φετινό καλοκαίρι, με τον ηττημένο να υφίσταται ένα πολύ ισχυρό πλήγμα από το "καλημέρα" της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη θα έχει τη συμπαράσταση των φίλων της, την ψυχολογία ενδεχομένως, μα πάνω απ όλα την αριθμητική υπεροχή. Βλέπετε, η ΑΕΚ μετράει μείον τρεις παίκτες αφού οι Μαρκ Κάρτερ, Ντούσαν Σάκοτα και Δημήτρης Κατσίβελης έχουν τεθεί νοκ άουτ λόγω τραυματισμού. Αντίθετα, έτοιμος να φορέσει τη φανέλα της "Ένωσης" είναι ο Όου Ντι Ανοσίκε, που έφτασε στη χώρα μας για λογαριασμό της ΑΕΚ, πρικειμένου να αντικαταστήσει τον Ντάνιελ Όρτον.

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου

Π. Νικολαϊδης (18:00) Φάρος Κερατσινίου - Κηφισιά (Καρακατσούνης - Σώμος - Ψαριανός)

Ο Φάρος Κερατσινίου θέλει να μεγαλώσει το σερί του επί των ομάδων της Basket League και να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα του Ανδρέα Πολέμη, που αποτελείται από πολύπειρους αθλητές, είναι γεμάτη ταλέντο. Μαζί έχει μια πεντάδα παικτών που έχουν φορέσει κατά το πρόσφατο παρελθόν τη φανέλα της Κηφισιάς , οπότε η σημειολογική αξία του αγώνα μεγαλώνει.

Από την πλευρά της, η Κηφισιά θέλει να ξεπεράσει τον σκόπελο των "κυανέρυθρων" για να επαναλάβει το περσινό της κατόρθωμα και από εκεί να διεκδικήσει εκ νέου την παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

ΣΕΦ (21:00) Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (Γκόντας - Αναστόπουλος Π. - Κορομηλάς)

Όπως ξεκίνησε η περσινή σεζόν, έτσι ξεκινά κι η φετινή. Με ντέρμπι "αιωνίων" σε άδειο γήπεδο. Μόνο που αυτή τη φορά μιλάμε για το ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός έχει τον ίδιο προπονητή, αλλά πολλές αλλαγές στο ρόστερ του. Κάτι που δυσκολεύει το έργο του εν όψει του προημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος. Στην άλλη πλευρά βέβαια βρίσκεται μια ομάδα που έχει υποστεί ακόμη μεγαλύτερη "μετάλλαξη" αφού -πέραν των πέντε μεταγραφών- το "τριφύλλι" απέκτησε νέο προπονητή.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς επιστρέφει σε πάγκους συλλόγων, με τον Παναθηναϊκό να είναι η μεγάλη του ευκαιρία να κάνει ένα νέο ξεκίνημα σε διασυλλογικό επίπεδο. Οι "πράσινοι", πέραν όλων των άλλων, θα πρέπει όμως να διαχειριστούν κάτι ακόμη: την κούραση από τα συνεχόμενα και κουραστικά ταξίδια των τελευταίων δύο εβδομάδων σε Κίνα, Μακάου και Ρωσία .

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, η επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ στη δράση κι η απουσία του Οθέλο Χάντερ, λόγω τραυματισμού. Δύο στοιχεία που ίσως παίξουν τον ρόλο τους στο παιχνίδι.

* Θυμίζουμε πως όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από τα κανάλια NovaSports.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ