ΜΠΑΣΚΕΤ

Στον αέρα ο ημιτελικός

Στον αέρα ο ημιτελικός
INTIME SPORTS

Το ΑΣΕΑΔ ακυρώνει την απόφαση του αθλητικού δικαστή και ανοίγει ξανά την υπόθεση της ένστασης του Ολυμπιακού για το κύπελλο. Με έγγραφο οι "ερυθρόλευκοι" ζητούν τον ορισμό του ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ την Τρίτη. Οι ημερομηνίες δίνουν παράθυρο στον Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του eBasket.gr το ΑΣΕΑΔ ακυρώνει την απόφαση του αθλητικού δικαστή που είχε δηλώσει "αναρμόδιος" να εκδικάσει την απόφαση που αφορά αγώνα της ΕΟΚ. Το Ανώτατο Συμβούλιο οπότε επιστρέφει το μπαλάκι στον αθλητικό δικαστή, ο οποίος θα πρέπει να ανοίξει και πάλι την υπόθεση.

Η Super BasketBall θα είναι μαζί σας μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα! Παρουσιάζουν οι Μάνος Μίχαλος, Στέφανος Τριαντάφυλλος. Μαζί τους οι Γιάννης Φιλέρης, Τάσος Μαγουλάς. Σχόλιο από τους: Παντελή Διαμαντόπουλο, Νίκη Μπάκουλη, Γιάννη Ντεντόπουλο.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν κάνει δύο ενστάσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα κυπέλλου.. Η μια είχε γίνει για τυπικούς λόγους (και κρίθηκε απαράδεκτη), ενώ η δεύτερη που αφορούσε την παράνομη είσοδο του τιμωρημένου Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο γήπεδο αρχικά απορρίφθηκε από τον αθλητικό δικαστή.

Οι Πειραιώτες κατέφυγαν, ωστόσο, στο Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών και σύμφωνα με το δημοσίευμα δικαιώθηκαν εν μέρει, καθώς η υπόθεση θα επιστρέψει και πάλι στα χέρια του αθλητικού δικαστή, που θα πρέπει να πάρει απόφαση. Αν δικαιωθεί ο Ολυμπιακός τότε ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να χάσει το παιχνίδι και επομένως την πρόκριση.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΑΣΕΑΔ αναμένεται να βγει σήμερα κι ενώ την Δευτέρα έχει οριστεί ο ημιτελικός του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ; Ποια είναι η μοίρα αυτού του αγώνα; Θα ακυρωθεί ή ο "δικέφαλος του βορρά" θα αντιμετωπίσει διαφορετικό αντίπαλο; Όλα είναι στον αέρα.

Στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να κάνουν κάποιο σχόλιο, λέγοντας ότι περιμένουν να μάθουν την επίσημη απόφαση του ΑΣΕΑΔ, ενώ παρόμοια είναι και η θέση του Παναθηναϊκού.

Έγγραφο του Ολυμπιακού στην ΕΟΚ

Οι "ερυθρόλευκοι" μετά τις τελευταίες εξελίξεις θεωρούν ότι θα δικαιωθούν βάσει κανονισμού από τον αθλητικό δικαστή και για αυτό απέστειλαν επίσημο έγγραφο στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με το οποίο ζητούν τον ορισμό του αγώνα της ομάδας τους με τον ΠΑΟΚ στα πλαίσια του ημιτελικού κυπέλλου την ερχόμενη Τρίτη. Μάλιστα φρόντισαν να κοινοποιήσουν το σχετικό έγγραφο και στον ΕΣΑΚΕ.

Σύμφωνα με τον Ολυμπιακό, που έχει και το σκεπτικό της απόφασης, το ΑΣΕΑΔ δέχθηκε την προσφυγή των "ερυθρολεύκων" κατά της πρωτόδικης απόφασης του Αθλητικού Δικαστή. Με την συγκεκριμένη προσφυγή, ο Ολυμπιακός ζητούσε την κατακύρωση του αγώνα Κυπέλλου, υπέρ τους, λόγω της παράνομης παρουσίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στις εξέδρες του γηπέδου.

Οι ημερομηνίες που δικαιώνουν τον Παναθηναϊκό

Οι ημερομηνίες που αναφέρονται στις αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ για την τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου δεν στηρίζουν την ένσταση του Ολυμπιακού, για το ματς της 9ης Οκτωβρίου. Τι θα λάβει υπ όψιν του ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ.

Το γεγονός ότι η απόφαση για την τιμωρία του Δ. Γιαννακόπουλου τελεσιδίκησε στις 23/10 (μετά το ματς του κυπέλλου δηλαδή) αφήνει ένα "παράθυρο" στον Παναθηναϊκό, που ενδέχεται να ληφθεί υπόψη από τον αθλητικό δικαστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ