ΜΠΑΣΚΕΤ

Το ΑΣΕΑΔ δικαιώνει τον Παναθηναϊκό: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός ο ημιτελικός

Το ΑΣΕΑΔ δικαιώνει τον Παναθηναϊκό: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός ο ημιτελικός

Νέα αλλαγή δεδομένων! Το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε τον Παναθηναϊκό και κατοχυρώνει υπέρ του τον αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό, τιμωρώντας μόνο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Την άλλη Κυριακή οπότε παίζουν στον ημιτελικό οι "πράσινοι" με τον ΠΑΟΚ.

Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση και το σκεπτικό της απόφασης, ωστόσο, οι "πράσινοι" έχουν ειδοποιηθεί ήδη ότι θα αγωνιστούν την ερχόμενη Κυριακή στον ημιτελικό του κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα ο "δικέφαλος του βορρά" περιμένει να μάθει τις εξελίξεις σχετικά με το βεβαρημένο φύλλο αγώνα από το δικό του ματς με τον Άρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε τον Παναθηναϊκό, θεωρώντας ότι ναι μεν υπήρχε παράβαση κανονισμών λόγω της παρουσίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ωστόσο, κατακυρώνει το παιχνίδι υπέρ των "πρασίνων" που νίκησαν στον προημιτελικό του Ολυμπιακού.

Η υπόθεση έχει ταλαιπωρήσει εδώ και πολύ καιρό την φίλαθλη γνώμη δεδομένου ότι αρχικά ο αθλητικός δικαστής είχε δηλώσει αναρμόδιος , στη συνέχεια το ΑΣΕΔ ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια απόφαση περικλείεται στη δική του δικαιοδοσία, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη δικαίωση του Ολυμπιακού που πήρε τη νίκη και την πρόκριση βάσει κανονισμών . Το σκηνικό αλλάζει εκ νέου καθώς το "τριφύλλι" προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ , που με τη σειρά του επέβαλε μια διαφορετική ποινή: βαρύ πρόστιμο (50.000 ευρώ) στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και νίκη-πρόκριση του Παναθηναϊκού.

Ο ημιτελικός κυπέλλου θα γίνει σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη Κυριακή.

Στο μεταξύ αναμένεται και η αντίδραση του Ολυμπιακού σχετικά με την υπόθεση.

Το χαρτί που κάνει τη διαφορά

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr το κενό ερμηνείας των αφορούσε τη διαφορά στο δίκαιο του ΕΣΑΚΕ και στο δίκαιο της ΕΟΚ (σσ. το Κυπέλλο διεξάγεται υπό την αιγίδα της). Κοινώς, η αρμόδια αρχή έπρεπε να πάρει απόφαση: Να τιμωρήσει τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο με βάσει τον κανονισμό του ΕΣΑΚΕ ή τον κανονισμό της ΕΟΚ. Σύμφωνα με το δεύτερο, ο αθλητικός δικαστής αποφάσισε να τιμωρήσει τον Παναθηναϊκό, κατοχυρώνοντας τον αγώνα υπέρ του Ολυμπιακού. Το ΑΣΕΑΔ αποφάσισε βάσει του κανονισμού του ΕΣΑΚΕ και γι' αυτή την αλλαγή σκεπτικού έπαιξε ρόλο ένα έγγραφο. Πρόκειται για το υπογεγραμένο από το δ.σ. του ΕΣΑΚΕ χαρτί το οποίο αναφέρει με παραδείγματα, ότι σε προηγούμενες περιπτώσεις παραβάσεων που αφορούσαν αγώνες Κυπέλλου λαμβάνονταν υπόψιν ο κανονισμός του ΕΣΑΚΕ και όχι της ΕΟΚ.

Συντονιστείτε στο Sport24.gr: live chat (13.30) με τον Γιάννη Φιλέρη, όπου θα σχολιαστεί όλη η μπασκετική επικαιρότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ