ΜΠΑΣΚΕΤ

Ενταση, φτυσίματα και "μπεεεε"

Ενταση, φτυσίματα και "μπεεεε"

Χάος επικράτησε στο Ζηρίνειο, μετά το τέλος του ημιτελικού για το Κύπελλο Ελλάδας. Επιθέσεις, φτυσιές, αλλά και ειρωνείες στη συνέντευξη Τύπου. Διαβάστε και τι αναφέρει το φύλλο αγώνα.

Ο όμορφος ημιτελικός ανάμεσα στην ΑΕΝΚ και στον Απόλλωνα ολοκληρώθηκε με άσχημο τρόπο, ένταση, ακραίες αντιδράσεις, ένα φύλλο αγώνα που "καίει" τον Ηλία Παπαθεοδώρου και μια συνέντευξη Τύπου με ειρωνεία και υπονοούμενα.

Στο παρκέ οι παίκτες των δυο ομάδων έκαναν τρομερή προσπάθεια για να κλείσουν μια θέση στον τελικό, έχοντας μια "χρυσή" ευκαιρία, η οποία σε πολλούς μπορεί να μη δοθεί ποτέ ξανά. Γι' αυτό και η συντριπτική πλειοψηφία πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Τελικά ο Απόλλωνας ήταν αυτός που πήρε τη νίκη στις λεπτομέρειες , σε ένα κατάμεστο από κόσμο των δυο "μονομάχων" γήπεδο και θα συμμετάσχει σε Τελικό μετά από 18 χρόνια. Τότε -το 1997- ο Νίκος Βετούλας ήταν παίκτης της ομάδας, τώρα ειναι ο προπονητής της. Ο "μαέστρος" της εντός και εκτός παρκέ.

Το εισιτήριο για τον τελικό κρίθηκε στην τελευταία φάση με το άστοχο σουτ του Τσαλδάρη που θα μπορούσε να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά τελικά αποτέλεσε την αφετηρία για την ακραία αντίδραση του προπονητή της ΑΕΝΚ, που "μπούκαρε" στο γήπεδο και επιτέθηκε φραστικά (χωρίς να έρθει σε επαφή, ωστόσο) με τους διαιτητές Πηλοΐδη και Ψαριανό. Την ίδια στιγμή μια γυναίκα έκανε ακριβώς το ίδιο στον διαιτητή Σχινά. Ακολούθησε η προσπάθεια για εκτόνωση της κατάστασης, με τον Δημήτρη Καρβέλα σε ρόλο "πυροσβέστη", πριν ακολουθήσει η έκρηξη του προπονητή της Νέας Κηφισιάς προς τον Σχινά, ο οποίος έγραψε στο φύλλο αγώνα όσα άκουσε.

Ενταση, φτυσίματα και "μπεεεε"
INTIME SPORTS

" Με τη λήξη του αγώνα και κατά την αποχώρηση των διαιτητών από τον αγωνιστικό χώρο, φίλαθλοι και παράγοντες της Νέας Κηφισιάς επιτέθηκαν φραστικά στους διαιτητές. Ειδικότερα: Ο προπονητής της Α' ομάδας απευθυνόμενος στον Β' διαιτητή του είπε "Είστε αλήτες, γαμ...στε, πρέπει να ντρέπεστε" και εν συνεχεία στους διαιτητές Β' και Γ' επανέλαβε τις ίδιες ύβρεις. Κατά την έξοδο των διαιτητών από τον αγωνιστικό χώρο προς τα αποδυτήρια, ο κ. Καρβέλας τους προστάτεψε από τον μαινόμενο προπονητή της Α' ομάδας που προσπαθούσε να τους επιτεθεί" αναφέρει χαρακτηριστικά το φύλλο αγώνα, το οποίο καίει τον Ηλία Παπαθεοδώρου, δεν αναφέρει για τη γυναίκα (σ.σ η σύζυγος του) που επιτέθηκε στον διαιτητή, ούτε τους ανθρώπους της ασφάλειας του γηπέδου που μπήκαν στον χωρό και απώθησαν βίαια και άκομψα τον εξαγριωμένο Σχινά στα αποδυτήρια.

Εκεί, το έργο συνεχίστηκε με έντονο διάλογο του διαιτητή με τον προπονητή. Τι είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Ηλίας Παπαθεοδώρου;

Διαβάστε:" Μπεεεεε, άκουσα πέρυσι από τον Βετούλα. Η θα κάνουμε τα πρόβατα ή θα μιλήσουμε. Το σωστό επαγγελματικά είναι να συνεχίσω να κάνω μπεεε σε όλες τις απόψεις. Αυτή την εβδομάδα οι φορείς του αθλήματος έκαναν τεράστια προσπάθεια για να πάρει ο Απόλλωνας πράγματα (εισιτήρια) που δεν δικαιούται. Πιεστήκαμε ως εκεί που δεν παίρνει. Να βγει κάποιος από την ΚΕΔ να μας πει γιατί αποκλείστηκε ο Κορομηλάς από τον ορισμό. Είμαστε μέσα στον χώρο και ξέρουμε τα πάντα, γνωριζόμαστε με όλους τους κυρίους. Εχω θέση και στην ομοσπονδία. Μας έδωσαν να καταλάβουμε πολύ καλά τι έπρεπε να συμβεί. Δεν είμαστε ομαδούλα. Δεν μας σέβεται κανείς ούτε σφυρίζουν, ορίζουν και διοικούν. Οταν κάποιος σε σέβεται, πρέπει να τον σέβεσαι και εσύ και εμείς δεν το νιώσαμε σήμερα. 10 αμφισβητούμενες φάσεις πήγαν στην Πάτρα. Με ρωτάτε αν θα έμπαινα ξανά στο γήπεδο, όπως μπήκα στο τέλος. Ναι θα το ξαναέκανα".

Ενταση, φτυσίματα και "μπεεεε"
INTIME SPORTS

Κατόπιν, ο πρόεδρος της ΑΕΝΚ, κ. Βαγενάς φανερά φορτισμένος μίλησε για μεθοδεύσεις εκ μέρους του Απόλλωνα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, υπογράμμισε πως είναι εναντίον των μετακινήσεων οπαδών και όταν ρωτήθηκε αν θέλει να βλέπει κόσμο στο γήπεδο και από τις δυο ομάδες, άκουσε τον Ηλία Παπαθεοδώρου εκ μέρους του: " Αυτά να τα πείτε και στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό". Εν συνεχεία ειρωνεύτηκε εκπρόσωπο του Τύπου, χωρίς να δώσει ούτε αυτός, ούτε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου εξηγήσεις για τι ακριβώς συνέβη για τον αποκλεισμό του Ηλία Κορομηλά, που αναφέρθηκε ξανά και ξανά, λέγοντας: " Να κάνετε τη δουλειά σας. Ας βρείτε κι εσείς κάτι".

Για πολλή ώρα μετά το τέλος του αγώνα οι παράγοντες της ΑΕΝΚ φάνηκαν να διαφωνούν μεταξύ τους για τον τροπο με τον οποίο εκφράστηκαν τα παράπονα για τη διαιτησία, η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο σε ένα ματς στο οποίο οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο ο Απόλλωνας ήταν αυτός που άξιζε περισσότερο τη νίκη. Μια νίκη που ήρθε χάρη κυρίως στην τρομερή βραδιά του Φιτζπάτρικ (έβαλε 6 τρίποντα) και στην εν γένει καλή ομαδική προσπάθεια απέναντι στην ΑΕΝΚ, που με τη σειρά της έχασε μια μεγάλη ευκαιρία. Αυτή η χαμένη ευκαιρία πιθανότατα οδήγησε τους ανθρώπους της σε αυτή την έντονη αντίδραση, την οποία αν μπορούσαν να γυρίσουν το χρόνο πίσω, μάλλον θα απέφευγαν.

Twitter @harris_stavrou

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ