ΜΠΑΣΚΕΤ

Οριστικά την Πέμπτη το ντέρμπι

Οριστικά την Πέμπτη το ντέρμπι

Η ΕΟΚ όρισε τα σαββατιάτικα παιχνίδια (4/10) τη Τρίτη (07/10), κάτι που σημαίνει ότι το ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού θα γίνει την Πέμπτη (9/10). Τηλεοπτική μετάδοση από τον ΑΝΤ1.

Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ (παρά την αρχική απόφαση του Γ. Ανδριανού για αναβολή των αγώνων που είχαν οριστεί το Σαββατοκύριακο) δεν θα επηρεαστεί και θα διεξαχθεί την ερχόμενη βδομάδα στο ΟΑΚΑ, χωρίς την παρουσία κόσμου.

Αυτό προκύπτει μετά την νέα ανακοίνωση της ΕΟΚ η οποία όρισε τα ματς Άρης-ΑΕΚ και Απόλλων Πατρών-Κόροιβος που θα γινόντουσαν κανονικά το Σάββατο (4/10), για την ερχόμενη Τρίτη (06/10). Παράλληλα, το ντέρμπι των ''αιωνίων'' θα διεξαχθεί στις 21:30, με τηλεοπτική κάλυψη από τον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα αναφέρεται το εξής:

''Το πρόγραμμα του Κυπέλλου Ελλάδος τροποποιείται, μετά την κοινοποίηση στην ΕΟΚ, σήμερα 30/9 και ώρα 15.15 της πλήρους Υπουργικής απόφασης, η οποία διευκρινίζει ότι αναβάλλονται οι αθλητικές συναντήσεις έως και τις 6/10.

Έτσι οι αγώνες Άρης-ΑΕΚ και Απόλλων Π.-Κόροιβος Αμαλιάδας, της 3ης αγωνιστικής της Β’ φάσης της διοργάνωσης, θα διεξαχθούν στις 7/10. Οι αγώνες της Γ' Φάσης θα διεξαχθούν την Πέμπτη 9/10''.

Μπέρδεμα με Άρη και εισιτήρια

Αρχικά η Ομοσπονδία είχε ενημερώσει τον Άρη ότι το ματς με την ΑΕΚ θα γίνει την Παρασκευή και οι "κίτρινοι" της Θεσσαλονίκης εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση για τα εισιτήρια. Μετά από παρέμβαση της ΕΟΚ, η ανακοίνωση αποσύρθηκε, αφού εκκρεμούσε η τελευταία σύσκεψη για να βρεθεί η κατάλληλη ημερομηνία, δεδομένου ότι το πρόγραμμα των ομάδων που μετέχουν στην Euroleague είναι πολύ περιορισμένο και δεν αφήνουν πολλά περιθώρια.

Μετά την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Αδριανού για αναβολή όλων των πρωταθλημάτων το προσεχές Σαββατοκύριακο δεν θα μπορούσαν να γίνουν οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας (Άρης - ΑΕΚ και Απόλλων Πάτρας - Κόροιβος) με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα τόσο στις ημερομηνίες του Κυπέλλου όσο και στο ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, το οποίο θα υπήρχε περίπτωση να διεξαχθεί κανονικά με κόσμο .

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αρχικά έστειλε επίσημο έγγραφο στον Άρη ενημερώνοντας ότι μεταθέτει τον αγώνα Άρης - ΑΕΚ μία μέρα νωρίτερα (Παρασκευή αντί Σαββάτου) σε μία προσπάθεια να τηρηθούν όσο γίνεται οι ημερομηνίες που υπάρχουν στην προημιτελική φάση, όμως μετά την ανακοίνωση των "κιτρινόμαυρων" η Ομοσπονδία ζήτησε περισσότερο χρόνο πριν επισημοποιήσει την απόφαση της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ