ΜΠΑΣΚΕΤ

Θανάσης Γιαννακόπουλος: "Δε δεχόμαστε τίποτα"

Θανάσης Γιαννακόπουλος: "Δε δεχόμαστε τίποτα"
INTIME SPORTS

Μεγάλη ένταση στη σύσκεψη για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Θανάση Γιαννακόπουλο να διαμαρτύρεται για την απουσία των Αγγελόπουλων αλλά και για το που θα δοθούν τα εισιτήρια. Τι απάντησαν οι Αγγελόπουλοι.

Η σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης για τον τελικό του Κυπέλλου δεν έγινε σε καλό κλίμα όπως θα περίμενε κανείς, καθώς τα πνεύματα οξύνθηκαν σχεδόν δύο εβδομάδες πριν το "αιώνιο" παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο κλειστό του Ελληνικού (10/3).

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αρχικά διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απουσία από τη σύσκεψη για τα μέτρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αδερφών Αγγελόπουλου.

Τον Ολυμπιακό στη σύσκεψη εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος, ωστόσο η απουσία των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου έκανε έξαλλο τον Θανάση Γιαννακόπουλο.

"Ήρθα εδώ με αγαθές προθέσεις, θέλω να προστατεύσω το άθλημα και τιμώ με την παρουσία μου το θεσμό, τον πρόεδρο και την ομοσπονδία. Κάτι που δεν έκανε το άλλο στρατόπεδο", τόνισε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Γιαννακόπουλος που ήταν πολύ εκνευρισμένος και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο: "Που είναι οι κύριοι Αγγελόπουλοι; Φτιάχνουν μπλουζάκια για την ήττα από την ΤΣΣΚΑ με 32 πόντους;".

"Δεν θα με πιάσετε μαλ...α όπως πέρσι"

Στη συνέχεια κι ενώ η συζήτηση πήγε στα εισιτήρια και που τελικά θα διατεθούν από τις ομάδες, ο κ. Γιαννακόπουλος τα έβαλε και πάλι με τους "ερυθρολεύκους", λέγοντας πως: "Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τίποτα. Πέρσι είχαμε συμφωνήσει να δώσουμε τα εισιτήρια σε κατόχους διαρκείας και ο Ολυμπιακός τα έδωσε τελικά σε οργανωμένους.

Αν δεν δώσετε τα εισιτήρια στον Παναθηναϊκό είμαι αποφασισμένος να μην κατεβάσω ούτε την ομάδα. Εγώ είμαι από τη Σπάρτη, φοράω παντελόνια και τηρώ τον λόγο μου, σε αντίθεση με άλλους που φοράνε φουστίτσες.

Κάντε ότι θέλετε. Φορέστε ότι μπλουζάκια θέλετε. Φέρτε τον Γκόντα και τον Χριστοδούλου ή όποιον άλλο ξένο διαιτητή θέλετε να σφυρίξει. Εγώ δεν θα κάνω κολομπαλίκια ούτε θα με πιάσετε μαλ...α όπως πέρσι".

Παράλληλα, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αναφέρθηκε και στον τελικό του βόλεϊ λέγοντας: " Στο Τροκαντερό στον τελικό του βόλεϊ εγώ είχα βάλει παιδάκια και εσείς είχατε βάλει μέσα τους χουλιγκάνους και πήγαν να με λιντσάρουν".

Το ξέσπασμα του κ. Γιαννακόπουλου διέκοψε ο Χρήστος Σταυρόπουλος ο οποίος απευθύνθηκε προς τον κ. Βασιλακόπουλο: "Παρακαλώ κύριε πρόεδρε συντονίστε τη συζήτηση δεν γίνεται να μιλάει μόνο ο κύριος Θανάσης".

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, απάντησε κατηγορηματικά: "Δεν θα μου πεις εσύ πως θα συντονίσω τη συζήτηση". Αμέσως μετά ο κ. Βασιλακόπουλος ρώτησε τον αστυνομικό διευθυντή κ. Τρίγκα αν πέρσι έγινε ταυτοποίηση προσώπων κι εκείνος ζήτησε την αποχώρηση των δημοσιογράφων από την αίθουσα.

Βασιλακόπουλος: "Να αποφύγουμε τον πόλεμο"

Νωρίτερα το λόγο είχε πάρε ο πρόεδρος της ΕΟΚ που κάλεσε τις δύο ομάδες να ακολουθήσουν το πλάνο που ήδη υπάρχει από πέρσι και οι ιθύνοντες να προστατεύσουν με τη συμπεριφορά τους το άθλημα:

"Πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος: "Θέλουμε να αποφύγουμε τον πόλεμο. Άμα θες να τον αποφεύγεις, πρέπει να πηγαίνεις για πόλεμο, έλεγαν οι μεγάλοι στρατηγοί.

Έχουμε έτοιμο ένα πλάνο από πέρυσι. Ελπίζω να το ακολουθήσουμε. Αν έχουμε άλλες προτάσεις, ευχαρίστως να τις ακούσουμε. Θέλω να σας παρακαλέσω αυτές τις 10-20 ημέρες που μεσολαβούν, να μην έχουμε αντιδικίες, ανακοινώσεις και πράξεις που θα δυναμιτήσουν το κλίμα. Αυτό το πραγματάκι που λέγεται "μπάσκετ" λίγοι το αγαπάμε και πρέπει να το προστατεύσουμε".

Από 900 εισιτήρια, των 40 ευρώ το καθένα

Η Αστυνομία εισηγήθηκε την παρουσία 900 φιλάθλων από την πλευρά κάθε ομάδας, ενώ η τιμή του κάθε εισιτηρίου ορίστηκε στα 40 ευρώ. Να υπενθυμίσουμε ότι πέρσι στο Ελληνικό βρέθηκαν από 600 άτομα.

Η μονομαχία συνεχίστηκε στην ΚΕΔ

Έπειτα ακολούθησε η κλήρωση των διαιτητών με την πλευρά του Ολυμπιακού να ενισχύεται από την παρουσία του αντιπροέδρου της ομάδας, Γιώργου Σκινδήλια. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, έχοντας έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον Σκινδήλια είπε: " Στον Ολυμπιακό ο ένας διαιτητής δεν κάνει, ο άλλος τους φταίει.

Να γίνετε πιο αυστηροί. Γιατί δεν κλήθηκε ο Ίβκοβιτς για τα όσα είπε για τον Τανατζή. Δεν μπορούν εμένα να μου λένε για Γκόντες και Τανατζήδες. Στα α@@ μου τα γράφω αυτά. Όποιος νομίζει ότι με νταηλίκι μπορεί να κάνει αυτό που θέλει είναι γελασμένος".

Τότε ο Στέλιος Συμεωνίδης ζήτησε από τον Θανάση Γιαννακόπουλο να μην χρησιμοποιεί ονόματα διαιτητών, διότι τους στοχοποιεί, με τον Σκινδήλια να επεμβαίνει και να αναφέρει: " Τα πράγματα άλλαξαν δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να μιλάει για διαιτησία". Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος απάντησε: " Δεν φοράς παντελόνια! Δείξε εδώ ότι δεν φοράς φούστα, αλλά παντελόνια... Άντε γ@@". Στη συνέχεια ο Γιώργος Σκινδήλιας του είπε:

" Τελείωσαν αυτά που ξέρατε", με τον Θανάση Γιαννακόπουλο να απαντά: " Τι να τελειώσουν ρε; Εχω γ@@ την Ευρώπη έξι φορές, τι να πεις εσύ; Εσείς είστε λιμανίσιοι, εγώ είμαι από τη Σπάρτη και τιμώ τα παντελόνια μου. Εσύ ήσουν αυτός που με φιλούσες, μου έδινες το χέρι και ένα 24ωρο αργότερα έκανες άλλα". Σε εκείνο το σημείο επενέβη ο μάνατζερ του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος, ο οποίος απευθυνόμενος στον Σκινδήλια είπε: " Εσύ ήσουν αυτός που του έδωσες το χέρι, όχι εγώ. Ο Γιώργος Σκινδήλιας απάντησε: " Εσύ μη μιλάς".

Τα λένε ξανά την Τρίτη (28/02)...

Η ΕΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας τόνισε ότι η επόμενη σύσκεψη για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (28/02) στις 12:00. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΕΟΚ:

" Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΟΚ, μια πρώτη συνάντηση ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Μαρτίου (18.30) και θα φέρει αντιμέτωπους τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Την ΕΟΚ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο β’ Αντιπρόεδρος Μιχάλης Βιτζηλαίος, ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Τσαγκρώνης και το μέλος του ΔΣ Αριστείδης Γολέμης. Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε ο Χρήστος Σταυρόπουλος και τον Παναθηναϊκό οι Θανάσης Γιαννακόπουλος και Μάνος Παπαδόπουλος. Το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι της αστυνομίας.

Η επόμενη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στις 12.00 στα γραφεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής (Β. Ηπείρου 50, Άνω Γλυφάδα)".

Η απάντηση των Αγγελόπουλων!

Οι ισχυροί άνδρες της ΚΑΕ Ολυμπιακός ανέφεραν χαρακτηριστικά για όλα όσα διαδραματίστηκαν: " Μαθήματα ήθους και πολιτισμού!". Παράλληλα, Γιώργος Σκινδήλιας σκέφτεται να ακολουθήσει τη δικαστική οδό. " Είστε όλοι μάρτυρες", είπε προς όλους όσους ήταν στην αίθουσα ο αντιπρόεδρος των "ερυθρολεύκων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ