ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα τρίποντα του Ρίβερς και το know how του Γκόρντον

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÄÏÎÁ ËÅÕÊÁÄÁÓ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÄÏÎÁ ËÅÕÊÁÄÁÓ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Λίγες ώρες πριν αναμετρηθούν στο "Nick Galis Hall", ο Κέι Σι Ρίβερς κι ο Τζαμόν Γκόρντον μίλησαν στο Sport24.gr για τη μονομαχία του Παναθηναϊκού Superfoods με τον Άρη, που ουδεμία σχέση έχει με αυτή που προηγήθηκε στο πρωτάθλημα.

Το απόγευμα του Σαββάτου (18/2, 17:00) ο Παναθηναϊκός Superfoods και ο Άρης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο Nick Galis Hall με φόντο την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς θα διεκδικηθεί από τις δύο ομάδες, όπως συνέβη πριν από τέσσερα χρόνια, τότε βέβαια στα "Δύο Αοράκια".

Αποστολή στη Θεσσαλονίκη: Γιώργος Οικονόμου

Αφού ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για τον τελικό, λίγες ώρες πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης, ο Κέι Σι Ρίβερς και ο Τζαμόν Γκόρντον μίλησαν στο Sport24.gr για τη μονομαχία στο "Nick Galis Hall", αλλά και όσα τη συνοδεύουν. Για αρχή θα σας πούμε ότι αυτός είναι ο πρώτος τίτλος που θα διεκδικήσει ο πρώτος με τη φανέλα του "τριφυλλιού", έναν τίτλο που πάντως έχει κατακτήσει ο γκαρντ του Άρη στο παρελθόν. Με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Πέρα από όλα αυτά, ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού εξήγησε πως " είναι ωραίο συναίσθημα να παίζεις στον τελικό. Δεν χρειάζεται να προσθέτουμε παραπάνω πίεση στον εαυτό μας επειδή κρίνεται ο τίτλος, γιατί αυτό μπορεί να μας βγει σε κακό. Ξέρουμε τη σπουδαιότητα του αγώνα, αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες, αλλά για εμάς", για να συνεχίσει λέγοντας πως " το καλύτερο είναι να κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα, να μπούμε με σοβαρότητα στο γήπεδο και να παλέψουμε".

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Έχοντας ζήσει πολλούς τελικούς στη διάρκεια της καριέρας του, ο Κέι Σι Ρίβερς ξεκαθάρισε ένα πράγμα: " Δεν είναι εύκολο παιχνίδι, κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Δεν μας ενδιαφέρει τι κάναμε στο πρωτάθλημα, ούτε θα κάτσουμε να δούμε πως πήγε ο πρώτος μας αγώνας με τον Άρη, γιατί από τότε άλλαξαν πολλά στις δύο ομάδες. Στο μυαλό μας είναι ο τελικός και η απαραίτητη σοβαρότητα για να "καθαρίσουμε" το παιχνίδι και να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Θα είναι μια σκληρή μάχη, για σαράντα λεπτά".

Τι είπε για το πάθος στην πλευρά της ομάδας του; " Θέλουμε πολύ να πάρουμε αυτήν την κούπα, στο λέω ειλικρινά. Δεν κοιτάμε τίποτα άλλο, αυτή τη στιγμή. Μόνο την κούπα".

Όταν τον ρωτήσαμε, δε, για το γεγονός πως είναι ο πλέον σεσημασμένος σουτέρ τριών πόντων του Παναθηναϊκού, κάτι το οποίο γνωρίζει πολύ καλά κι ο Άρης, απάντησε γελώντας: " Είναι πως θα πάει το παιχνίδι κάθε φορά, μακάρι να βάλω πολλά τρίποντα αύριο. Το πιο σημαντικό είναι η κατάκτηση του τροπαίου, κι ας μην βάλω ούτε ένα τρίποντο".

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Γκόρντον: "Σε ένα παιχνίδι όλα γίνονται"

Στην άλλη πλευρά του παρκέ, θα υπάρχει ο Τζαμόν Γκόρντον, ο οποίος σε τρεις μόλις εβδομάδες παρουσίας στον Άρη θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το Κύπελλο Ελλάδος. Έναν τίτλο που κατέκτησε νωρίτερα στην καριέρα του, με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Κάτι που τον βοηθά να προσεγγίσει καλύτερα τον τελικό σε πνευματικό επίπεδο, αλλά και να εξηγήσει ενδεχομένως στους συμπαίκτες του πως πρέπει να αντιμετωπιστεί ο αγώνας.

Αυτό στο οποίο στάθηκε πριν από όλα βέβαια είναι πως " μακάρι να ήμουν σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, για να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα. Όπως και να έχει, θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο για τον Άρη, προκειμένου να κατακτήσει αυτό το τρόπαιο. Έχω παίξει στο παρελθόν στην Ελλάδα, ξέρω την ιστορία της ομάδας και τι σημαίνει η κατάκτηση ενός τροπαίου γι αυτή, οπότε μπορώ να σου πω ότι το πάθος δεν θα μας λείψει από τον τελικό. Έχω κατακτήσει ήδη μια φορά το τρόπαιο, εύχομαι αύριο να κάνω δύο τους προσωπικούς μου τίτλους".

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του αουτσάιντερ που θα έχει ο Άρης στην αναμέτρηση, τόνισε πως " δεν έχουμε κάτι να χάσουμε, οπότε η πίεση δεν είναι στη δική μας πλευρά. Πρέπει να μπούμε από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι, να μην αφήσουμε τον Παναθηναϊκό να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό και ξεφύγει στο σκορ. Αν καταφέρουμε να είμαστε μπροστά στο σκορ ή έστω σε επαφή με αυτό μέχρι το τέλος, οι πιθανότητες να πάρουμε τη νίκη θα είναι πολύ περισσότερες", ενώ έκλεισε λέγοντας:

" Σε ένα παιχνίδι δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Δεν υπάρχουν τόσο ξεκάθαρα φαβορί και αουτσάιντερ, όλα είναι πιθανά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ