ΜΠΑΣΚΕΤ

Στους "8" με ανατροπή ο Κόροιβος

Στους "8" με ανατροπή ο Κόροιβος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος προκρίθηκε ο Κόροιβος, μετά την εντός έδρας επικράτηση επί του Προμηθέα Πατρών (80-76). Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου έφτασε στη νίκη, με ολική επαναφορά στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα.

Το εισιτήριο για τους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος εξασφάλισε ο Κόροιβος, πετώντας εκτός συνέχειας του θεσμού τον Προμηθέα Πατρών. Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου επιβλήθηκε εντός έδρας αυτής του Νίκου Βετούλα, σε έναν αγώνα με έντονο το στοιχείο του ντέρμπι και πολλές εναλλαγές συναισθημάτων στη διάρκεια του σαρανταλέπτου.

Οι γηπεδούχοι επικράτησαν κάνοντας την ανατροπή στα τελευταία δύο λεπτά της αναμέτρησης, δείχνοντας πως φέτος θα είναι "σκληρά καρύδια", παρά το γεγονός πως έχουν στον πάγκο τους έναν πρωτάρη -στα της Basket League- προπονητή.

Όσο για τους νεοφώτιστους; Έχασαν πολύ γρήγορα το διψήφιο προβάδισμα (9-21) που απέκτησαν στα τέλη της α' περιόδου με αποτέλεσμα να έρθουν τα πάνω κάτω. Εξ ου κι η πλήρης ανατροπή δεδομένων, με τον Κόροιβο να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα (40-39), κυρίως χάρη στη δράση Τόντρικ Γκότσερ, ο οποίος αποτέλεσε το αντίπαλο δέος στον Ζήση Σαρικόπουλο.

Σταδιακά όμως, η θεωρητική ανωτερότητα του Προμηθέα Πατρών άρχισε να αποτυπώνεται στο παρκέ. Βλέπετε, ο Νίκος Βετούλας είχε περισσότερες και ποιοτικότερες λύσεις στον πάγκο του, με αποτέλεσμα να προκύψει νέο διψήφιο προβάδισμα (51-61 στο 30'). Από τη στιγμή που το νερό μπήκε στο αυλάκι, όλα έδειχναν να γίνονται πιο απλά. Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν όμως, μείωσαν στο -4 (65-69) με τρία λεπτά να μένουν για το τέλος, ενώ λίγο αργότερα η διαφορά έφτασε στο -2 (70-72) στο 38'.

Με τον Νέναντ Μιλουτίνοβιτς να πετυχαίνει πέντε διαδοχικούς πόντους, ο Κόροιβος πήρε το προβάδισμα (75-74) στο 39' κι όλα κρέμονταν πλέον από μια κλωστή. Τι κι αν οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να είναι ένα "κλικ" καλύτερα για τρεις περιόδους και κάτι; Η μαχητικότητα και η αποφασιστικότητα των παικτών του Ντίνου Καλαμπάκου αρκούσε για να τους δώσει το δικαίωμα στην ελπίδα.

Η τελική ευθεία του αγώνα ήταν όλα τα λεφτά, πλέον. Ο Νίκος Γκίκας έδωσε εκ νέου το προβάδισμα (75-76) στα 43'', αλλά η απάντηση ήρθε άμεσα από τους Κένι Χολ και Άντριγια Μιλουτίνοβιτς! Με πέντε σερί δικούς τους πόντους, ο Κόροιβος ολοκλήρωσε την έκπληξη, επικράτησε με 80-76 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 40-39, 51-61, 80-76.

Κόροιβος (Καλαμπάκος): Γκότσερ 6, Χολ 22, Μιχάλογλου, Σαχπατζίδης 4, Χατζηνικόλας 7 (2), Μπράουν 17 (4), Μιλουτίνοβιτς 24 (2 τρίπ., 10 ριμπ.), Κάτζος, Μπεκρής.

Προμηθέας Πατρών (Βετούλας): Γιαννικόπουλος, Γκίκας 22 (5), Πέττας 8 (2), Γερομιχαλός 10 (2), Κάρτερ 5, Γράβας 2, Τσάμης 1, Τζόνσον 2, Σαρικόπουλος 12, Μουρ 14 (1).

Αναλυτικά τα ζευγάρια των "8":

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός - Κολοσσός

ΑΕΚ - Κόροιβος

Άρης - Κύμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ