ΜΠΑΣΚΕΤ

Στον τελικό του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός

Στον τελικό του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λίγο έλειψε να χύσει την καρδάρα με το γάλα, αλλά στο τέλος τα κατάφερε! Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Αθηναϊκού με 67-66 στον πρώτο ημιτελικό του Final Four της Λευκάδας και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (20/3, 15:00). Έχασε δύο φορές το σουτ της νίκης η ομάδα του Γαβρίλου Καλογερόπουλου!

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός, αφού επικράτησε του Αθηναϊκού (67-66) στον πρώτο ημιτελικό του Final Four της Λευκάδας. Τα κορίτσια του Κώστα Παπαδόπουλου επικράτησαν της ομάδας του Βύρωνα πολύ πιο δύσκολα απ ότι φαινόταν μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, αφού βρέθηκαν στο +12 (51-39). Στα τελευταία λεπτά του αγώνα όμως, ο Αθηναϊκός έκανε την αντεπίθεσή του, με τη Ζωή Κεχαγιά να ξεχωρίζει.

Η αρχηγός ήταν αυτή που "πλήγωσε" όσο καμία άλλη την άμυνα του "τριφυλλιού", αφού τελείωσε το παιχνίδι με 25 πόντους, την ώρα που η Βάσω Δασκαλοπούλου ειχε 3/3 τρίποντα (!), την ώρα που στη regular season της Α1 Γυναικών μετρούσε μόλις 2/31 (6%) πίσω από τη γραμμή των 6μ75.

Στον τελικό, το "τριφύλλι" θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό που έκανε "περίπατο" απέναντι στον ΠΑΟΚ , στον δεύτερο ημιτελικό του Final Four.

Οι "πράσινες" ήταν καλύτερες για περίπου τριάντα λεπτά, αλλά η φθορά των φάουλ (σ.σ.: Νταϊάνα Ντέλβα και Τούλα Καλέντζου είχαν από τέσσερα από το τρίτο δεκάλεπτο) και τα πολλά λάθη επέτρεψαν στον Αθηναϊκό να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό. Ειδικά από τη στιγμή που η Ζωή Κεχαγιά έμοιαζε... ασταμάτητη στα τελευταία λεπτά σκοράροντας πολλά καθοριστικά καλάθια.

Κι αν η Νταϊάνα Ντέλβα έδειχνε να δίνει διαφορά ασφαλείας (67-63) στον Παναθηναϊκό με 40.9'' για το τέλος του αγώνα, το τρίποντο της Βάσως Δασκαλοπούλου στα 30.5'' έφερε το παιχνίδι στον πόντο (67-66). Ο Κώστας Παπαδόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ, έδωσε εντολή στις παίκτριές του για μεγάλη επίθεση, αλλά η Κιάνι Άλμπανεζ έκανε βήματα με αποτέλεσμα ο Αθηναϊκός να έχει τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι με 7.6'' να μένουν.

Η Ζωή Κεχαγιά βγήκε από τα σκριν, σούταρε για τρεις, αλλά αστόχησε. Εν τούτοις, η ομάδα του Γαβρίλου Καλογερόπουλου είχε μια δεύτερη ευκαιρία με 0.6'' στο ταμπλό. Ευκαιρία που πάντως δεν αξιοποίησε αφού το fade away σουτ της Κατερίνας Σπαθάρου δεν βρήκε τον στόχο. Έτσι, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη και μαζί το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (20/3, 15:00).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (9/15 βολές, 23/46 δίποντα, 4/12 τρίποντα, 33 ριμπάουντ (26+7), 14 λάθη, 13 ασίστ, 10 κλεψίματα, 4 τάπες): Καλέντζου 5 (1), Δανούση, Αυτζή 5 (1), Άλμπανεζ 18 (2), Κόνιαλη, Παντέλη 5, Σλούκα, Δίελα 13, Πατεράκη, Λύμουρα 4 (9 ριμπ., 6 ασ.), Ντέλβα 7, Κυριακοπούλου 10.

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (11/15 βολές, 14/38 δίποντα, 9/23 τρίποντα, 40 ριμπάουντ (27+13), 17 λάθη, 14 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα): Δασκαλοπούλου 10 (3), Σιδεράκη, Σπαθάρου 11 (3), Σταμάτη, Λουκάτου, Κλίτσα, Κεχαγιά 25 (2), Ντάναμ 9 (16 ριμπ.), Νίξινα 6, Ντάνιελ 5 (1).

Καλέντζου: "Κρατάμε μόνο την πρόκριση"

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, η Τούλα Καλέντζου μίλησε στην κάμερα της NOVA τονίζοντας πως " δεν έχει σημασία το πως προκριθήκαμε στον τελικό. Δεν μπορέσαμε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να βρούμε ρυθμό. Είχαμε διαρκώς προβλήματα με φάουλ, οπότε αναγκαστήκαμε να κάνουμε διαρκώς αλλαγές. Σημασία έχει ότι είμαστε στον τελικό μετά από ένα χρόνο απουσίας. Αυτό κρατάμε. Πρέπει να σκεφτούμε πολύ για το παιχνίδι της Κυριακής. Πρέπει να ξεκουραστούμε. Οι προπονητές έχουν πλέον την πολλή δουλειά", ενώ κατέληξε λέγοντας: " Αισθάνομαι πολύ όμορφα που θα είμαι παρούσα στον 11ο τελικό της καριέρας μου. Θέλω να πηγαίνει καλά η ομάδα μου, να κερδίζει και να διεκδικεί τίτλους".

Από την πλευρά της, η Ζωή Κεχαγιά υποστήριξε πως " παλέψαμε πολύ. Κρίθηκε σε ένα σουτ το παιχνίδι, πιστεύαμε πολύ ότι θα πάμε στον τελικό. Έγινε ένα όμορφο παιχνίδι, το ευχαριστήθηκε ο κόσμος. Δυστυχώς χάσαμε. Ήταν πολύ ωραίο παιχνίδι, αλλά ο νικητής είναι αυτός που χαίρεται απόψε. Εύχομαι να είμαστε και του χρόνου στο Final Four".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ