ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο ΟΑΚΑ δεν χάνει

Στο ΟΑΚΑ δεν χάνει
INTIME SPORTS

Εκτός από τους παίκτες και την καθοδήγηση του Ιβάνοβιτς ο Παναθηναϊκός είχε στο χθεσινό (9/10) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ακόμα ένα "όπλο". Δείτε ποια παράδοση διατηρήθηκε

Το "αιώνιο" ντέρμπι ανήκει πλέον στο παρελθόν, όμως πολλές φορές το παρελθόν έρχεται για να τονώνει το παρόν και να δίνει ώθηση. Στο χθεσινό (9/10) παιχνίδι ο Παναθηναϊκός είχε κι έναν απρόσμενο σύμμαχο που δεν ήταν άλλος από την προϊστορία.

Στο Κύπελλο Ελλάδας ο Παναθηναϊκός έχει φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό ως γηπεδούχος συνολικά έξι φορές μαζί με την χθεσινή. Τα πρώτα δύο παιχνίδια έγιναν το ένα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας (14/06/1976) και το άλλο στο Παναθηναϊκό Στάδιο (1/06/1977). Και στους δύο εκείνους αγώνες οι "ερυθρόλευκοι" πήραν το ροζ φύλλο αγώνα επικρατώντας με 64-60 και 110-68 αντίστοιχα.

Από το μακρινό 1977 οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά για τον θεσμό του Κυπέλλου με τους "πράσινους" ως οικοδεσπότες το 1996. Πλέον η έδρα του "τριφυλλιού" ήταν το κλειστό του ΟΑΚΑ, το οποίο έχει εξελιχθεί για απόρθητο φρούριο για τον Παναθηναϊκό. Στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων ο Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει ποτέ από τον Ολυμπιακό για τον θεσμό του Κυπέλλου. Οι "πράσινοι" μετράνε μόνο νίκες στα τέσσερα παιχνίδια που άνοιξαν τις πόρτες του ΟΑΚΑ για να υποδεχθούν τον "αιώνιο" αντίπαλο. Πιο συγκεκριμένα οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στον προημιτελικό το 1996 (85-72), στον ημιτελικό του 2001 (79-69), στον περσινό ημιτελικό (67-59) και στον χθεσινό προημιτελικό ( 77-76). Η παράδοση που "χτίζει" ο Παναθηναϊκός, ήδη μετρά τέσσερις νίκες και καμία ήττα μέσα στο ΟΑΚΑ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν έχουν παίξει ποτέ στο ΟΑΚΑ σε τελικό Κυπέλλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ