ΜΠΑΣΚΕΤ

Στην 3η θέση ο Φάρος, 74-61 τον Αθηναϊκό

Στην 3η θέση ο Φάρος, 74-61 τον Αθηναϊκό

Ο Φάρος Κερατσινίου νίκησε με 74-61 τον Αθηναϊκό στον μικρό τελικό του Κυπέλλου Γυναικών και στην παρθενική του συμμετοχή σε Final Four πήρε την 3η θέση.

Ο Φάρος Κερατσινίου ολοκλήρωσε νικηφόρα την πρώτη του παρουσία στο Final Four του Κυπέλλου Γυναικών, καθώς επικράτησε του Αθηναϊκού με 74-61 στον μικρό τελικό της διοργάνωσης. Η ομάδα του Κερατσινίου στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης είχε τον έλεγχο του αγώνα, καθώς επαλήθευσε τα προγνωστικά που την ήθελαν να είναι το φαβορί και δεν άφησε τον Αθηναϊκό να την απειλήσει.

Η Λικέντρα Τζόνσον (13 πόντοι, 11 ριμπάουντ), η Πελαγία Παπαμιχαήλ (17 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και η Αριστέα Μακγλάρα (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ) ξεχώρισαν από την πλευρά του Φάρου Κερατσινίου, ενώ διψήφια ήταν και η Ζωή Κεχαγιά (12 πόντοι). Η Τζέιμι Σουάν σημείωσε 17 πόντους, πήρε 11 ριμπάουντ και ήταν η καλύτερη παίκτρια από την πλευρά της ομάδας του Βύρωνα.

Οι ομάδες στην πρώτη περίοδο της αναμέτρησης συμβάδιζαν στο σκορ, αλλά στη συνέχεια ο τυπικά φιλοξενούμενος Φάρος Κερατσινίου αποτύπωσε στο παρκέ την διαφορά δυναμικότητας που τον χωρίζει από τον Αθηναϊκό. Η πλάστιγγα από το 15΄ (21-23) και μετά έγειρε προς το μέρος του Φάρου, ο οποίος κάνοντας σερί 0-11 ξέφυγε με 21-34 στο 18' κι εντέλει πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 11 πόντους (26-37, 20΄).

Οι Μαγκλάρα, Παπαμιχαήλ και Κεχαγιά έγραψαν το 26-43 στις αρχές της τρίτης περιόδου (22'), ενώ στα μισά της η ψαλίδα που χώριζε τις ομάδες άνοιξε στους 18 πόντους (29-47,25'). Ο Φάρος στο 26' έφτασε και πάλι στο +18 (34-52), αλλά ο Αθηναϊκός μείωσε σε 45-54, ενώ στην συμπλήρωση των 30' τις ομάδες χώριζαν 10 πόντοι (47-57). Ο Φάρος, όμως, στης τέταρτη... περίοδο... πάτησε και πάλι το "γκάζι" και κάνοντας επιμέρους σκορ 4-11 ξέφυγε με 51-68 στο 36'. Η ομάδα του Κερατσινίου δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει σε απόσταση τις αντιπάλους του και το άκουσμα της κόρνας της λήξης την βρήκε νικήτρια με 74-61.

Δεκάλεπτα: 12-15, 26-37, 47-57, 61-74

Αθηναϊκός (Καλογερόπουλος): Τζανετάτου 2, Κόνιαλη 3, Λιτλ 2, Σλούκα 14 (4/8 τρίποντα), Σουάν 17 (11 ριμπάουντ), Στούπα 12, Τραγούλια, Δορδοκίδη 2, Μπαλαμπάνη, Μαργαρίτη, ΜακΚέι 9, Γιαννίκου.

Φάρος Κερατσινίου (Λειβάδης): Γκριτζά 7, Παπαμιχαήλ 17 (5 ριμπάουντ), Μαγκλάρα 15 (7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Κεχαγιά 12, Τζόνσον 13 (11 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Καλογήρου 4, Σταμπούρλου, Δίελα, Αλεξανδρίδου, Γούναρη 4, Καρακασίδου.

Λειβάδης: "Πριν από τρία χρόνια παίζαμε στην ΕΣΚΑΝΑ...."

Ο προπονητής του Φάρου Κερατσινίου μετά το τέλος του ματς δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ: "Την Παρασκευή κάναμε μια κακή εμφάνιση με τον Ολυμπιακό. Τα κορίτσια είχαν πολύ άγχος και ήταν φανερό πιστεύω. Ήταν δύσκολο να επανέλθουν μετά τον ημιτελικό τα κορίτσια, γιατί πιστεύαμε πως θα έχουμε καλύτερη παρουσία στον ημιτελικό. Είναι επαγγελματίες παίκτριες όμως, βρήκαμε ρυθμό από την άμυνα σήμερα, παίξαμε καλύτερα, αλλά και πάλι όχι όπως θέλαμε και όπως παίζαμε στα προηγούμενα παιχνίδια".

Ο Φάρος αγωνίστηκε σε αυτό το Final Four με την Κεχαγιά να έχει μόλις επιστρέψει μετά από μακρά απουσία εξαιτίας τραυματισμού, αλλά και χωρίς την Ουόκερ: "Μας επηρέασε το πρόβλημα που είχε η Κεχαγιά το προηγούμενο διάστημα σίγουρα, γιατί είναι σημαντική παίκτρια για εμάς και σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Έπαιξε πολύ καλά και επανέρχεται. Δεν είναι 100% έτοιμη. Όσο για απουσία της Ουόκερ, δεν άλλαξε πολύ τα πράγματα, γιατί έχουμε και την Πέλη (Παπαμιχαήλ) και την Κέντρα (Λικέντρα Τζόνσον) που «φορτώθηκε» στην αρχή με φάουλ, αλλά και τις Δίελα και Γκριτζά που μπορούν να αγωνιστούν ως τεσσάρια. Μας βόλευαν και τα σχήματα του Αθηναϊκού με την Λιτλ στο τέσσερα κι έτσι βγάλαμε το παιχνίδι".

Όλα αυτά για μια ομάδα που ουσιαστικά κάνει τα πρώτα της βήματα στην κατηγορία των μεγάλων: "Είναι μεγάλη επιτυχία η παρουσία στο φάιναλ φορ για τον Φάρο. Είμαστε ευτυχισμένοι αν σκεφτείτε πως πριν τρία χρόνια παίζιαμε στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ και τώρα είμαστε στο φάιναλ φορ και στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Είναι ωραία τα συναισθήματα".

Όσο για την απουσία του κόσμου: "Είναι δύσκολο να παίζεις χωρίς κόσμο, αν και κάποιοι στο γυναικείο το έχουν συνηθίσει. Είναι δύσκολη κατάσταση και είναι κρίμα γιατί υπάρχουν καλές ομάδες και καλές παίκτριες και στο φάιναλ φορ και γενικότερα. Πιστεύω πως σιγά σιγά θα το αγαπήσει ο κόσμος περισσότερο το γυναικείο μπάσκετ".

Ο προπονητής του Αθηναϊκού, Γαβρίλος Καλογερόπουλος είπε: "Η προχθεσινή εμφάνιση δεν ήταν η πραγματική εικόνα του Αθηναϊκού, ούτε η σημερινή ήταν. Η καλύτερη μας παίκτρια, η Μακεϊ παίζει ουσιαστικά με ένα πόδι. Την χρησιμοποιήσαμε λίγο σήμερα, γιατί έχουμε ένα μικρό ροτέισον. Σημασία έχει ότι εμείς φέτος επενδύσαμε σε νέα παιδιά, 19χρονα, την Στούπα και την Τζανετάτου για να δημιουργήσουμε μια βάση με τις υπόλοιπες αθλήτριες που έχουμε. Μαζί με τις Σλούκα και Κόνιαλη θα χτιστεί ο Αθηναϊκός την επόμενη χρονιά έχοντας την προσθήκη ταλαντούχων νέων παιδιών".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ