ΜΠΑΣΚΕΤ

Σταμάτη: "Aυτή είναι η αρχή ενός Θρύλου"

Σταμάτη: "Aυτή είναι η αρχή ενός Θρύλου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εβίνα Σταμάτη κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας με τον Ολυμπιακό και στο Sport24.gr μιλά για την αρχή ενός θρύλου, για την γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Πειραιά που ξεκίνησε την συλλογή των τίτλων.

Ο Ολυμπιακός στην Λευκάδα νίκησε τον Παναθηναϊκό στον τελικό με 63-60 και κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο Ελλάδας της ιστορίας του. Η γκαρντ των Πειραιωτών, Εβίνα Σταμάτη, μίλησε στο Spor24.gr για την αρχή ενός θρύλου, για την γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Πειραιά που ξεκίνησε την συλλογή των τίτλων. Αναφέρθηκε στο περιστατικό που ανησύχησε την ομάδα , στην σιγουριά που είχε πως το τρόπαιο δεν θα χανόταν στον τελικό, δήλωσε πως είναι μεγάλη τιμή να φοράς την ερυθρόλευκη φανέλα και επεσήμανε πως ο μεγάλος στόχος είναι η κατάκτηση του Νταμπλ.

Σταμάτη: "Aυτή είναι η αρχή ενός Θρύλου"

-Πως ήταν η εμπειρία του φετινού Final-Four στην Λευκάδα;

"Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία. Όλοι στην ομάδα είμαστε χαρούμενοι για την κατάκτηση του τίτλου. Είναι μία ιδιαίτερη στιγμή για τον σύλλογο μας, καθώς αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος για το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Ήμασταν αποφασισμένες να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Το θέλαμε όλοι πάρα πολύ. Υπάρχει μεγάλη επιθυμία. Παίκτριες, προπονητές, διοίκηση, όλοι ήμασταν μία γροθιά, ενωμένοι και αποφασισμένοι να επιστρέψουμε από την Λευκάδα στον Πειραιά με το Κύπελλο. Είμαστε όλοι περήφανοι που το καταφέραμε. Το μόνο αρνητικό ήταν το τραγικό συμβάν, οι τραμπουκισμοί και η επίθεση που έγινε από κάποιους χούλιγκαν σε ξενοδοχείο που διέμεναν δικοί μας άνθρωποι".

Σταμάτη: "Aυτή είναι η αρχή ενός Θρύλου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Πως βιώσατε το επεισόδιο που συνέβη στην Λευκάδα; Ήταν κάτι που σας αναστάτωσε σαν ομάδα;

"Το συμβάν μας αναστάτωσε όλους. Ενημερωθήκαμε για αυτό το πρωί της Κυριακής. Είχαμε όλοι κατέβει για πρωινό και εκείνη την στιγμή ενημερωθήκαμε πως κάποιοι επιτέθηκαν με άγριες διαθέσεις σε ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν άνθρωποι δικοί μας, αλλά και κάποιοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Ανησυχήσαμε, γιατί στο ξενοδοχείο έμεναν γονείς, φίλοι και συγγενείς μας.

Το συμβάν έγινε στο κέντρο της πόλης. Εμείς ήμασταν αρκετά μακριά, έξω από την πόλη, δεν αισθανθήκαμε κίνδυνο. Είχαμε ασφάλεια. Όμως, είχαμε αγωνία για να μάθουμε τι συνέβη στους δικούς μας ανθρώπους. Ευτυχώς δεν χτύπησε κανείς αρκετά σοβαρά. Έγιναν και ζημιές σε αυτοκίνητα δικών μας ανθρώπων που ταξίδεψαν για να μας δουν στην Λευκάδα.

Τι να πω; Αυτό που συνέβη ήταν απαράδεκτο και ντροπιαστικό. Ο αθλητισμός ενώνει. Δεν χωράνε στον αθλητισμό αυτά τα περιστατικά. Υπάρχει αντιπαλότητα για 40 λεπτά, αλλά μετά, και με τις άλλες κοπέλες που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες, είμαστε φίλες και έχουμε καλές σχέσεις. Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει. Πρέπει να σταματήσουν επιτέλους αυτές οι συμπεριφορές. Προσβάλουν το μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα.

Αυτό που ήταν λυπηρό, επίσης, ήταν το γεγονός πως στο σημείο που έγινε η επίθεση δεν υπήρχε ασφάλεια, ενώ και ύστερα από το επεισόδιο, οι αρμόδιοι καθυστέρησαν να πάνε στο σημείο τόσο ώστε να ηρεμήσουν την κατάσταση, όσο και για να προφυλάξουν τους ανθρώπους που έμεναν και κυκλοφορούσαν σε εκείνο το σημείο. Υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση από τους αρμόδιους δυστυχώς. Δεν υπήρχαν τα απαραίτητα αντακλαστικά".

Σταμάτη: "Aυτή είναι η αρχή ενός Θρύλου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Στον ημιτελικό νικήσατε εύκολα, αλλά στον τελικό δυσκολευτήκατε. Είχατε άγχος για την κατάκτηση του Κυπέλλου;

"Στον ημιτελικό δείξαμε την δυναμική μας σαν ομάδα. Παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ, βρήκαμε ρυθμό στο παιχνίδι μας, κυριαρχήσαμε και νικήσαμε εύκολα τον ΠΑΟΚ. Δείξαμε στην πράξη το πόσο πολύ θέλαμε να πάρουμε το Κύπελλο. Η εμφάνιση μας στον ημιτελικό μας έδωσε αυτοπεποίθηση ενόψει του τελικού.

Στον τελικό όμως, η αλήθεια είναι πως παρουσιαστήκαμε κάπως νωχελικές. Δεν κάναμε καλό ξεκίνημα. Βγάζαμε μία νευρικότητα στο παιχνίδι μας. Είχαμε άγχος. Θέλαμε τόσο πολύ το τρόπαιο, έμενε ένα ματς, ήταν ο τελικός και μας βγήκε παραπάνω άγχος. Στη συνέχεια όμως αυτό το άγχος έγινε δημιουργικό και μας βοήθησε. Μιλήσαμε και μεταξύ μας στο ημίχρονο, είπαμε κάποια πράγματα που μας ξύπνησαν και βγήκαμε στο δεύτερο μέρος με αποφασιστικότητα να πάρουμε το Κύπελλο.

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αυτή η ομάδα έχει καρδιά Πρωταθλητή και έχει νοοτροπία νικητή. Βρεθήκαμε κάποια στιγμή σε δύσκολη θέση, αλλά βρήκαμε το σθένος να αντιδράσουμε και να γυρίσουμε το ματς. Νομίζω πως μας βοήθησε το γεγονός πως σε κρίσιμες φάσεις είχαμε καθαρό μυαλό, παίρνοντας σωστές αποφάσεις. Είμαστε μία ομάδα με καλή χημεία, έχουμε ποιότητα σαν ρόστερ, έχουμε ομαδικότητα, παίξαμε η μία για την άλλη και, έχουμε μάθε να παλεύουμε μέχρι το τέλος και δείξαμε στην πράξη στο δεύτερο ημίχρονο την αποφασιστικότητα μας να κατακτήσουμε τον τίτλο".

Σταμάτη: "Aυτή είναι η αρχή ενός Θρύλου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Έκανες εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό, μέτρησες 13 πόντους με 3 τρίποντα. Πως το έζησες το ματς, ποιες ήταν οι σκέψεις σου;

Αυτό που σκεφτόμουν στο ημίχρονο, όταν και ήμασταν πίσω στο σκορ, είναι πως αυτό το Κύπελλο δεν πρόκειται να χαθεί. Είχα (και έχω) μία μεγάλη σιγουριά και εμπιστοσύνη στην ομάδα μας. Ήμουν σίγουρη πως ήταν θέμα χρόνου να βρούμε ρυθμό και να γυρίσουμε το ματς. Σε όλο το παιχνίδι και στη συνέχεια, ήμουν σίγουρη πως θα νικήσουμε. Έχω μεγάλη πίστη σε αυτήν την ομάδα.

Μας βοήθησαν και τα λόγια της κόουτς στο ημίχρονο, καθώς στο πρώτο μέρος τα πράγματα δεν κυλούσαν καλά για εμάς. Μας τόνισε πως "έχετε κοπιάσει μία ολόκληρη χρονιά, έχετε κάνει μία τόσο μεγάλη προσπάθεια, έχετε δείξει την δυναμική σας, μην αφήσετε αυτό το παιχνίδι να χαθεί. Δείξτε στο γήπεδο τις ικανότητες σας, δείξτε στο γήπεδο την ανωτερότητα σας, δείξτε στο γήπεδο πως είστε καλύτερη ομάδα, παίξτε το καλό μπάσκετ που μπορείτε". Γενικότερα, μας εμψύχωσε, μιλήσαμε και με τα κορίτσια μεταξύ μας και στο δεύτερο ημίχρονο λειτουργήσαμε καλύτερα, παίξαμε το καλό μπάσκετ που ξέρουμε και μπορούμε, δείξαμε στην πράξη το πόσο καλή ομάδα είμαστε και πήραμε την νίκη και το Κύπελλο.

Ήταν σημαντικός παράγοντας και η βελτίωση που δείξαμε στην άμυνα. Η καλή άμυνα μας έδωσε ρυθμό. Όσον αφορά εμένα, έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα και αυτά που ζητούσε από εμένα ο κόουτς. Πήρα τις προσπάθειες που μου δόθηκαν και ευτυχώς μου μπήκαν τα σουτ, βοηθώντας και επιθετικά την ομάδα μου.

Σταμάτη: "Aυτή είναι η αρχή ενός Θρύλου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Ο μεγάλος στόχος της σεζόν για την ομάδα του Ολυμπιακού είναι το Νταμπλ στην Ελλάδα;

"Το Νταμπλ είναι ο μεγάλος στόχος της σεζόν. Είναι ο πρωταρχικός στόχος μας από την έναρξη της χρονιάς. Είναι τεράστια τιμή να αγωνίζεσαι φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού. Όλοι είμαστε περήφανοι για το γεγονός αυτό, και θέλουμε στην πρώτη σεζόν του τμήματος σε αυτήν την κατηγορία, να ολοκληρώσουμε την χρονιά με την κατάκτηση και του πρωταθλήματος, ύστερα και από την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Ο Ολυμπιακός είναι ένας τεράστιος σύλλογος που κάνει πρωταθλητισμό σε όλα τα σπορ. Ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί και εμείς είμαστε μία ομάδα με καρδιά και νοοτροπία νικητή και πρωταθλητή. Θέλουμε να φέρουμε όσους περισσότερους τίτλους γίνεται στον Ολυμπιακό. Το γεγονός πως αγωνιζόμαστε στον Ολυμπιακό μας δίνει μεγαλύτερο κίνητρο.

Θέλουμε να φέρουμε και άλλες διακρίσεις και υποσχόμαστε πως θα δώσουμε και άλλες επιτυχίες στον Ολυμπιακό. Θα πω το μότο που υπήρχε στα μπλουζάκια που φορέσαμε αμέσως μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου: αυτή είναι η αρχή ενός Θρύλου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ