ΜΠΑΣΚΕΤ

Σάκοτα: "Το άξιζαν τα παιδιά"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Παρά το ντελίριο ενθουσιασμού που επικρατούσε στα "Δύο Αοράκια", ο Ντράγκαν Σάκοτα παρουσιάστηκε απόλυτα ήρεμος στη Συνέντευξη Τύπου μετά το φινάλε του τελικού. Η συγκινητική αφιέρωση του τίτλου στον Νίκο Δημητρίου.

Την ώρα που οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγύριζαν έξαλλα την κατάκτηση του τίτλου στα "Δύο Αοράκια" , ο Ντράγκαν Σάκοτα παρουσιάστηκε απόλυτα ήρεμος και εγκρατής στη Συνέντευξη Τύπου.

" Συγχαρητήρια στα παιδιά, το άξιζαν σήμερα. Έπαιξαν ωραίο μπάσκετ, ήταν ωραίος τελικός. Συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου και τη διοίκηση που έκανε προσπάθεια εδώ και χρόνια να ανέβει η ομάδα στο σημείο που βρίσκεται τώρα. Ξέραμε ότι έχουμε να παίξουμε εναντίον μίας εκ των καλύτερων ομάδων στην Ευρώπη, ειδικά στην άμυνα. Μειώσαμε τα λάθη μας, ήμασταν αρκετά μέσα στο παιχνίδι, δεν χάσαμε τον έλεγχο. Όταν δεν βγήκαν κάποια εύκολα σουτ, μείναμε πιστοί στο πλάνο μας. Συγχαρητήρια σε όλους, πιστεύω ότι ο κόσμος της ομάδας χάρηκε πολύ. Ήθελε το Κύπελλο, το πήραμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για φέτος", ήταν η αρχική τοποθέτηση του προπονητή της ΑΕΚ, ο οποίος πρόσθεσε:

" Δεν ξέρω αν ένας προπονητής μπορεί να χορτάσει από Κύπελλα. Η αλήθεια είναι ότι δεν νιώθω ότι μου λείπει κάτι. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως το 2002 στο πρωτάθλημα, πιστεύω μέσα μου ότι είναι η στιγμή για εμάς. Πήραμε άξια το Κύπελλο".

Αναφορικά με το πως νιώθει που έδωσε στην ΑΕΚ έναν τίτλο σαν το Κύπελλο Ελλάδος, εξήγησε πως " λείπει ένα ευρωπαϊκό τώρα (γέλια). Ένας προπονητής δεν χορταίνει με τα Κύπελλα. Εγώ δεν νιώθω ότι κάτι μου λείπει. Πίστευα μόνος μου ότι είναι η στιγμή μας, όπως και το 2002 στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ. Δεν ξέραμε πώς θα αρχίσει το παιχνίδι, γιατί προερχόμασταν από κάποια παιχνίδια όχι υψηλού επιπέδου, αλλά προσαρμοστήκαμε γρήγορα και δεν αφήσαμε τον Ολυμπιακό να πάρει μπροστά. Αυτοπεποίθηση είχαμε, αντέξαμε και κάναμε λίγα λάθη. Άξια πήραμε το Κύπελλο. Ένας τίτλος έρχεται στη μέση της χρονιάς, αλλά δεν θέλω τα παιδιά να πιστέψουν ότι τελείωσε η σεζόν, γιατί έχουμε δρόμο μπροστά μας".

Σε ερώτηση για το που αφιερώνει τον τίτλο, απάντησε: " Η ΑΕΚ είναι μία οικογένεια, βλέπουμε πολλούς ανθρώπους από το 1968 στο γήπεδο, ακόμη και στο σπίτι μου. Η νίκη ανήκει σε πολλούς ανθρώπους, πρώτο από όλο τον Μάκη Αγγελόπουλο. Αλλά και στον φίλο μου τον συγχωρεμένο τον Νίκο Δημητρίου που τον σκεφτόμαστε. Σε πολύ κόσμο ανήκει κομμάτι αυτής της νίκης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ