ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρόκριση του Άρη με άμυνα σεμινάριο επί της Κύμης

Πρόκριση του Άρη με άμυνα σεμινάριο επί της Κύμης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Άρης μετέτρεψε σε υγιεινό περίπατο το νοκ άουτ προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με την Κύμη στη Nick Galis Hall επικρατώντας με 98-62 χάρη σε ένα εκπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο με άμυνα για σεμινάριο και σωστές επιλογές στην επίθεση που οδήγησαν στο επιμέρους σκορ 38-9(!!!).

Ο Άρης χάρη σε ένα εκπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο με άμυνα σεμινάριο και σωστές επιλογές στην επίθεση από τους παίκτες του που οδήγησαν στο επιμέρους σκορ 38-9(!!!) μετέτρεψε σε υγιεινό περίπατο το νοκ άουτ προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με την Κύμη και έφθασε δίκαια στη νίκη πρόκριση με 98-62. Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι 63 πόντοι που σημείωσαν οι "κίτρινοι" στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου αποτελούν ρεκόρ επί της παρουσίας του Δημήτρη Πρίφτη στην άκρη του πάγκου και στην τρίτη του χρονιά. Κι όσο για το σύνολο του Βασίλη Μπρατσιάκου πήρε μία γεύση της χρονιάς που την αναμένει στο άγνωστο για αυτήν πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας.

Ο Άρης παρουσίασε σε μεγάλο βαθμό την εικόνα που επιθυμεί ο προπονητής του Δημήτρης Πρίφτης στο πρώτο του παιχνίδι από το ξεκίνημα των φιλικών του πλήρης ενώπιον των φιλάθλων του στη Nick Galis Hall καθώς το παρών έδωσε εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ και ο Βίκτορ Σανικίτζε. Με έμφαση στην άμυνα, τέτοια που μπορεί ακόμη και να "στραγγαλίσει" τον αντίπαλό της όπως συνέβη στο δεύτερο δεκάλεπτο και από αυτήν να χτίσει την επίθεσή της.

Κι όσο για την Κύμη; Η εκ των νεοφώτιστων στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας γεύτηκε τις δυσκολίες που την περιμένουν για να πετύχει το στόχο της. Αυτόν της παραμονής της με το παιχνίδι αυτό ωστόσο να αποτελεί ένα μάθημα οδηγό για το σύνολο του Βασίλη Μπρατσιάκου στο να διορθώσει κακώς κείμενα και να εμφανιστεί έτοιμη για να μπορέσει να συγκεντρώσει τα ροζ φύλλα αγώνα που θα τις χρειαστούν.

Ο αγώνας

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Άρης μπορεί να ξέφυγε με 11-5 με το καλάθι του Μούρτου στον αιφνιδιασμό μετά το κλέψιμο του Σανικίτζε στο 3΄αλλά η Κύμη πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου μείωσε δυο φορές στον πόντο σε 12-11 με τον Ελ Αμίν στο 4΄ και 17-16 με τον Μόργκαν στο 8΄. Οι "κίτρινοι" όμως με το τρίποντο του Τζένκινς και αυτό του Ζάρα από την ασίστ του Αμερικανού πήγανε στο δεύτερο δεκάλεπτο με το υπέρ του 25-18.

Ένα δεύτερο δεκάλεπτο που έμελλε να είναι ονειρεμένο για τον Άρη και ταυτόχρονα εφιαλτικό για την Κύμη καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης με οδηγό την άμυνά της έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 38-9 και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 63-27 τελειώνοντας ουσιαστικά και το παιχνίδι αλλά και εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου για μία ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια.

Σε ένα δεύτερο δεκάλεπτο όπου η Κύμη όπως αποδείχθηκε έκανε το λάθος να το ξεκινήσει με το εύστοχο τρίποντο του Ελ Αμίν που μείωσε σε 25-21 στο 11΄. Κι αυτό καθώς ακολούθησε ένα σερί 17-0 για τον Άρη που προηγήθηκε με 42-21 στο 14΄ με το καλάθι του Ζάρα - με νταμπλ σκορ δηλαδή - και την πεντάδα των Κάμινγκς, Τζένκινς, Ζάρα, Τσαϊρέλη και Μπάκνερ να έβαλε τη σφραγίδα της.

Κι όσο μέχρι το σημείο που οι δύο ομάδες πήγανε στα αποδυτήρια με το 63-27 για τον Άρη χρειάστηκαν τα τρίποντα του Τζένκινς αλλά και η παρουσία του Σανικίτζε. Στην επιστροφή των δύο ομάδων και με τη διαφορά να βρίσκεται στο +36 (σ.σ. έμελλε να είναι και η μεγαλύτερη στο παιχνίδι) για τον Άρη οι "κίτρινοι" φρόντισαν να τη διαχειριστούν ακόμη και αν έμειναν στους 10 πόντους στην επίθεσή του στο τρίτο δεκάλεπτο με το σκορ στην ολοκλήρωσή του να είναι στο 73-45. Τέλος στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο η Κύμη μπόρεσε να μειώσει δύο φορές στους 26 πόντους τη διαφορά (73-47 με το κάρφωμα του Τουτζιαράκη στο 31΄ και 75-49 με το δίποντο του Ελ Αμίν στο 32΄) πριν το τελικό 98-62 για την ομάδα της Θεσσαλονίκης με τους φιλάθλους της να ζήτησαν την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Διαιτητές: Φούφης, Μπήτης, Συμεωνίδης.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 63-27, 73-45, 98-62.

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Μαρμπλ 9, Ξανθόπουλος 5(1), Φλιώνης 2, Τσαϊρέλης 5, Τζένκινς 14(4/6τρ.), Κάμινγκς 14(6ασ.), Ζάρας 7(1), Μούρτος 9, Σίμτσακ 2, Μπάκνερ 13, Σανικίτζε 11(10ριμπ., 6ασ.), Καββαδάς 7.

ΚΥΜΗ (Μπρατσιάκος): Αμπντούλ Αλίμ 2, Γκριν 5(1), Τουντζιαράκης 5, Σχίζας 4, Σιγκούνας 2, Τσούπκοβιτς 6, Τζόλος 2, Ψαθάς, Σταμάτης 7, Πάλμπλαντ 3(1), Μόργκαν 11, Ελ Αμίν 15(3).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ