ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρίφτης: "Καταλυτική η παρουσία μας στο δεύτερο δεκάλεπτο"

Πρίφτης: "Καταλυτική η παρουσία μας στο δεύτερο δεκάλεπτο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Πρίφτης στη Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της νίκης πρόκρισης επί της Κύμης στη Nick Galis Hall στάθηκε περισσότερο σε ότι έγινε στον αγώνα πριν και μετά το δεύτερο καταιγιστικό δεκάλεπτο της ομάδας του.

Στην εικόνα του Άρη πριν και μετά το δεύτερο καταιγιστικό δεκάλεπτο που είχε στάθηκε ο τεχνικός του Δημήτρης Πρίφτης στη Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της νίκης πρόκρισης επί της Κύμης στη Nick Galis Hall. Κι όσον αφορά το τεχνικό της Κύμης Βασίλη Μπρατσιάκο υποστήριξε πως η ομάδα του το ήθελε αυτό το παιχνίδι.

Ο τεχνικός του Άρη μίλησε καταρχήν για την Κύμη λέγοντας: "Είχε μια πολύ καλή διαδρομή, έπαιξε δύσκολα παιχνίδια, είναι ισορροπημένη ομάδα και θα έχει καλή πορεία στο πρωτάθλημα", για να σταθεί αμέσως μετά στο παιχνίδι.

"Ήταν καταλυτική η παρουσία μας στο δεύτερο δεκάλεπτο, κυρίως αμυντικά και εκεί δόθηκε και ένα στίγμα… Στο τρίτο δεκάλεπτο – και θα πρέπει να είμαι πιο αυστηρός με τους παίκτες μου – δεν ήμασταν σοβαροί, δεν είχαμε συγκέντρωση. Η Κύμη ήταν δεδομένο ότι θα ήταν λίγο πιο σκληρή και πιο συγκεντρωμένη, δεν είχαμε καλή συμπεριφορά, με προβληματίζει αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά, για να βελτιωθούμε. Έγιναν 55 λάθη, ήταν σαν ζούγκλα, είναι αδικαιολόγητο.Το ίδιο πιστεύω ότι θεωρεί και ο κόουτς Μπρατσιάκος".

Αναφερόμενος στον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του τόνισε: "Σε κάθε παιχνίδι τεστάρουμε τις δυνατότητές μας, ειδικά τώρα που τα παιχνίδια έχουν κόστος. Σήμερα ήταν νοκ άουτ παιχνίδι, όλα είναι σοβαρά. Κάθε ματς είναι τεστ. Έχουμε μια αθλητικότητα και αυτή πρέπει να βγάλουμε στο αμυντικό κομμάτι και να γίνουμε σοβαροί και λιγότερο επιπόλαιοι στην επίθεση. Ο παίκτης ενστικτωδώς χαλαρώνει όταν έχει διαφορά… Αυτό έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο. Το ότι δεν είμαστε σε βαθμό ετοιμότητας σε επίπεδο τακτικής δεν είναι έκπληξη για μένα, θέλουμε πολλή δουλειά…".

Μπρατσιάκος: "Το θέλαμε αυτό το ματς"

Ο τεχνικός της Κύμης, Βασίλης Μπρατσιάκος, τόνισε πως το παιχνίδι με τον Άρη ήταν για την ομάδα του γιορτή και μόνο που πάτησαν στο παρκέ που το έχουν πατήσει ιερά τέρατα του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ.

"Για μας ήταν γιορτή το σημερινό παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό ότι βρισκόμασταν σε αυτό το παρκέ που το έχουν πατήσει ιερά τέρατα του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ. Είμαστε μέσα στο πλάνο μας, είχαμε σχεδιάσει να κάνουμε τρία πολύ δυνατά φιλικά παιχνίδια, με αρκετό κόσμο και το σημερινό ήταν αυτό που το θέλαμε πάρα πολύ, σε ότι αφορά την προετοιμασία μας για το Λαύριο (σ.σ. στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος).

Νομίζω ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Άρης όμως σοβάρεψε την άμυνά του στη δεύτερη περίοδο, έκλεισε τους διαδρόμους, σκέπασε τα καλάθια και πήρε έκταση η διαφορά. Στο ημίχρονο σχεδιάσαμε κάποια πράγματα, ήμασταν ανταγωνιστικοί και βοηθήσαμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος με το Λαύριο".

Όταν ρωτήθηκε για το άσχημο δεύτερο δεκάλεπτο της ομάδας του απάντησε: "Έχουμε αρκετούς ρούκι και χρειάζονται περίοδο προσαρμογής, γι’ αυτό θέλαμε αυτό το ματς. Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν μπορούσαμε να κάνουμε ούτε καν το άουτ, αλλά είναι καλό αυτό. Θα βελτιωθούμε και θα είμαστε καλύτεροι εκεί που πρέπει…".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ