ΜΠΑΣΚΕΤ

Π. Διαμαντόπουλος στον Sport24 Radio: "Μπορεί να παίξει ο Βασιλόπουλος;"

ΑΕΚ - ΜΠΑΙΡΟΙΤ / CHAMPIONS LEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΑΕΚ - ΜΠΑΙΡΟΙΤ / CHAMPIONS LEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο διευθυντής του Sport24 Radio 103,3, Παντελής Διαμαντόπουλος, στην εκπομπή "Είναι να γελάει κανείς", έριξε... "βόμβα" για την συμμετοχή του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο διευθυντής του Sport24 Radio 103,3, Παντελής Διαμαντόπουλος, στην εκπομπή "Είναι να γελάει κανείς", έθεσε θέμα (μη) συμμετοχής του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ της ΑΕΚ του Ολυμπιακού (17/2, 17.15). Κάτι που σημαίνει ότι η παρουσία του 34χρονου φόργουορντ είναι στον... αέρα.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μεσούσης της σεζόν αποχώρησε από τον Άρη για να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ, της οποίας ήδη ενισχύει τις προσπάθειες. Ο διεθνής φόργουορντ έχει κανονικά δικαίωμα συμμετοχής στην Stoiximan.gr Basket League, καθώς ο κανονισμός επιτρέπει σε έναν Έλληνα αθλητή να αγωνιστεί σε δύο ομάδες την ίδια σεζόν, αλλά στο Κύπελλο, όπως τόνισε ο Παντελής Διαμαντόπουλος τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Το Κύπελλο διεξάγεται βάσει της δικής του προκήρυξης και όχι βάσει εκείνης του ΕΣΑΚΕ και σε αυτήν αναφέρεται πως ένας παίκτης δεν μπορεί να αγωνιστεί σε διαφορετικές ομάδες και πως αν αυτό συμβεί υπάρχει δικαίωμα ένστασης πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης.

Ο διευθυντής του Sport24 Radio 103, αναλυτικά αναφέρθηκε στην παράγραφο 3 του άρθρου 24 της προκήρυξης του Πρωταθλήματος, στην οποία αναγράφεται πως "η κατ’ εξαίρεση δυνατότητα μιας ΚΑΕ να χρησιμοποιήσει αθλητή που αγωνιζόταν σε άλλη ΚΑΕ εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου ισχύει μόνο για το Πρωτάθλημα".

Επίσης διευκρίνισε πως βάσει του άρθρου 5 της σχετικής προκήρυξης για το δικαίωμα συμμετοχής αθλητών στο Κύπελλο εφαρμόζεται αποκλειστικά ο Κανονισμός της ΕΟΚ.

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος επισήμανε επίσης πως το άρθρο 36 στον Κανονισμό ΕΟΚ αναφέρει πως "ουδείς έχει δικαίωμα συμμετοχής σε δύο σωματεία που αγωνίζονται στο ίδιο πρωτάθλημα την ίδια αγωνιστική περίοδο", ενώ σημείωσε πως το άρθρο 54 του Κανονισμού της ΕΟΚ προβλέπει πως "σε περίπτωση παράβασης αυτής της υποχρέωσης και αντικανονικής συμμετοχής αθλητή, το αντίπαλο σωματείο μπορεί να υποβάλλει ένσταση – καταγγελία πριν την έναρξη του αγώνα υπογεγραμμένη από τον αρχηγό της ομάδας ή τον προπονητή".

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος αναρωτήθηκε αν οι ομάδες είναι ενήμερες για το συγκεκριμένο άρθρο τις προκήρυξης και αν ναι, ποιες θα είναι επόμενες κινήσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ