ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Παναθηναϊκός έκανε καταγγελία για τις δηλώσεις της Καπογιάννη

Ο Παναθηναϊκός έκανε καταγγελία για τις δηλώσεις της Καπογιάννη

Οι δηλώσεις της Ελένης Καπογιάννη σε συνέντευξη της στην εφημερίδα "ΦΩΣ", για τα όσα είπε στις αθλήτριες της στα αποδυτήρια, εξόργισαν τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, ο οποίος προχώρησε σε καταγγελία.

ΟΕρασιτέχνης Παναθηναϊκόςκατήγγειλε την Τετάρτη στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος την προπονήτρια του Ολυμπιακού, για όσα δήλωσε στην αθλητική εφημερίδα "ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ", στον απόηχο της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ γυναικών.

ΗΕλένη Καπογιάννηκλήθηκε να παραθέσει την ομιλία της στις παίκτριες στα αποδυτήρια και απάντησε: "Είπα στις παίκτριες στα αποδυτήρια 'μ@@@@@ς, παίξτε το μπάσκετ που ξέρετε και ας χάσετε. Να πλησιάσουμε τον χαρακτήρα μας, όμως, τον χαρακτήρα της ομάδας μας. Αν βγάλετε τα σήματα από τις φανέλες, αυτές του Παναθηναϊκού δέκα φορές να τις αντιμετωπίσετε, δέκα φορές θα τις γ@@@@@@ε'". Το απόσπασμα, το οποίο βρίσκεται και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας στο φύλλο της Τρίτης, εξόργισε τους ανθρώπους του "τριφυλλιού", οι οποίοι υποστηρίζουν στην καταγγελία τους ότι τέτοιες δηλώσεις προάγουν τη βία.

Αναλυτικά, η Ελένη Καπογιάννη μίλησε στο "ΦΩΣ" για:

-το αν φοβήθηκε για την ήττα: "Όχι δεν ήμουν φοβισμένη. Προσπάθησα να είμαι ήρεμη για να μη μεταδώσω περισσότερο εκνευρισμό στην ομάδα. Τα κορίτσια είχαν άγχος και επηρεάστηκαν από τα επεισόδια που είχαν γίνει το πρωί. Η στάση μου λοιπόν στον πάγκο ήταν θέμα στρατηγικής".

-τι είπε στις παίκτριές της στο ημίχρονο: "Στο ημίχρονο λοιπόν τους είπα κάποια πράγματα στα αποδυτήρια. Τους είπα ότι για έναν ανεξήγητο λόγο παίζουν παθητικά και δεν έχουν την ενέργεια που θέλουμε στην άμυνά μας, από την οποία άμυνά μας ξεκινάνε όλα. Τους είπα και κάποιες... πικάντικες κουβέντες. Τους είπα "μ@@@ες, παίξτε το μπάσκετ που ξέρετε και μπορείτε, και ας χάσετε. Να πλησιάσουμε τον χαρακτήρα μας όμως, τον χαρακτήρα της ομάδας μας. Αν βγάλετε τα σήματα από τις φανέλες, αυτές του Παναθηναϊκού 10 φορές να τις αντιμετωπίσετε, 10 φορές θα τις γαμ@@@@ε!".

-τα επεισόδια στο ξενοδοχείο: «Είχαμε συγγενείς στο ξενοδοχείο αυτό. Εγώ είχα τον αδερφό μου, του έσπασαν το αμάξι. Έσπασαν το αμάξι της Χατζηνικολάου. Έσπασαν το αμάξι του αδερφού της Χαλιβέρα. Τα έκαναν λαμπόγυαλο. Μιλάμε για 6.000-7.000 ευρώ ζημιά έκαστος. Είναι πρωτόγνωρο αυτό για εμάς, να παίζεις σε κλίμα τρομοκρατίας πριν από τον τελικό. Αυτά τα γεγονότα όμως επηρέασαν τη σκέψη και την ψυχολογία στην ομάδα μας. Καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για γυναίκες, δεν είμαστε συνηθισμένες σε χουλιγκανισμό. Απορούσαμε όλοι πού ήταν τα δρακόντεια μέτρα που έλεγαν. Δεν ήξερε η αστυνομία ότι θα γινόταν αυτή η επιδρομή; Γιατί δεν φυλασσόταν επαρκώς η γέφυρα; Εδώ μιλάμε για νησί που αν φυλάς τη γέφυρα, ούτε να μπουν μπορούν ούτε να φύγουν μπορούν - σε περίπτωση που μπούνε. Η απορία μου είναι ανθρώπινη".

-το αν θα ήθελε κάποια παίκτρια του Παναθηναϊκού στον Ολυμπιακό: "Όχι. Είμαι πολύ ευχαριστημένη με τις παίκτριες μου. Τη Μαριέλλα Φασούλα θέλω, την κόρη του Φασούλα, που σπουδάζει και παίζει μπάσκετ στις ΗΠΑ! Το ξέρω ότι είναι φανατική Ολυμπιακός. Αλλά είναι και μεγάλο ταλέντο. Πανύψηλη και νεαρή, σπουδαίο ταλέντο. Αυτή θα ήθελα στον Ολυμπιακό, παίκτρια νεαρή με μέλλον".

-τον ανδρικό Ολυμπιακό: "Ο Ολυμπιακός έχει πολύ δύσκολο έργο. Διότι έχει χαλάσει λίγο η χημεία της ομάδας με τους τραυματισμούς και τις προσθήκες. Ο Ολυμπιακός πρέπει να νικήσει και τη Ρεάλ και την ΤΣΣΚΑ στην έδρα του και την Χίμκι έξω. Το θεωρώ πολύ δύσκολο να πάρει και τα τρία αυτά ματς. Είναι ομάδες που παίζουν πολύ καλό μπάσκετ. Η Χίμκι βεβαίως πήρε τον Ιβάνοβιτς πριν από λίγες μέρες. Δεν ξέρω καθαρά μπασκετικά πώς θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός. Από θέμα όμως χαρακτήρα και μετάλλου μπορεί να τα καταφέρει, έχει τον χαρακτήρα και το τσαγανό, έχει τη στόφα να κάνει την ανατροπή ο Ολυμπιακός και να περάσει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ