ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο νόμος του Nick Galis Hall!

Ο νόμος του Nick Galis Hall!

Ο Άρης πήρε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος καθώς μέσα σε αποθέωση στην κατάμεστη Nick Galis Hall κέρδισε την ΑΕΚ με 64-61. Σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από την διακοπή μίας ώρας μετά την κατεδάφιση της μίας μπασκέτας από το κάρφωμα του Τζαμέλ Χάγκινς στο 21'.

Μέσα σε αποθέωση στην κατάμεστη Nick Galis Hall, ο Άρης κέρδισε με 64-61 την ΑΕΚ και πήρε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από την διακοπή μίας ώρας μετά την κατεδάφιση της μίας μπασκέτας από το κάρφωμα του Τζαμέλ Χάγκινς στο 21' στην back door πάσα του Ντόμινικ Γουότερς!

Παρ' όλα αυτά οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έδειξαν τόσο παθιασμένοι για να πάρουν τη νίκη-πρόκριση που όσο και αν... κρύωσαν δεν τα παράτησαν. Ακόμη και όταν αυτοί του Ντράγκαν Σάκοτα κατάφεραν με παίκτη κλειδί τον Γιάννη Καλαμπόκη και επιθετικούς εκφραστές τους Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Μιλάν Μιλόσεβιτς να ξεπεράσουν την πίεση της κερκίδας και το εις βάρος τους -6.

Η ατμόσφαιρα όμως που υπήρχε για ακόμη μία φορά έδωσε την ώθηση που απαιτούνταν στον Άρη να λυγίσει την "πεισματάρα" ΑΕΚ είτε νωρίτερα με τον Βασίλη Σίμτσακ αλλά κυρίως με τον Τζαμέλ Χάγκινς και τον Τζέρελ ΜακΝίλ και να πανηγυρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο νόμος του Nick Galis Hall!

Σε παιχνίδι που από το ξεκίνημά του ήταν ντέρμπι με την ΑΕΚ να βρίσκει τις λύσεις μέσα σε μία καυτή ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι φίλαθλοι του Άρη, που έδωσαν την δική τους νότα στις κερκίδες της Nick Galis Hall. Με τον τρόπο αυτό έδιναν την ώθηση στους παίκτες του Πρίφτη ώστε στα δύο πρώτα δεκάλεπτα να μην μπορέσει να ανοίξει την διαφορά πάνω από τους έξι πόντους.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Τζαμέλ Χάγκινς όντας πρώτος σκόρερ του Άρη και του παιχνιδιού με 17 πόντους αλλά και γιατί ήταν αυτός που με το δυναμικό του κάρφωμα κάνοντας το 40-36, 9'03" πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έφερε μία διακοπή μιας ώρας στον νοκ άουτ προημιτελικό του Κυπέλλου πριν έρθει η πρόκριση για την ομάδα του.

Ο αριθμός του αγώνα

Οι 18 ασίστ του Άρη έναντι των 13 της ΑΕΚ που κάλυψαν την διαφορά στα ριμπάουντ όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε 37 και η "Ένωση" 46.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Στο ξέσπασμα του Άρη στο τελευταίο λεπτό με το καλάθι του ΜακΝίλ που έκανε το 59-58 στα 59", την τάπα του Χάγκινς στον Καλαμπόκη και το καλάθι του Αμερικανού σέντερ του Άρη που έκανε το 61-58 επί της ΑΕΚ στα 29".

Ο αγώνας

Σε ένα κλειστό πρώτο δεκάλεπτο ο Άρης μπορεί να προηγήθηκε με 4-0 διά χειρός Χάγκινς και Γουότερς αλλά η ΑΕΚ με εκφραστές τους Μαυροκεφαλίδη, Μιλόσεβιτς και Χέρστον προσπέρασε με 4-5 και 6-9 και ξέφυγε στο 6' με 10-15 με το καλάθι του Μαυροκεφαλίδη. Ο Άρης με το τρίποντο του ΜακΝίλ ισοφάρισε σε 17-17 αλλά η ΑΕΚ πήγε στο δεύτερο κομμάτι του παιχνιδιού με το υπέρ της 18-21.

Με το τρίποντο του Παπαντωνίου η ΑΕΚ ξέφυγε 18-24 στην πρώτη από τις δύο φορές που πήγε την διαφορά στο υπέρ της +6 με την επόμενη να ήταν στο 13' όταν ο Μιλόσεβιτς με 2/2 βολές του έκανε το 20-26. Παρά την απουσία του Γουάιτ που είχε φορτωθεί με 4 φάουλ και με την ταυτόχρονη παρουσία στο παρκέ των Ξανθόπουλου και Γουότερς έτρεξε ένα σερί 11-2 και στο 15΄ προηγήθηκε με 2/2 βολές του Γουότερς με 31-28. Η ΑΕΚ με το τρίποντο του Μαυροκεφαλίδη πήρε προβάδισμα και πάλι με 31-33 αλλά ο Άρης ισοφάρισε πριν από την αποχώρηση στα αποδυτήρια με τον ΜακΝίλ να κάνει το 36-36.

Το χρονικό της... κατεδάφισης

Με την επιστροφή των δύο ομάδων ο Χάγκινς μπήκε σαν "μαινόμενος ταύρος" και καρφώνοντας δυναμικά στην back door πάσα του Γουότερς "γκρέμισε" την μπασκέτα κάνοντας το 40-36 9'03" πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Ένα κάρφωμα που είχε σαν αποτέλεσμα να επέλθει διακοπή αφού για να ξεκινούσε εκ νέου το παιχνίδι θα έπρεπε να αντικατασταθεί το στεφάνι.

"Υπάρχει βλάβη στο στεφάνι αφού στράβωσαν τα ελατήρια", όπως παραδέχθηκε ο κομισάριος του παιχνιδιού Αλέκος Σημιτόπουλος στην κάμερα της NOVA. Μετά από το πέρας όμως του 20λεπτου και με την λύση να μην είχε δοθεί ακόμη το ερώτημα γινόταν ολοένα και πιο εύλογο με το τι θα γινόταν με την συνέχεια του παιχνιδιού. Παρά τις προσπάθειες που είχαν καταβληθεί, δεν είχε δοθεί λύση με τον κανονισμό να κάνει λόγο για εύλογο χρονικό διάστημα.

Ο νόμος του Nick Galis Hall!

Κι όσο για τον κίνδυνο τυχόν διακοπής που είχε αρχίσει να γεννάται; Ο κομισάριος του παιχνιδιού τοποθετήθηκε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού λέγοντας χαρακτηριστικά: "Την απόφαση θα την πάρει η επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΟΚ που ορίζει".

Στις 21:24 ο διευθυντής επικοινωνίας της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Νικολάου, τόνισε: "Θα περιμένουμε μισή ώρα αλλιώς το ματς θα διακοπεί. Οι παίκτες έχουνε κρυώσει γιατί έχουμε παιχνίδι το Σάββατο με τον ΠΑΟΚ και δεν θέλουμε να χαλάσει ο προγραμματισμός μας".

Κι αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, επισήμανε με αισιοδοξία: " Πιστεύω ότι θα γίνει το ταμπλό και θα συνεχιστεί το παιχνίδι κανονικά". Τελικά μετά από μία ώρα διακοπής το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά στις 21:40 με το σκορ 40-36 στα 9'03" για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Πήρε το "θρίλερ" ο Άρης

Ο Άρης μπήκε φουριόζος και με τον Χάγκινς ξέφυγε αυτός τη φορά αυτή με έξι πόντους με 42-36. Η ΑΕΚ αν και επηρεασμένη αρχικά από την διακοπή κατάφερε να μειώσει σε 42-41 αλλά με το κρυφό χαρτί του Πρίφτη στο παρκέ τον Σίμτσακ να δίνει λύσεις σε άμυνα και επίθεση ξέφυγε εκ νέου με έξι πόντους (51-45) με τις 1/2 βολές του Χάγκινς 2'31" για το 30'. Σε ένα διάστημα όπου ο Καλαμπόκης μείωσε για την ΑΕΚ σε 51-47 και στο ξεκίνημα του τετάρτου δεκαλέπτου της έδωσε το προβάδισμα με 51-52, 8'31" για το τέλος του.

Η ψυχολογία είχε περάσει πλέον στην πλευρά της ομάδας του Σάκοτα που με το εύστοχο τρίποντο του Παπαντωνίου ξέφυγε με 51-55, τρέχοντας ένα σερί 0-10. Η κερκίδα όμως δεν το έβαλε κάτω και έσπρωξε τους παίκτες του Πρίφτη στην δική τους αντίδραση που ήρθε αρχικά με το τρίποντο του Πελεκάνου στο 34' και το καλάθι του Γουάιτ για το προσπέρασνα με 56-55. Σε ένα παιχνίδι που πήγε στην δύναμη η ΑΕΚ πήρε και πάλι το προβάδισμα με τις 2/2 βολές του Μιλόσεβιτς στο 36΄ και μία ακόμη (1/2) να κάνει το 56-58, αλλά ο νόμος του Nick Galis Hall μίλησε για μία ακόμη φορά.

Η ομάδα του Πρίφτη ξέσπασε στο τελευταίο λεπτό με το καλάθι του ΜακΝίλ που έκανε το 59-58 στα 59", την τάπα του Χάγκινς στον Καλαμπόκη και το καλάθι του Αμερικανού σέντερ του Άρη που έκανε το 61-58 επί της ΑΕΚ στα 29". Ο Γουόρεν αστόχησε σε τρίποντο στα 23" και ο Γουότερς με 2/2 έγραψε ουσιαστικά τους τίτλους τέλους κάνοντας το 63-58 πριν από το τελικό 64-61 που έδωσε το εισιτήριο της πρόκρισης για τους ημιτελικούς του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 36-36, 51-47, 64-61.

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 6(2), Τσούπκοβιτς 2, Γουάιτ 4, Γουότερς 10(6ασ.), Ζάρας 5(1), Χάγκινς 17(3/7β., 7/15διπ., 10ριμπ.), Κοέν 3(1), Μούρτος 2, Σίμτσακ 6, ΜακΝίλ 9(1).

ΑΕΚ (Σάκοτα): Ανοσίκε 5, Παπαντωνίου 7(2), Χέρστον 10(1), Μιλόσεβιτς 11(9ριμπ.), Σκραμπ 3(1), Μαυροκεφαλίδης 13(2/3β., 4/9β., 1/4τρ.), Σαρικόπουλος, Καλαμπόκης 8, Γουόρεν 4.

Ο νόμος του Nick Galis Hall!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ