ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Κόροιβος άλωσε την Περιβόλα, 88-82 τον Απόλλωνα Πατρών

Ο Κόροιβος άλωσε την Περιβόλα, 88-82 τον Απόλλωνα Πατρών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κόροιβος έκανε την έκπληξη, κερδίζοντας εκτός έδρας τον Απόλλωνα Πατρών (82-88) για το Κύπελλο Ελλάδος. Με ανατροπή στο τελευταίο δίλεπτο επικράτησε η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου.

Την έκπληξη στο Κύπελλο Ελλάδος έκανε ο Κόροιβος, ο οποίος ξεπέρασε το εμπόδιο του Απόλλωνα Πατρών και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου επικράτησε αυτής του Κώστα Μέξα στην "Περιβόλα" (88-82), παρά το γεγονός ότι την ακολουθούσε η ταμπέλα του underdog.

Από νωρίς, οι φιλοξενούμενοι έβαλαν δύσκολα στους γηπεδούχους, αποδεικνύοντας πως δεν επρόκειτο να πετάξουν λευκή πετσέτα, πόσω μάλλον να παραδοθούν άνευ... μάχης. Οι παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου μπήκαν αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μετατρέψουν το παιχνίδι σε ντέρμπι. Κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο τέλος του α' δεκαλέπτου (18-19), το οποίο διατήρησαν στη συνέχεια, έστω κι αν χρειάστηκαν το τρίποντο του Άντρεα Μιλουτίνοβιτς από τα 20 μέτρα. Ο παίκτης του Κοροίβου σκόραρε για τρεις στην εκπνοή του ημιχρόνου, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με +1 (37-38).

Στο β' μέρος, το άγχος φάνηκε να "πνίγει" τους παίκτες του Απόλλωνα Πατρών, οι οποίοι είδαν τους φιλοξενούμενους να φτάνουν μέχρι το +10 (44-54 στο 25') και αργότερα μέχρι το +11 (67-78 στο 34'). Οι προσπάθειες των "μελανόλευκων" για ανατροπή δεν σταμάτησαν πάντως, με τον Διαμαντή Σλαφτσάκη να σκοράρει συνεχόμενα προσωπικά καλάθια και τον Κρις Τζόουνς να φέρνει τα πάνω κάτω (80-78 στο 38').

Στην τελική ευθεία του αγώνα όμως, ο Κόροιβος ήταν αυτός που παρουσιάστηκε πιο ψύχραιμος και έτοιμος να "αρπάξει" τη νίκη, με τους παίκτες του να ευστοχούν στις ελεύθερες βολές που εκτέλεσαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Κάπως έτσι, προέκυψε το τελικό +6 (82-88) το οποίο τους στέλνει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Επόμενος αντίπαλος είναι ο Προμηθέας Πατρών (1/10, 17:00), με τον νικητή της αναμέτρησης να εξασφαλίζει την παρουσία του στους "8" του θεσμού.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 37-38, 56-61, 82-88.

Απόλλων Πατρών (Μέξας): Τζόουνς 28, Βεργίνης 9 (3) Σλαφτσάκης 6, Τσιάρας 13 (3) Καλινόσκι 14 (4), Μπάβτσιτς 4 , Ράσελ 4, Κόμπινς 4, Διαμαντάκος, Κουζέλογλου, Ναούμης.

Κόροιβος (Καλαμπάκος): Γκότσερ 14 (2), Χατζηνικόλας 6 (2), Μιλουτίνοβιτς 16 (2), Σαχπατζίδης 7, Σπυριδωνίδης 2, Μπράουν 24 (5), Μιχάλογλου 3 (1), Χολ 16.

Καλαμπάκος: "Νίκη - τονωτική ένεση"

Ο προπονητής του Κοροίβου, Ντίνος Καλαμπάκος, ανέφερε ότι " ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, το οποίο ευχαριστήθηκε ο κόσμος. Και οι δύο προπονητές βγάλαμε τα συμπεράσματά μας για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ομάδες μας. Βέβαια, το συγκεκριμένο παιχνίδι ούτε για εμάς, ούτε για τον Απόλλωνα, λέει κάτι ξεχωριστό, καθώς στο τέλος το Κύπελλο θα καταλήξει είτε στον Παναθηναϊκό, είτε στον Ολυμπιακό. Βέβαια, για εμάς αυτή η νίκη ήταν μια τονωτική ένεση, ίσως, όμως, μας κάνει κακό, παρά καλό, όταν κερδίζεις καλές ομάδες όπως ο Απόλλων και δεν βάζεις το κεφάλι κάτω για να συνεχίσει όπως πρέπει".

Από μέρους του, ο Κώστας Μέξας δήλωσε: " Συγχαρητήρια στον Κόροιβο για την πρόκριση που πήρε. Εμείς, επιστρέφοντας από την Κρήτη, θεωρήσαμε ότι θα ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλό μας και καλύτεροι απ’ ό,τι παρουσιαστήκαμε στο τουρνουά του Ρεθύμνου. Όταν μπαίνεις με ψηλά το κεφάλι στο γήπεδο, πέφτει... σφαλιάρα και λογικά προσγειώνεσαι. Ελπίζω να πήραμε το μάθημά μας όλοι μας. Έγιναν και λάθη τακτικά δικά μου και εγώ προσωπικά αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας. Σίγουρα θέλαμε να νικήσουμε και να συνεχίσουμε στο Κύπελλο και προφανώς δεν υπάρχει ικανοποίηση που χάσαμε. Ευκαιρία είναι τώρα να μαζευτούμε για προπόνηση, γιατί είναι πιο βασική από τα πολλά φιλικά που έχουμε δώσει και τα ταξίδια που έχουμε κάνει. Είμαστε απογοητευμένοι. Θα δούμε τι φταίει".

Το πρόγραμμα στο Κύπελλο:

Β’ Φάση / 2η Αγωνιστική

17. ΓΣ Κύμης – Ρέθυμνο Cretan Kings 87-77

18. ΑΣΕ Δούκα – Προμηθέας 66-89

19. Αίολος Αστακού – Πανιώνιος ΓΣ 74-81

20. Απόλλων Πάτρας – Κόροιβος 82-88

Β’ Φάση / 3η Αγωνιστική – Σάββατο 01/10/2016

21. Κόροιβος – Προμηθέας

22. Πανιώνιος ΓΣ – Κύμη

Γ’ Φάση (Προημιτελικοί Αγώνες) / Τετάρτη 05/10/2016

23. ΑΕΚ – Νικητής Α21

24. Άρης – Νικητής Α22

25. Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

26. Ολυμπιακός – Κολοσσός Ρόδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ