ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Φάρος Κερατσινίου στον (κακό) δρόμο του Άρη και του Απόλλωνα Πατρών

Ο Φάρος Κερατσινίου στον (κακό) δρόμο του Άρη και του Απόλλωνα Πατρών

Ο Φάρος Κερατσινίου ηττήθηκε για τρίτη φορά στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, ακολουθώντας το (αρνητικό) παράδειγμα των δύο τελευταίων φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδος (Άρης και Απόλλων Πατρών), που... εκτροχιάστηκαν στον δρόμο προς τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση. Πως να το κάνουμε; Ο Φάρος Κερατσινίου ηττήθηκε το Σάββατο (27/2) από τον Εθνικό Πειραιά στο μεγάλο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας και πλέον έχει... ανταγωνισμό σε ό,τι αφορά την κατάκτηση του τίτλου. Κάτι που φάνταζε αδύνατο πριν από ένα μήνα. Πριν δηλαδή πάρει για πρώτη φορά φέτος το κίτρινο φύλλο αγώνα (σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα).

Οι τρεις ήττες του τελευταίου μήνα (από Πανερυθραϊκό, Λιβαδειά και Εθνικός Πειραιά) δημιούργησαν μάλιστα... συνωστισμό στις πρώτες θέσεις, αφού η Κύμη και ο Εθνικός Πειραιά μπορούν να "ζεστάνουν" ακόμη περισσότερο τον ανταγωνισμό σε περίπτωση που νικήσουν την επόμενη εβδομάδα. Αν, λοιπόν, τα καταφέρουν θα έχουμε -για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό- ισοβαθμία στην πρώτη θέση, με τον τρίτο της παρέας (τον Εθνικό Πειραιά) να ακολουθεί, όντας μία νίκη πίσω. Τόσο μπερδεμένη η κατάσταση, δηλαδή.

Το πιο ενδιαφέρον βέβαια της όλης ιστορίας είναι πως ο Φάρος Κερατσινίου ακολουθεί το (αρνητικό) παράδειγμα των δύο άλλων φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδος. Του Άρη και του Απόλλωνα Πατρών. Όπως συμβαίνει με την ομάδα του Ανδρέα Πολέμη, έτσι κι αυτές είχαν ξεφύγει από την (επιτυχημένη) πορεία τους στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ρισκάροντας τους κόπους όλης της χρονιάς μέσα σε ένα μήνα. Για να είμαστε ακόμη πιο ακριβής, μάλιστα, θα σας θυμίσουμε πως οι "μελανόλευκοι" βρέθηκαν σε διαρκώς πτωτική πορεία για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα, που έφτασε τους δύο (!) μήνες.

Το Sport24.gr θυμήθηκε τι έγινε πέρσι και πρόπερσι με τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού από τη στιγμή που εξασφάλισαν την παρουσία τους στον τελικό και μπήκαν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για να αντιμετωπίσουν το "τριφύλλι".

Ο Φάρος Κερατσινίου στον (κακό) δρόμο του Άρη και του Απόλλωνα Πατρών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Άρης: Λίγο έλειψε να τα "γκρεμίσει" όλα

Για παράδειγμα, ο Άρης υπέστη τέσσερις ήττες σε διάστημα πέντε αγώνων μέχρις ότου αναμετρηθεί με το "τριφύλλι" στον τελικό της Κρήτης. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η πρόκριση (σε βάρος του Πανιωνίου) στο παιχνίδι που έκρινε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς συνδυάστηκε με την αποχώρηση του Βαγγέλη Αγγέλου από τον πάγκο της ομάδας, ελέω της μετακόμισής του στην Αναντολού Εφές. Οι "κίτρινοι" πήραν το εισιτήριο για τον τελικό στις 22.12.2013, αλλά μέσα σε ένα μήνα παραλίγο να "γκρεμίσουν" ό,τι "έχτιζαν".

Πως; Έχασαν από Τρίκαλα (82-76), Κολοσσό (68-570, ΠΑΟΚ (56-49) και Κηφισιά (81-74), κερδίζοντας ενδιάμεσα μόνο ένα παιχνίδι. Αυτό με τον ΚΑΟΔ (77-59). Κάπως έτσι ο Άρης -με τον Μίλαν Μίνιτς στην τεχνική ηγεσία- υποχώρησε δύο θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ σε αυτό το διάστημα (από τις 4.1.2014 έως τις 1.2.2014). Το διάστημα που ακολούθησε πάντως το παιχνίδι στα "Δύο Αοράκια" ήταν πολύ καλύτερο, με τον Άρη να ολοκληρώνει εν τέλει τη regular season στην έβδομη θέση και να παίρνει το εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Ο Φάρος Κερατσινίου στον (κακό) δρόμο του Άρη και του Απόλλωνα Πατρών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Απόλλων Πατρών: Κατάρρευση κι εκτός πλέι οφ

Ο Άρης τα κατάφερε στο "παρά πέντε", όχι όμως κι ο Απόλλων Πατρών. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα πέρασε ένα δίμηνο γεμάτο ήττες στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, έχασε κάθε δυνατότητα παρουσίας της στην post season και έτσι το μόνο που κράτησε ήταν ότι έπαιξε στο ΟΑΚΑ έναν τελικό μετά από περίπου δύο δεκαετίες. Οι "μελανόλευκοι" προκρίθηκαν στον τελικό στις 20.12.2014 χάρη στην εκτός έδρας νίκη τους επί της Κηφισιάς (73-75).

Κι αν το πρώτο δίμηνο του 2015 ήταν κάτι παραπάνω από θετικό, περιλαμβάνοντας πέντε νίκες σε εφτά αγώνες (σ.σ.: έχασε μόνο από τους "αιωνίους"), το αυτό δεν ίσχυσε για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, μήνα στον οποίο διεξήχθη ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος.

Από τη 17η έως την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Απόλλων Πατρών πήρε μόλις μια φορά το ροζ φύλλο αγώνα, γνωρίζοντας -από την άλλη- οκτώ ήττες. Αποτέλεσμα; Η ομάδα "γκρεμίστηκε" από την έκτη θέση, κατέληξε στη δέκατη και κάπως έτσι τελείωσε με πολύ πικρό τρόπο μια σεζόν που ήταν γεμάτη χαμόγελο μέχρι τον Φεβρουάριο.

Για να γίνουμε πιο σαφείς, θα σας πούμε ότι οι "μελανόλευκοι" κέρδισαν μόνο τον -σχεδόν διαλυμένο ελέω υποβιβασμού και οικονομικής αδυναμίας- Πανιώνιο στην Περιβόλα (με 93-84), χάνοντας από Κολοσσό (64-63), ΑΕΚ (89-48), Τρίκαλα (83-70), Ρέθυμνο (71-56), ΠΑΟΚ (68-46), ΚΑΟΔ (67-63), Κόροιβο (74-68) και Παναθηναϊκό (80-52). Ενδεχομένως να παρατηρήσετε πως οι περισσότερες ήττες ήρθαν με διψήφιες διαφορές. Κάτι λέει (κι) αυτό...

Ο Φάρος Κερατσινίου στον (κακό) δρόμο του Άρη και του Απόλλωνα Πατρών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Φάρος Κερατσινίου: Το τρίτο παράδειγμα

Μετά από όλα τα παραπάνω, καταλαβαίνετε πως ο Φάρος Κερατσινίου απλά ακολουθεί το παράδειγμα. Η ομάδα του Ανδρέα Πολέμη φαίνεται πως έχει το μυαλό της περισσότερο στον αγώνα της επόμενης Κυριακής (6/3) με τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ. Οι τρεις ήττες σε τέσσερις αγωνιστικές, η απώλεια του +3 από τη δεύτερη θέση (βλ. Κύμη) που έφερνε ασφάλεια και η αστάθεια που δείχνουν οι νεοφώτιστοι πλέον απλά εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο που αναφέραμε παραπάνω.

Όταν μια ομάδα προετοιμάζεται για έναν τελικό που -για εκείνη- έχει ιστορικό χαρακτήρα, τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά στο μεσοδιάστημα. Το θέμα για τους "κυανέρυθρους" είναι να μην συνεχίσουν στο ίδιο (κακό) μοτίβο μετά το παιχνίδι του ΟΑΚΑ, αλλά να βρουν τον δρόμο τους και να ορθοποδήσουν. Ειδάλλως, θα μείνουν (κι αυτοί) με τη χαρά της συμμετοχής στον τελικό, την ώρα που θα έχουν χάσει τον βασικό τους στόχο, δηλαδή την κατάκτηση του τίτλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ