ΜΠΑΣΚΕΤ

"Να γίνει το Παγκράτι ομάδα που αρνείται να χάσει"

"Να γίνει το Παγκράτι ομάδα που αρνείται να χάσει"

Το Παγκράτι πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της 2ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδος κι ο τεχνικός της ομάδας, Νάσος Χούμπαυλης, μίλησε στο sport24.gr για τη μεγάλη νίκη επί του Απόλλωνα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στους στόχους της νέας σεζόν.

Το κλειστό του Μετς έχει ζήσει μεγάλες στιγμές στο παρελθόν. Το Παγκράτι είναι ιστορικός σύλλογος κι αυτό δεν αλλάζει σε όποια κατηγορία κι αν βρίσκεται. Η αγωνιστική περίοδος 2017-18 θα βρει την ομάδα στη Β’ Εθνική. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, το Παγκράτι ήταν το αουτσάιντερ της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Πάτρας για τη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος. Και τι μ’ αυτό; Το σύνολο του Νάσου Χούμπαυλη πήρε τη νίκη με 64-62 έπειτα από ένα ματς… θρίλερ και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην 3η αγωνιστική, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Αμύντα εκτός έδρας.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Νάσος Χούμπαυλης μίλησε στο sport24.gr κι αρχικά παραδέχτηκε πως βλέπει τις αναμετρήσεις του Κυπέλλου ως δυνατά φιλικά προετοιμασίας. Από εκεί και πέρα, ξεκαθάρισε πως θέλει να κάνει το Παγκράτι ομάδα που αρνείται να χάσει κι αυτή ήταν η υπόσχεση που έδωσε στον κόσμο του συλλόγου.

"Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο εμείς είδαμε κυρίως ως ένα καλό φιλικό. Ξέραμε ποια ήταν η καλή ομάδα στο γήπεδο. Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε ήταν να περιορίσουμε τα ατού τους. Προσπαθήσαμε να παίξουμε καλή άμυνα. Αυτή είναι η αρχή μας. Το έχουμε πει με τα παιδιά. Για να έχουμε τύχη πρέπει να παίξουμε άμυνα. Στο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλά (σ.σ. 33-26), αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο βάλαμε μόνο 5 πόντους. Δυστυχώς, κάποιοι με βρίζουν ότι το 2017 θέλω να παίξω το μπάσκετ της Λιμόζ. Λένε δηλαδή ότι είναι ότι πιο σιχαμένο υπάρχει, αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις...", σχολίασε αρχικά στο sport24.gr ο έμπειρος τεχνικός.

Σε ερώτηση σχετικά με τη συνέχεια του Κυπέλλου, απάντησε: "Ειλικρινά δεν μας νοιάζει που θα φτάσουμε στο Κύπελλο. Αν δεν είχαμε το ματς με τον Απόλλωνα θα είχαμε φιλικό, την Τετάρτη επίσης θα είχαμε φιλικό αν δεν υπήρχε το Κύπελλο, το ίδιο και το επόμενο Σάββατο. Είναι ματς προετοιμασίας αυτά. Τη συγκεκριμένη διοργάνωση την παίρνουν οι μεγάλες ομάδες, εμείς με το υλικό που έχουμε δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι. Γι’ αυτό δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει τίποτα! Το Κύπελλο είναι απλά δύο δυνατά φιλικά παραπάνω".

Για τους στόχους της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, ο Νάσος Χούμπαυλης ξεκαθάρισε πως: "Σε πρώτη φάση αυτό που θέλουμε είναι να σωθούμε. Να είμαστε δυνατοί. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μία ομάδα που αρνείται να χάσει. Αυτό θέλουμε να κάνουμε. Όποιος είναι καλύτερος να έρθει να μας κερδίσει και στο τέλος θα τον χειροκροτήσουμε. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε".

"Να γίνει το Παγκράτι ομάδα που αρνείται να χάσει"
EUROKINISSI SPORTS

Στο ματς με τον Απόλλωνα, μπήκαν αρκετά νέα παιδιά στο παρκέ. Για παράδειγμα, ο Γιώργος Χριστόπουλος (γκαρντ, 19 ετών, 1.86 μέτρα) ήταν ο βασικός πόιντ γκαρντ του Παγκρατίου, αγωνίστηκε για μεγάλο διάστημα κι έδωσε λύσεις. Ο coach του Παγκρατίου εξήγησε: "Η φιλοσοφία μου γενικά είναι: Τρία - τέσσερα μεγάλα κι έμπειρα παιδιά κι όλοι οι υπόλοιποι πιτσιρικάδες. Πότε θα βγουν αυτά τα παιδιά να παίξουν; Πρέπει να δημιουργηθεί διάδοχη κατάσταση. Οι παλιές φουρνιές φεύγουν και πρέπει να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά να παίξουν κι αυτό προσπαθώ να κάνω".

Τέλος, ο Νάσος Χούμπαυλης ανέφερε: "Γνωρίζω πολύ καλά το μέγεθος του Παγκρατίου, καθώς από εδώ ξεκίνησα την καριέρα μου. Δεν αξίζει σε αυτόν τον ιστορικό σύλλογο να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Από τη μεριά μου δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα πάω την ομάδα πιο ψηλά, αλλά μπορώ να υποσχεθώ ότι ο κόσμος θα έρχεται να χειροκροτεί μία ομάδα που αρνείται να χάσει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ